• harvärldensunderbarastefamilj

    Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?

    Såg en sån underbar tråd om just roliga saker som hänt under förlossningar. Men den e nu stängd...(självupplevda eller vänner som berättat) För en sån som mig som e lite smått skrajsen inför den dagen var den till stoooor hjälp. Så alla som har positiva minnen, roliga händelser skriv gärna i denna tråd. =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-24 15:47
    Tänkte att det kanske finns fler som hunnit ha sina förlossningar nu så jag försöker skaka liv i tråden igen! =) Om allt går vägen e det dax för mig i slutet av jan. Stort tack till alla som redan delat med sig!

  • Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?
  • TextKarin

    Jag fick prova lustgasen, och sambon tog också en slurk. Den funkade dock inte alls på mig, som ville gå runt och röra på höfterna för att parera värkarna (det hade jag ingen aning om innan, man upptäcker nya saker om sig själv under en förlossning), inte sitta stilla och suga på lustgasmasken. När sköterskan hade stoppat tillbaka den i skåpet och gått ut gnällde min sambo besviken: "Men JAG ville ju ha mer!"

  • harvärldensunderbarastefamilj
    TextKarin skrev 2009-05-18 09:34:54 följande:
    Jag fick prova lustgasen, och sambon tog också en slurk. Den funkade dock inte alls på mig, som ville gå runt och röra på höfterna för att parera värkarna (det hade jag ingen aning om innan, man upptäcker nya saker om sig själv under en förlossning), inte sitta stilla och suga på lustgasmasken. När sköterskan hade stoppat tillbaka den i skåpet och gått ut gnällde min sambo besviken: "Men JAG ville ju ha mer!"
    hahaha underbart!!!
  • Axan

    När sonen skulle födas och krystvärkarna kommit igång ville jag stå på knä på golvet hängandes på en stol, så bm bäddade en skön madrass att ha knäna mot, hade fått i mig lite "lagomt" med lustgas, "plopp" så forsade väldigt mycke vatten ut över mig och madrassen!
    Kände hur underläppen började darra och nära till tårarna, jag insisterade nämligen på att JAG skulle minsann städa upp, för det va ju jag som "sölat ner" allt! Insåg dessutom till min stora förskräckelse att mina fina sockar me får på va dränkt i fostervatten och sambon föreslår att vi ska kasta dom!!! När min underläpp darrat färdigt kom jag väl till insikt att de inte va så mycket att spara!
    Både bm och min sambo fick iaf övertala mig att jag INTE behövde börja städa...
    så jag krystade vidare!

  • Spikie

    Jag minns att jag började helt plötsligt må illa....sa till min sambo att jag behövde kräkas, att han skulle hämta nåt...men när han nästan var framme med sopkorgen kräktes jag.....över HELA golvet.......
    Så sambon fick hämta en sköterska, han sa att jag hade kräkts lite....
    - Ja men det är ingen fara, det händer ofta...är nog bara lite....
    När sen sköterskan kom så kunde hon inte säga mer än -Oj.....ja det var mycket...
    Antar att hon inte hade räknat med det

  • mamita

    Jag kom på en störd grej som hände under min första förlossning, då var jag bara 21 och hade medvetet vägrat att läsa om förlossningar för att det var läskigt, jag tänkte väl att det löser sig ändå.

    När jag hade fött och hade sonen på bröstet så säger barnmorskan
    BM- nu måste du krysta igen! (med en jätteglad min)
    Jag - ööhh näe jag är klar, är du galen skämtar du, det var bara en...
    BM- ja men du måste krysta nu (ser fortfaranade glad ut)
    Jag- ja men allvarligt lägg av!
    BM - du måste faktiskt krysta ut moderkakan (börjar se lite allvarlig ut)
    Jag - aldrig i livet, jag krystar INTE igen!
    BM - nu krystar du eller så får vi trycka ut den! (sur som ett bi)
    Nej
    jo
    nej sa jag!
    krysta nu!
    Jag - okej plupp så var den ute...

  • Lieea

    hade haft värkar i nästan två dygn när dom bestämde att dom skulle ta hål på hinnorna, hade testat lustgas men tyckte inte de funka och akupunktur var inget för mig. och jag hade bestämt mig för att inte ta någon ryggbedövning...  hoppade upp i förlossnings sängen och dom tog hål på hinnorna, och sa att värkarna kommer nu att tillta i styrka. jag sa bra jajaja, fick en värk " men vadå detta var väl inget", barnmorskan frågade en gång till om jag verkligen var säker på att jag inte ville ha bedövning, och jag som innan jaaaa och tänkte fan vad envetna dom e.. sen kom nästa värk och barnmorskan hade rätt och jag bara flög upp till sittande, och skrek " var e den där bedövningen" ser i ögonvrån att sambon sitter och småflinar.. och barnmorksan bara kollar på mig som "vad var de jag sa"... och när barnmorskan går för att hämta narkosläkaren så böjer sig sambon fram och viskar "gud va envetan du ska va"

  • solrosen81

    Jag gjorde massa dumma saker pga lustgasen. Först får jag för mig att jag måste bajsa. Springer ut i korridoren naken med endast den blöta rocken över mig (låg i badet). Och detta gjorde jag 3ggr tror jag.
    Sen när barnmorskan kommer in och sätter sig bredvid mig så tror jag vi är på ett disco. Men får även för mig att hon flörtar med min sambo.
    När jag säger att jag måste bajsa hela tiden så förstår de att det är ngt som inte stämmer och lyfter upp mig på sängen.
    Först då ser de att jag är helt öppen och att vattnet har gått. Så jag har krystvärkar utan att fatta det
    När jag ligger där på sängen så får jag för mig att de tror att jag är död så för att få min sambos uppmärksamhet så sliter jag tag runt nacken på honom och kysser honom för att han ska förstå att jag lever

    De tycker då att det är dags att dra ner lite på lustgasen. Det var en bra idé så att jag kunde vara klar i huvudet när jag födde fram min son en liten stund senare.

Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?