Inlägg från: Anonym (soc sekr) |Visa alla inlägg
  • Anonym (soc sekr)

    fonder för ensamstående tex majblomman

    Anonym (ensammamma) skrev 2009-04-13 11:56:30 följande:


    nej de gör de ju inte  man kan inte få mer än nej Han vill ju följa me i sommar till liseberg ( sån sommaraktivitet som komunen/skolan ordnar)  men de kostar ju pengar så klart han hade ju blivit lycklig om han fick följa me sina kompisar dit)
    Såg att du även hade ekonomiskt bistånd. Du kan även ansöka om kostnaden för resan där. Vad skulle det kosta? bistånd till barns aktiviteter och liknande kan beviljas efter en skälighetsbedömning. Är det så att hans kompisar ska åka t ex är det inte helt omöjligt att kostnaden beviljas om den är rimlig eller åtminstone kan en del beviljas. Detta utifrån barnperspektivet och att barn ska kunna leva och göra ungefär samma saker som sina vänner för att de inte ska hamna i utanförskap. Naturligtvis inom rimliga gränser, man beviljas ju inte en 2 veckors semester till Thailand direkt men inom rimliga gränser är det inte alls sällan som jag själv har beviljat en del utifrån barnperspektivet, fotbollsläger, utflykt till sommarland mm
  • Anonym (soc sekr)

    Okej, då blandade jag ihop det med någon annan tråd, förlåt. Fick för mig att du arbetade en del men fick kompletterande socialbidrag därtill. Hur som helst, om du jobbar deltid så kanske du faktiskt HAR rätt till ekonomiskt bistånd ändå? Du kanske lever under normen och därför inte kan hjälpa din son? har du kollat upp det?

Svar på tråden fonder för ensamstående tex majblomman