Inlägg från: Bedhead |Visa alla inlägg
  • Bedhead

    Massor med bett över hela kroppen

    Kattloppor. Köp (svindyrt) grejs på apoteket och droppa i kattens nacke så är du av med dem.

  • Bedhead
    isisisis skrev 2009-04-16 20:26:00 följande:
    Eller så är TS tvungen att ta dit Anticimex.Det är faktiskt vanligt att man får spruta hemmet,för de kryper in under trösklar och annat!Det fick vi göra!Lätt att det kommer tillbaka annars!
    Fast det som är bra med det där grejset i nacken är att det gör lopporna sterila. Så de loppor som finns lever ett fridsamt och normallångt (typ en kvart?) lopp-liv, men några småloppor blir det inte!
  • Bedhead
    Josgirl skrev 2009-04-16 21:35:15 följande:
    Fick ni någon förklaring till varifrån vägglössen kom? Såg ni några spår av dem?Sambon har fått ETT bett på benet, jag har säkert 20 på benen... mysko att bara jag drabbas
    Jag är 100 på att det är kattloppor. Och sambon blir lika biten som du men är inte känslig för den substans som gör att det kliar och blir märken. Det är du. Jag och dåvarande sambon hade samma fenomen.
  • Bedhead
    Josgirl skrev 2009-04-18 10:37:47 följande:
    Som sagt, jag har mycket svårt att tro att det är vägglöss. Ingenting har förändrats i sovrummet, eller på övervåningen över huvud taget. Vägglöss biter oftast på bålen (enligt Anticimex hemsida) och vi har NOLL bett där, utan bara de delar som sticker ut när vi sover. Våran katt är ute hela dagarna i solen och går i skogen, på en ängsplätt där fästingarna stormtrivs och hon letar sork dagarna i ända (vi bor på landet)... Betten har kommit nu när det blivit varmare och ev. loppor vaknar till liv... SJÄLVKLART kommer vi ha koll på om vi ser några spår av löss i sängen, men om det avtar med bett nu så kommer detta vara glömt om en vecka (så länge inte betten finns kvar som märken i flera månader som någon skrev )
    Det verkar hursomhelst enklare att behandla mot kattloppor som ett första steg iallafall.
  • Bedhead
    Josgirl skrev 2009-04-18 11:00:46 följande:
    Är det Frontline Vet du menar, som även är för fästingar? Det har vi en pippett av som vi ska applicera idag tänkte vi...
    Kommer inte ohåg vad det hette, men det låter bekant. Man droppade det i nacken iallafall.
Svar på tråden Massor med bett över hela kroppen