• Josgirl

    Massor med bett över hela kroppen

    Jag blir så trött! Varje morgon vaknar jag med ca 5 nya kliande bett på armar och ben (de delar jag stoppar utanför täcket för att svalka mig). Ser inga knott eller myggor och ser inga spår efter löss/loppor katten ev. släpat in. Är det någon mer än jag som är alldeles prickig och tokig av allt kliande!?

    /Höggravid E

  • Svar på tråden Massor med bett över hela kroppen
  • Josgirl
    Psychadelia skrev 2009-04-16 21:29:51 följande:
    Ja vägglöss fanns iallafall för ca 10 år sedan då vi fick sanera hela vårt hem pga dessa äckel. Det var för mig som för TS fullt med kliande svullna röda bett på hela kroppen.
    Fick ni någon förklaring till varifrån vägglössen kom? Såg ni några spår av dem?

    Sambon har fått ETT bett på benet, jag har säkert 20 på benen... mysko att bara jag drabbas
  • Indianica

    Det finns en viss typ av löss som frodas i väggar eller i madrasser/springor vid sängen och de suger blod nattetid...

  • Baba Screetch
    Bedhead skrev 2009-04-16 20:50:12 följande:
    Fast det som är bra med det där grejset i nacken är att det gör lopporna sterila. Så de loppor som finns lever ett fridsamt och normallångt (typ en kvart?) lopp-liv, men några småloppor blir det inte!
    Ja det lopporna blir sterila av är bra, MEN du kanske ändå har TUSENTALS loppägg som kan ligga o trycka i upp till ett år innan de kläcks, o då är fanskapen tillbaka

    Vi hade kattloppor en gång, och TRE katter!!!

    OCH en hund på 80 kilo (JA kattloppor går även på hund)det tog oss över ett halvår innan vi såg att det minskade med loppor, och kostade tusentals kronor, men sen sålde vi huset så nu vetekatten ( ) om loppäggen finns kvar där

    Vi skurade golven med rotborste och loppschampo, tvättade ALLA textilier flera ggr, duchade katterna, plockade dom sedan på döda- och halvdöda loppor, använde loppspray, loppsterilspray, lopptabletter mm, mm...

    Men ta o besikiga katten riiiiktigt noga, hittar du nå´t, försök fånga den o lämna till veterinären på analys! DÅ vet du om det är en "ofarlig" gräsloppa eller en kattloppa!

    Jag hoppas INTE det är kattloppor du råkat ut för, för det är verkligen ett elände o bli av med skiten....

    Lycka till!!!
    Gå inte i nån annans fotspår om dom leder dig på villovägar...
  • Josgirl
    Indianica skrev 2009-04-16 21:36:41 följande:
    men är det bett då? Kan det inte vara allergi?
    Det är bett kan jag lova Man ser ett tydligt bettmärke i mitten, precis som när knott bitit...
  • Bedhead
    Josgirl skrev 2009-04-16 21:35:15 följande:
    Fick ni någon förklaring till varifrån vägglössen kom? Såg ni några spår av dem?Sambon har fått ETT bett på benet, jag har säkert 20 på benen... mysko att bara jag drabbas
    Jag är 100 på att det är kattloppor. Och sambon blir lika biten som du men är inte känslig för den substans som gör att det kliar och blir märken. Det är du. Jag och dåvarande sambon hade samma fenomen.
  • Psychadelia
    Josgirl skrev 2009-04-16 21:35:15 följande:
    Fick ni någon förklaring till varifrån vägglössen kom? Såg ni några spår av dem?Sambon har fått ETT bett på benet, jag har säkert 20 på benen... mysko att bara jag drabbas
    Nej ingen förklaring och ingen av oss hade varit utomlands vad jag kan minnas. Möjligtvis att det här var lite efter att jag kom hem från England men det var ändå inte min säng som var mest drabbad. Jag var på något sätt överkänslig för min syster som hade hela sängen full fick inte alls sådana märken som jag utan enbart små prickar. Jag minns att vi hittade dem så småningom i sängspringor och i något fall i en gardin som var precis bakom sängen. Man kunde se små svarta prickar på lakanet ibland, lusbajs antar jag... Usch det börjar klia bara jag tänker på det.... Vägglöss är iallafall stora och väl synliga om man vet vart man ska leta. I mörkret kan man, när sängen är varm, plötsligt tända lampan och slänga av täcket och då kan man lyckas se nån liten rackare springa och gömma sig. Fy, jag hoppas verkligen inte det är det här ni har drabbats av! Det är vidrigt!!
  • Anett

    jag har haft exakt samma sak, och det är mest troligen snöloppor, när snön börjar smälta så kommer dom fram, fick massor av bett förra våren:S dom går över efter ett par dagar. dom följer oftast med katterna in eller hundarna men behöver inte sitta kvar på djuret utan kan komma över på människan direkt och bita.

  • ÄlskarMina

    Jag har också massa bett på underdelen av kroppen. Blir galen av allt kliande! Ser ut som ett myggbett och kliar nåt så förjävligt, i hur många dagar som helst..och blir nästan rödlila när de försvinner bort (efter typ 1v). Jag har aldrig reagerat så hårt på myggbett annars så jag börjar undra vad det är för ngt lurt..
    Jag har katter, men de är innekatter. Särbon har utekatter men där har jag inte varit sen i måndags och jag tror att jag fått fler bett sen dess (eller är de fortf. kvar sen helgen då jag var hos särbon) hmm..

    Vad tror ni? Vanliga myggbett som jag utvecklat ngn överkänslighet för eller loppbett?

  • Starkast

    Förra påsken fick min son konstsiga bett över hela kroppen. Det syntes tydliga bitmärken och betten svullnade upp. De kliade jättemycket.
    Vi var hos två olika läkare och ingen av dem hade någonsin sett såna bett. De försvann efter 2-3 veckor och efter det hade han små ärr i flera månader. vi kom aldrig på vad det var eller var de kom ifrån. Han hade bara varit här hemma, ute i trädgården osv tillsammans med oss övriga i familjen samt med grannbarnen och lekt. Ingen annan fick de här betten.

    Så mycket konstigt finns det helt klart i vår värld.

Svar på tråden Massor med bett över hela kroppen