• gertie
    Äldre 14 Apr 07:38
    216795 visningar
    363 svar
    363
    216795

    sjukhus dieten!!!!

    En helt galen diet. Ät vettigt och motionera istället för att rycka efter halmstrån.

  • gertie
    Äldre 14 Apr 14:21
    #18

    Självklart får man testa, men hoppas inte på för mycket är väl det jag vill ha sagt och egentligen borde jag väl kanske ha skrivit det också. Felet majoriteten av överviktiga gör är att tro att det finns genvägar och enkla sätt till drömkroppen. Det finns det inte. Så länge man inbillar sig att det finns enkla sätt att bli och förbli smal så kommer man att misslyckas. Det lustiga är att det rätta sättet är det enkla sättet, är dig mätt av nyttig mat och motionera så kommer övervikten att försvinna.

  • gertie
    Äldre 14 Apr 18:06
    #20
    TindraellerLeon skrev 2009-04-14 17:54:20 följande:
    min mamma körde den här dieten i 2,5 veckor o gick ner 9 kilo.. jag har ätit soppan 3 gånger idag o den e skit GOOOOOOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jag kan lova dig att hon inte förlorade 9,5 kilo fett utan mestadels vatten och muskler, men om man vill vara en fet klenis så är det bara att blåsa på!
  • gertie
    Äldre 14 Apr 18:38
    #22
    bakeacake skrev 2009-04-14 18:08:58 följande:
    hahaha.. du är rolig du.. Min mamma gick ner 50 kilo FETT! idag är hon en normalviktig, STARK kvinna.. :) och jag säger samma sak, Den är riktigt god!!
    Jaha, så hon äter soppan fortfarande? Inte? Och hon blev "stark" under tiden hon åt soppan? Nej, jag tänkte väl det, du kan omöjligt bygga musklemassa med det värdelösa näringsintaget.

    Och riktigt god tvivlar jag inte på att den är. Ibland. Inte frukost lunch och middag tills du är smal.
  • gertie
    Äldre 15 Apr 06:34
    #31
    TindraellerLeon skrev 2009-04-14 20:42:59 följande:
    förrsten äter jag inte soppan för att bli srakt det är jag redan jag äter den för att det är nyttigt och jag har hört att man kan bli smal av nyttig mat eller? 1-2 ggr i veckan äter man kött/kyckling åxå. men men.. du vet väl bäst antar jag..
    Okej, men vill du att soppan ska vara nyttig ska du nog utesluta nudlarna och glutamaten *s*.
  • gertie
    Äldre 16 Apr 15:11
    #52

    M Y L F skrev 2009-04-16 14:49:39 följande:


    Fast nu är vi inte ute åsiket huruvida man kan eller inte skall. Låt dom som vill hitta sin metod göra det hur dom nu vill göra det och ofta är riv start en bra start att börja att tänka om sitt beteende angående mat och motion. Jag tror nog att dom flesta som går ner i vikt vet att det man kalorierna man stoppar i sig skall ut på ett annat sätt och det är genom mindre hälsosammare mat och motion.
    Som sagt, det står ju var och en fritt att testa precis vad som helst, men det gör ju inget om man lyssnar på goda råd heller, även om det givetvis är fritt att ta dem till sig. Att rivstarta med hjälp av ytterst tveksamma metoder är att flirta med (om man inte redan lider av en väl utvecklad sådan) ätstörningar och har för majoriteten inte på något sätt en positiv påverkan på varken kropp eller psyke, inte för stunden och inte i längden. Du går ner snabbt, och upp snabbt eftersom du mest troligt kommer att tröttna illa kvickt och börja äta som vanligt när du slutat med soppan.

    Vill du veta knepet för varaktig och stabil viktminskning? Varsågod:

    Ät mat regelbundet (4-6 ggr/dag)
    Motionera

    Du måste ändra dina matvanor, och det gör du inte genom att käka kålsoppa i två veckor.
  • gertie
    Äldre 16 Apr 17:55
    #54

    Men hur ska du klara dig när du gått ner önskade kilon, om du tycker att det enklaste är att bara äta en rätt? Och nyttig soppa? Glutamat och nudlar, det är kemikalier och snabba kolhydrater det, och det är inte nyttigt. För att kroppen ska fungera så behöver den en balanserad kost bestående av protein, fett och kolhydrater (långsamma som inte får blodsockret att åka bergochdalbana). Grönsaker är nyttigt, men du behöver fett och proteiner också och det inte bara ibland utan kontinuerligt, varje dag. Moprötter är nyttigt, men inte ett dugg hälsosamt om du _bara_ äter det. Det ör inte hälsosamt att utesluta viktiga och nyttiga födoämnen, inte ens i "bara" två veckor.

    Du kan likna det vid hur man sköter en bil, det funkar inte att tanka en bil med vilket bränsle som helst, och du måste fylla på vatten och olja då och då för annars kommer den att paja.

    Du får absolut prova sjukhusdieten, men det som gör mig bekymrad är att så många går på dessa panikdieter, och ni misshandlar era kropppar genom att tanka den med fel bränsle. Är du intresserad av att må bättre eller vill du bara bli smal till vilket pris som helst?

  • gertie
    Äldre 16 Apr 18:12
    #58
    bakeacake skrev 2009-04-16 17:58:17 följande:
    du är helt insnöad på glutamat och nudlar, om du kan läsa så använder ja varken nudlar eller glutamat i min soppa.. och jo man kan behålla vikten efteråt. genom att lägga om kosten..
    Fast vet du, du är helt insnöad på att den här soppan är nyttig. Utesluter du nudlarna och glutamaten så är den det, men då i kombination med en i övrigt balanserad kost. Att äta enligt den diet du beskriver ÄR inte nyttigt, hur nyttigt det än är med morötter och kål.

    Frågan kvarstår, vill du må bra eller vill du bara bli smal?
  • gertie
    Äldre 16 Apr 18:25
    #60
    bakeacake skrev 2009-04-16 18:19:18 följande:
    eftersom det fungerade på min mamma, som idag är väldigt välmående så tror ja att man kan må bra.. de gäller ju att inte gå tillbaka till dom kostvanorna man hade innan man började, för då skenar ju vikten iväg igen..i det schemat som jag har så ingår det faktiskt ätt äta både kolhydrater och proteiner..
    Din mamma är en av få som nått varaktig framgång med denna metod. Väldigt skönt för henne, men som jag skrivit i tidigare inlägg så funkar inte såna här dieter för majoriteten.

    Vill du må bra eller vill du bara bli smal?
  • gertie
    Äldre 16 Apr 18:27
    #62
    bakeacake skrev 2009-04-16 18:26:19 följande:
    du får säga vad du vill.. tror inte att nån här inne är intresserad av att höra dina åsiket iaf...
    Man kan inte vinna alla, men genom att sprida hälsosam information kan man alltid vinna någon. Sen är det ju alltid mycket om du pratar för dig själv och inte för alla andra i den här tråden.

    Vill du må bra eller vill du bara bli smal?
  • gertie
    Äldre 16 Apr 20:47
    #64
    TindraellerLeon skrev 2009-04-16 19:28:10 följande:
    hon pratar för mig åxå.. hon skrev precis va jag tänkte. och jag kan säga att jag både vill bli smal och må bra och det kommer jag att göra!!!!!!!!!!!!!
    Ooookej, lycka till!
  • gertie
    Äldre 17 Apr 08:34
    #67
    Hallonmask skrev 2009-04-16 23:08:28 följande:
    Jag är sugen men delammar... Tror ni jag kan hoppa in om jag bara nattammar, och matar med annat resterande tid av dygnet?
    NEJ!
  • gertie
    Äldre 21 Apr 16:13
    Jez skrev 2009-04-21 15:34:24 följande:
    blää är inne på andra dagen nu, tyckte soppan var jättegod igår men idag vill jag inte ens känna lukten av den. Huu hur ska det här gå? För övrigt tycker jag att man blev mätt av den och gårdagen gick hur lätt som helst, men idag är jag absolut inte sugen på soppjäkeln och tråkiga grönsaker, nää frukt idag med isåfall. Kan väl inte göra så att det funkar sååååå mycket sämre:p
    Att äta en allsidig kost och träna kanske inte låter så dumt after all?
  • gertie
    Äldre 22 Apr 08:54
    bakeacake skrev 2009-04-21 16:48:02 följande:
    är du kvar i den här tråden?
    Jajamen. Jobbigt va ;)
  • gertie
    Äldre 22 Apr 08:56
    Jez skrev 2009-04-21 17:14:12 följande:
    Ja du gertie, det är exakt så jag normalt lever. Vet mycket om kost och träning men gick upp väldigt mycket då jag var gravid och har ett par envisa kilon kvar som jag vill bli av med och denna diet är faktiskt inte helt tokig just för att rensa kroppen. Men för mig blir det endast en gång sen återgår jag till min normala kost. Tränar på som vanligt nu under denna dietvecka. Du kan ju inte bara anta att folk är helt "dumma i huvet" och inte vet vad hälsosam "normal" kost och träning är.
    Jo, om man behandlar kroppen som ni gör vid en sån här galen diet så kan man:
    1. Inte veta mcket om vettig kosthållning och träning.
    2. Anta att det faktiskt är som du skriver i slutet av det inlägg jag citerar.
  • gertie
    Äldre 23 Apr 07:57
    Jez skrev 2009-04-22 14:21:26 följande:
    Men vad underbart att du vet så mycket. Så mycket att du tar dig friheten att klanka ner på andra människors sätt i livet. Du kanske inte vet att de flesta fungerar olika när det gäller viktnedgång/uppgång? Så länge man inte svälter sig själv är det inte "vansinnigt" som du kallar det att rensa ur kroppen med hjälp av (notera) EN veckas diet av enbart, grönsaker/frukt. Äter du regelbundet under dagen och håller dig mätt går inte kroppen in i svältläge. Samt under denna vecka rekommenderas kött/mjölk för att du ska få i dig proteiner och kalcium. Jag själv har även lagt till fullkornsknäckebröd med äggvitor, till frukost och proteinshake vid hård träning, samt vitaminer. Alla här vet med största sannolikhet att kroppen behöver fett,proteiner osv osv så du behöver inte komma och leka lärare här:) Tack och klapp på kinden!
    Om alla vet vad kroppen behöver så kan man ju verkligen anta att alternativ två råder *s*.
Svar på tråden sjukhus dieten!!!!