• Sandypants

    Villa Vs Radhus?

    Vad är bra resp sämre med dessa boenden?

    Har varit helt inne på villa hela tiden men nu hittat ett helt okej radhus.

    Så nu vill jag att ni säger vad ni tycker :)

  • Svar på tråden Villa Vs Radhus?
  • johandra

    Vi bor i villa med en LITEN tomt och gick faktiskt häromdan o undrade varför man vill bo i ett radhus??Du får ju jättelite i förhållande till vad du måste ge...Du har fortfarande fasad som måste fixa,oftast är det en avgift på nåt sätt (sf eller br är det ju oftast),du får stå för allt själv inomhus men du har alltid grannarna lika tätt inpå som i en lägenhet??

    Vår villa tillhör en samfällighet så vi betalar en liten slant varje år som går till områdets skötsel,lekparker samt kabeltv..Vårt område är lite amerikanskt om man säger och husen ligger tätt tätt,men vi bor ändå i ett fristående hus och ingen jäkel hör hur vårt liv ser ut!

    Själv gillar jag att bo så här även om man ibland kan önska lite mer avskildhet...men ett radhus,näe,aldrig...kostar mer än det smakar enligt mig..

    Men det huset du länkade till var ju fint o så iaf


    Mamma till världens finaste Ella 060309 och Alice 071219
  • Sandypants

    Det är ju så svårt det här...
    Jag håller helt och hållet med att det är ju ingen höjdare att bo så där vägg i vägg, som man gör i lägenhet. Och heller ingen höjdare att inte kunna spela den musik man vill lite högre än lägenhetsnivå, och man kanske inte känner att man kan prata om vad som helst heller när man sitter ute. Svårt dilemma det där...

    Samtidigt är ju husen dessvärre ganska dyra i sthlmstrakten. Visst man kan hitta ett hus för ca 1,7 och uppåt, men då är det oftast renoveringsobjekt och det är grund man ska tänka på osv.

    Mycket svårt. Eftersom att det är första huset och vi är 22 och 23 år gamla kanske ett radhus som är lite billigare är att föredra i alla fall?

  • nicely

    Vi flyttar in i vårt radhus på fredag
    Det är ett radhus där garagen sitter ihop med huset. Den vänstra grannens garage sitter fast i vårt hus och vår garage sitter fast i den högra grannens hus. Tomten är lagom stort och utanför finns en stor allmänning med lekplats.
    Gillar detta radhus just för att det ligger så bra till (stora grönytor och gångväger och lekplatser) samt att det finns en lekplats precis i närheten där våra barn kan leka och träffa nya kompisar.

    Köp det som känns bäst för dig för det är ändå du som ska trivas i ditt hem och området. Finns som sagt både för- och nackdelar både med villa och radhus.

  • johandra

    Men varför vill ni ha ett hus då??Alltså,vad är själva anledningen??Kan du speca lite??

    Annars är ju en stor lägenhet med en ordentlig balkong/uteplats kanske lika bra alternativ??

    Jag menar absolut inte att racka ner på alla som bor i radhus,det finns säkert fördelar som jag inte vet om...men i mina ögon så betalar du en massa pengar men får ingenting tillbaka...


    Mamma till världens finaste Ella 060309 och Alice 071219
  • nicely

    Oj jag verkar inte ha koll på vart vi ska flytta :-S
    Det är inte ett radhus utan ett kedjehus utan avgift men samfällighetsavgift på några hundra. (trodde att kedjehus och radhus är samma sak men enligt sambon är det tydligen skillnad

  • Sandypants

    Hus för att det är fristående, och självklart ha en lagom stor trädgård man kan mysa i.

    Lägenhet är jag inge sugen på, då är det trappuppgång och sedan hyra på det utöver lånet. Nee, det gillar jag inte.

  • Sandypants

    Nicely: Det låter mysigt, hur stor tomt är det?
    Hur nära inpå grannarna är det?

  • johandra
    Sandypants skrev 2009-04-21 21:24:15 följande:
    Hus för att det är fristående, och självklart ha en lagom stor trädgård man kan mysa i.Lägenhet är jag inge sugen på, då är det trappuppgång och sedan hyra på det utöver lånet. Nee, det gillar jag inte.
    Men om det är ett br-radhus har du ju oxå en avgift??

    Ni ska självklart köpa det NI vill bo i...men fundera på varför ni just vill ha den typen av hus ni letar efter innan ni bara köper för att köpa....

    fristående tycker jag talar för sig själv,kedjehus går nästan att jämföra med fristående men radhus är ju nästan samma sak som lägenhet??I det där radhuset har du ju en avgift på nästan 2000kr/mån utöver lånet tex? Hur mycket till skulle ni kunna låna upp för dom pengarna till ett fristående hus istället?
    Mamma till världens finaste Ella 060309 och Alice 071219
  • Sandypants

    Men lägenhetsavgifterna är ju oftast på det dubbla. Plus samf betalar man ju i vissa fall även på villor. Vi kan låna upp till 2,5 milj men får i dom flesta fall inte ett hus i det skicka man vill ha för den summan. Självklart är ju fristående att föredra.

  • johandra

    Jo det e klart...

    Ja du,det är svårt det här med hus,men rusa inte in i nåt bara för att ni vill ha NÅT bara,utan var säkra på att det verkligen är det ni vill ha (inom rimliga gränser såklart,ett slott kan ju vara svårt tex om man nu vill ha det )

    lycka till iaf


    Mamma till världens finaste Ella 060309 och Alice 071219
Svar på tråden Villa Vs Radhus?