• Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:02
    9145 visningar
    41 svar
    41
    9145

    Tips mot röda rumpor?!

    Min pojk (7,5 månader) har fått jätte röd rumpa. Det började lite smått med röda prickar för några veckor sedan. Sedan dess har jag försökt byta blöjmärke, jag har försökt med våtservetter, försökt bara tvätta i vatten, tagit på mycket kräm (idomin), luftat så mycket som möjligt (men kommer försöka göra det ändå mer)... Inget har hjälpt. Det har blivit värre.
    Nu har han massor av röda prickar och rodnad, det är jätterött och ser verkligen ut att göra ooooont, även om han inte verkar tycka det.

    Någon som har tips om vad jag kan göra???

  • Svar på tråden Tips mot röda rumpor?!
  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:06
    #3

    Problemet är att jag inte bor i sverige... Men ni tror att det kan hjälpa att byta salva alltså? Vi har aldrig haft problem med det innan, bara nu de senaste veckorna.

  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:15
    #12

    Ja, jag kanske ska gå till bvc, det ser verkligen inte bra ut, och det blir ju som sagt inte bättre... Dom kan ju säkert rekomendera en bra salva om inte annat. Tror jag testar att köpa en annan salva imorgon och om det inte ser bättre ut på tisdag (det är ju röda dagar nu) så går jag dit!
    Tack för era svar, tar gärna emot mer tips!

  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:16
    #13

    Little Pooch 05 skrev 2009-04-11 22:15:31 följande:


    Prova vaselin. Vet inte om det anses vara bra, men jag bor ocksa i utlandet och provade olika salvor (vissa verkade svida nar man smorjde pa dem!), och nu senast nar lillan hade ont och det sved ordentligt nar hon kissade (hon grat och slog sig pa blojan nar hon kissade) sa kopte jag vaselin (petroleum jelly) som saljs vid blojorna och det onda forsvann direkt. sa klart luftade vi ocksa.
    Ja, vaselin har jag hemma, det kan jag ju testa
  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:34
    #18

    Ni som har erfarenhet av svamp, hur började det?
    Min son har i stort sätt bara haft prickar men har idag även fått en röd rodnad. Han har i och för sig varit lös i magen idag också, så rodnaden kanske kan komma från det?

  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 22:48
    #23
    Diamondz skrev 2009-04-11 22:40:46 följande:
    Under tiden smörjde jag först med idomin och apoteket sa att man absolut inte skulle smörja med det för att det tyvär är uttorkande.. Jag blev jätte förvånad.. så jag använder aldrig det mer på min dotter.
    Oj då, okej... låter lite konstigt men det fungerar ju uppenbarligen inte i alla fall så det blir att testa något annat!
  • Corret­je
    Äldre 11 Apr 23:03
    #25

    Alright, you win! Potatismjöl blir det att hitta i affären, hmm, vad kan det heta... harina de patatas... Det ska vi nog fixa!

  • Corret­je
    Äldre 12 Apr 20:42
    #39

    Tackar verkligen för alla tips!!!

Svar på tråden Tips mot röda rumpor?!