• Roisin Dubh
    Äldre 13 May 22:30
    403743 visningar
    67 svar
    67
    403743

    Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?

    Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar.

    Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på?

    Själv har det hänt mig en gång tidigare. Det var för två år sedan och under en höstdepp. Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress.

    Nu händer det igen! Jag har vanligtivs en cykel på runt 25 dagar men nu är det dag 42 och ingen mens i sikte. Gravid är jag inte för testen är negativa. Jag tror inte att det beror på låga hormoner för när jag varit gravid tidigare har det alltid visat sig kvickt. Varför kommer då inte mensen nu? Just nu känner jag mig inte särskilt stressad och jag är heller inte insnöad på tanken att bli gravid. Har ju en dotter på 1 år så någon bebislängtan är det inte frågan om även om vi jobbar på ett syskon.

  • Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?
  • Roisin Dubh
    Äldre 13 May 23:51
    #0

    Ingen?

  • Äldre 14 May 00:10
    #0

    Jag har ingen aning, men min mens krånglade förut, från att va superregelbunden, så försvann den, å när jag var på dag 80 ungefär så dök den upp..

  • Roisin Dubh
    Äldre 14 May 00:15
    #0

    Fommpen, hände det under tiden du försökte bli gravid?

  • Ullet
    Äldre 14 May 00:32
    #0

    Detta hände mig för ett år sedan. Vi var mitt uppe i bebisverkstaden och jag trodde givetvis att jag var gravid. Jag tror att det dröjde 6 veckor innan mensen kom (om jag minns rätt), och då höll den på i 6 dagar, precis som vanligt.
    Jag har ingen aning om varför detta inträffade... förmodligen var jag stressad pga verkstaden.

    //Ullet

  • våffla­n
    Äldre 14 May 09:38
    #0

    Jag tappade bort mensen efter att jag hårdbantat med Rikshospitalets diet i två veckor. Hade inget sexliv alls vid den tiden så det hade inte med bebisverkstad eller graviditet att göra. FIck gå till gynekologen efter två månader för jag mådde urk, tung i gumpen, ont och allmänt muggig känsla. Där fick jag Gestapuran (-puren?) och efter en kur kom menstruationen i gång igen. Det behövs inte så mycket för att komma ur balans tydligen!

    Häls V

  • Carebe­ar
    Äldre 14 May 09:53
    #0

    För mig är det så nu! Har vanligtvis regelbunden mens, men nu är den 6-8 dagar sen! Och inte är jag gravid heller för jag har sen BIM testat neg. två gånger.
    Känner mig inte mer stressad än vanligt och min stress brukar ändå inte påverka min mens. Däremot har jag börjat äta Vitamineral Kvinna (åt tidigare Mitt Val Kvinna) och vet inte och övergången däremellan kan strula till det (det är ju eg. ingen direkt skillnad på de två tabletterna, men det är det enda jag kan kommer på som förändrats).

    Vi kan väl hålla kontakten och se hur det går?

  • Mimmiz­en
    Äldre 14 May 10:00
    #0

    Här är också en som har fått extremt oregelbunden mens.
    Jag har alltid haft klockren mens, men sedan vi började försöka bli med barn (nån gång i dec) så har mensen BARA krånglat.
    Den är nån vecka sen, eller så hoppar den helt enkelt över en månad, för att sedan komma tillbaks...

    Så just nu är det nog en sådan "överhopparmånad" KUL!! Not...

    Alla BM jag har pratat med säger att det är jag som tänker på barn för mycket, å att hormonerna då sätter igång att spöka... (Ja men vad ska man göra när man längtar så...?)

    Den senaste BM sa följande:
    " Det finns inget som kan hjälpa dig att få tillbaka regelbunden mens. Det enda jag råder dig, är att sluta tänka på barn i ca 1 år. Då kommer allt att lösa sig!! " Dessutom vill du väl bara ha mens för att kunna pricka in äl!"

  • Carebe­ar
    Äldre 14 May 10:05
    #0

    >>>Roisin Dubh & Mimmizen
    När mensen har krånglar så här har ni mått som vanligt för övrigt då?

    Själv har jag inga gravsymtom, men från några dagar innan BIM har magen kännts svullen till och från (vilket lika gärna kan vara nerver) och så har jag haft rikliga flytningar. Är detta något någon av er känner igen?

  • Mimmiz­en
    Äldre 14 May 10:10
    #0

    Japp.. Känner igen mej på det.. Nu senast innan förväntat mens, så hade jag minst sagt rikliga flytningar. Dessutom var jag svullen i magen & öm i ena bröstet.
    Nu, är det en vacka sen jag hade BIM, och börjar få molvärk i tjejmagen.... Antagligen är det INTE mensen som är påväg... Förra gången det hoppade över så hade jag molvärk ca en vecka efter BIM, å sen höll i det i sig till mensen kom.

  • turia
    Äldre 14 May 10:12
    #0

    Jag hade problem med mensen helt plötsligt. Min sista mens var 26/jan. Gick till gyn 2 april då såg han att jag skulle ha ägglossning vilken dag som helst.
    Han sa att det hade blivit en upphakning eftersom att få mens är ett samspel mellan hypofysen och äggstockarna..
    Nu vips e jag gravid!! så jag fick aldrig igen mensen..

Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?