• harvär­ldensu­nderba­rastef­amilj
    Äldre 26 Apr 17:45
    56832 visningar
    339 svar
    339
    56832

    Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?

    Såg en sån underbar tråd om just roliga saker som hänt under förlossningar. Men den e nu stängd...(självupplevda eller vänner som berättat) För en sån som mig som e lite smått skrajsen inför den dagen var den till stoooor hjälp. Så alla som har positiva minnen, roliga händelser skriv gärna i denna tråd. =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-24 15:47
    Tänkte att det kanske finns fler som hunnit ha sina förlossningar nu så jag försöker skaka liv i tråden igen! =) Om allt går vägen e det dax för mig i slutet av jan. Stort tack till alla som redan delat med sig!

  • Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?
  • Äldre 14 May 03:26
    #71

    Helt underbar tråd!!! Skrattade så tårarna kom. Nästan så man längtaar efter en förlossning. Å ja har inte ens fått mitt + än... hahaha vill höra mer underbara historier!!!

  • EllieM­ay
    Äldre 14 May 03:30
    #72

    Det ända jag kan komma på på rak arm var att jag var så sjukt sugen på fanta så klämde nog i mig 6 liter på 10 timmar. Kunde inte kissa pga värkarna så blev tappad 4 gånger varpå det var ca en lite varje gång
    Dum som man var fortsatte man kolka.
    Roligast var när kryst känslan kom igång och jag stod vid stora rullatorn som jag kallar den för.
    Enda jag utbrister var 
     
    - Nu trycker det på jag måste skiiiiiiiiiita, fram med påsar jag hinner inte till toa!

    Typs står där och börjar inta position "kröka rygg i skogen", tills en av tanterna sa att det var ett barn jag skulle få


    Älskade lilla plutt
  • amag
    Äldre 14 May 07:09
    #73

    Fick värkstimulerande för att öka på värkarbetet lite, men det innebar att ctg-kurvorna inte var speciellt vågiga... gick Rakt Upp, sen dalade ner.. Vilket innebar att lustgasen inte hjälpte förrän det värsta var över!.. AHA!
    Då suger jag i mig lustgasen Hela Tiden EMELLAN värkarna istället!!
    Ni kan ju föreställa er hur groggy man var!! Inne i dimman hörde jag Bm säga till min man "hon Har Ingen Värk nu va??"... (där låg jag och andades som en TOK kan ja lova, den var ju hur skön som helst!!) min man svarade.. "neeej, det har hon Inte".. sen såg jag i dimman hur han vände sig om (allt gick i slow-motion) och räckte sig efter ansiktsmasken som jag så gott som tryckt Fast i ansiktet.. Han tittade mig i ögonen och stannade upp med ett ryck!!
    Kan berätta att Om Blickar kunde DÖDA hade min son inte haft sig en far just nu!!!

  • murran­mutt
    Äldre 14 May 07:13
    #74

    det roligaste jag kommer ihåg med min första förlossning var LUSTGASEN!! Jag låg och andades i den där jäkeln hela tiden och tillslut vart jag helt hög.. Jag började se i syne och såg framför mig MIG SJÄLV HEEEELT FLINTIS!! Jag låg och höll på dö av garv åt mig själv.. glömmer det aldrig!!

  • amag
    Äldre 14 May 07:17
    #75

    Hörde talas om en mamma som var fullkomligt och Totalt inställd på att hon skulle få en TJEJ! Världens finaste tjej skulle komma!
    När dom lyfter upp barnet ser hon direkt att hennes dotter har en snopp!! *neeeej, hur ska det här gå i skolan?? Hon kommer att bli mobbad!! Undra om man kan operera såntdär? Jag älskar henne såklart ändå!! Men stackars lilla flickebarn!* ... eeehm.. Det är en POJKE säger då BM...

  • Linnpi­nn
    Äldre 14 May 08:07
    #76

    Jag tyckte att jag fick så lustig röst av lustgasen när sonen föddes. Hela förlossningen tjatade jag på min man om att jag lät som Roll-on-mannen Rolle i programmet Mia och klara.

  • OoUlri­kaoO
    Äldre 14 May 08:16
    #77

    haha detta va en rolig tråd.. jag kan bidra med en grej som hände för 2½ år sedan när jag födde vår son.. Min man skrattar fortfarande..

    Min bm på sjukhuset lyssnade inte så mycke på mig utan hon visste minsann hur lång tid de tar att öppna sig osv och jag va ju förstföderska så hon behövde inte alls kolla utan sa bara att det kommer ta ett par timmar innan jag skulle va fullt öppen..

    Hon kom in på rummet med jämna mellanrum men en gång stack hon bara in huvudet och sa att hon skulle gå på lunch, jag hade precis en värk då så jag hörde inte riktigt va hon sa så jag frågade min man efter att hon gått.. Hon skulle på lunch sa min man..

    Vet inte varför men de slår slint i skallen på mig.. LUNCH!!, e hon helt störd, hon ska inte äta lunch, jag ska ju för fan föda barn.. och de NU.
    Så jag sliter tag i mitt gåbord och tar mig upp ur sängen och säger till min man att jag ska nog minsann hitta henne och då J..LAR!!
    Mina ögon va tydligen helt svarta och min man va tvungen sätta sig för han skrattade så åt mig. Där stog jag i dörröppningen med världens största skjorta på mig, med ett gåbord för kärringar, grimasierar mig egenom värkar och gapar efter barnmorskan.

    När bm väl kom så kände jag att jag hade bråttom tillbaka till sängen för här kommer de ett barn. Såklart lyssnade bm inte på mig igen utan sa att jag säkert bara va öppen 7 cm. SÅ börjar jag krysta och hon blir sur på mig och säger till mig att sluta. Då sa jag till henne att om hon inte känner mig mellan benen så skulle jag sparka till henne för nu är ungen påväg ut. Tillslut kände hon och blev förskräckt eftersom huvet nästan va ute. 1 krystvärk efter de kom sonen..

  • Äldre 14 May 09:15
    #78
    OoUlrikaoO skrev 2009-05-14 08:16:31 följande:
    haha detta va en rolig tråd.. jag kan bidra med en grej som hände för 2½ år sedan när jag födde vår son.. Min man skrattar fortfarande.. Min bm på sjukhuset lyssnade inte så mycke på mig utan hon visste minsann hur lång tid de tar att öppna sig osv och jag va ju förstföderska så hon behövde inte alls kolla utan sa bara att det kommer ta ett par timmar innan jag skulle va fullt öppen.. Hon kom in på rummet med jämna mellanrum men en gång stack hon bara in huvudet och sa att hon skulle gå på lunch, jag hade precis en värk då så jag hörde inte riktigt va hon sa så jag frågade min man efter att hon gått.. Hon skulle på lunch sa min man.. Vet inte varför men de slår slint i skallen på mig.. LUNCH!!, e hon helt störd, hon ska inte äta lunch, jag ska ju för fan föda barn.. och de NU. Så jag sliter tag i mitt gåbord och tar mig upp ur sängen och säger till min man att jag ska nog minsann hitta henne och då J..LAR!! Mina ögon va tydligen helt svarta och min man va tvungen sätta sig för han skrattade så åt mig. Där stog jag i dörröppningen med världens största skjorta på mig, med ett gåbord för kärringar, grimasierar mig egenom värkar och gapar efter barnmorskan. När bm väl kom så kände jag att jag hade bråttom tillbaka till sängen för här kommer de ett barn. Såklart lyssnade bm inte på mig igen utan sa att jag säkert bara va öppen 7 cm. SÅ börjar jag krysta och hon blir sur på mig och säger till mig att sluta. Då sa jag till henne att om hon inte känner mig mellan benen så skulle jag sparka till henne för nu är ungen påväg ut. Tillslut kände hon och blev förskräckt eftersom huvet nästan va ute. 1 krystvärk efter de kom sonen..
    Inte underskatta att man känner sin egen kropp!!! Lite knasig BM, bra att det gick bra!
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • Äldre 14 May 09:26
    #79

    Appropå att känna sin nödig när krystvärkarna kommer.... Under min första förlossning kände jag mot slutet att jag började bli nödig. Bm sa att det "bara" var krystvärkar, men jag hävdade envist att jag behövde skita!. Sagt och gjort, jag släpade med mig dropp och alla femtielva slangar jag var uppkopplad till och gick på toa - och gjorde nr 2. När jag kom ut från toa, var jag så stolt att jag faktiskt hade haft rätt,och kläcker ur mig till Bm:

    "Ha, jag bajsade faktiskt, så det så!"


  • Äldre 15 May 14:24
    #80

    *puffar*
    Inga som har några fler roliga historier att bjuda på?


Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?