• Äldre 8 Jul 20:44
    73160 visningar
    1643 svar
    1643
    73160

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Kommer få 18 månader mellan mina barn- är Phil and ted att rekomendera. Finns de fördelar med Sport jämfört med Viben?

    Linte fundersam över att de inte finns någon footsack med? Kan man sy en själv? Någon som har mönster? Samma sak gäller glipan mellan suflett och styre om ni fattar vad jag menar. Kommer använda vagnen som enda vagn- både som singel och dubbel och därför önskar jag att de finns så de går att göra den mera ombonad!

    Nåsta fråga är om någon vet om andra mjukliftar passar i PT eller om de är deras som rekomenderas? Vart finns de billigast att köpa. Nu får man ju inte köpa via England längre- eller kanske man får men de blir dyrare?

    Jag önskar alla tipa man kan få om denna vagn? Är ni nöjda

  • Äldre 9 Jul 20:09

    Inte sett Dash i någon butik, babyproffsen här i Örebro sade de inte gjorde längre men då jag jag talade om att de kommit igen sade de jaha.... Men de skulle inte få in den

  • Äldre 9 Jul 21:32

    Missy Cat skrev 2009-07-08 22:55:39 följande:


    För oss har nackdelarna nästan helt försvunnit om man radar upp fördelarna.Lycka till
    Jag har provat lillen i Vibe och Sport men Dash säljer ingen affär vad jag vet- bara via nätet. Vad är skillnanden mellan Sport och Dash- svårt att se förutom bromsen. Jag ser en stor fördel med sufletten på Viben att man kan skjuta den som man vill. Då kan man ha den nyfödda i lift mot sig med suflett nere framåt- om ni förstår, när man bara har ett barn i vagnen vill säga...
  • Äldre 10 Jul 06:21

    Ville Mor skrev 2009-07-09 21:55:20 följande:


    Om jag inte minns helt fel så säljer de Dashen på Babyland. Iaf i vår stad...
    Aha vi har inte de närma. Bara bayproffsen här i Örebro samt lite lokala babyaffärer. Men kanske de finns i stockholms innerstad? Någon som vet. Ska åka till Riga så ska ta tåget till sthlm och spendera lite tid där innan färjan går.
  • Äldre 10 Jul 21:42

    Missy Cat skrev 2009-07-10 21:11:40 följande:


    "Dash: Vinklebart styre, steglöst reglerbart liggläge på huvudsittsen, viloläge på sykonsitts, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, fotstöd i tyg men med "plastbricka" ditsatt"
    Mm såg de nu, ursäkta extra besvär. Men vet någon om de har samma suflett som sport. De borde den ju ha annars hade de kanske stått???

    Någon som har Dash och hur upplever ni bromsen på den?
  • Äldre 12 Jul 19:55
    eilenna78 skrev 2009-07-12 19:51:34 följande:
    Skulle du vilja sitta i en stol som lutade så illa att du var tvungen att vara fastspänd för att kunna sitta kvar???Nä, tänkte väl det, men med barnen verkar det inte spela någon roll när man kommer fram lätt och smidigt...
    Har inte föjt hela debatten men vart måste barnet vara fastspänd utan att ramla?
  • Äldre 12 Jul 20:26
    mammamys06 skrev 2009-07-12 20:03:11 följande:
    Hej! Hoppar in i tråden, har inte läst hela, endast ts. Vi väntar bebis i december och vi har en då 3-årig son också. Maken är helt såld på P&T men jag är lite skeptisk. Tänkte höra med er som har erfarenheter av denna vagn, hur är det att ha Liten bakom storebror? Slår jag inte benen i huvudet på Liten när h*n ligger där nere?! Finns det några nackdelar med vagnen?Vilken modell ska vi välja?
    Har inte köpt någon vagn än men när du har en nyfödd ligger lägger du barnet mot dig. Så nyfödd har benen framåt. Hoppas du förstod.
    Jag är inne på sport, mest av ekonomi fråga, samt att jag gillar inte att Viben blir så repig så fort. Men visst alla tre har sina fördelar och nackdelar mot varandra.
  • Äldre 12 Jul 20:27

    Men ska ha i Okt så har tid att fundera vilken sort/modell jag vill ha...Att de ska vara så dyra bara!!

  • Äldre 12 Jul 21:15
    mammamys06 skrev 2009-07-12 20:57:31 följande:
    Jaha, så man får in bebisen med huvudet längst in under syskonet där fram alltså så bebisen har benen ut mot mina ben? Är det inte väldigt trångt där inne då?? ser så trångt ut på bilder jag sett men bilderna kan ju visa fel också så klart
    Du har barnets huvud mot dina ben, inte tvärt om. Förlåt om jag var otydlig
  • Äldre 12 Jul 21:19
    Stormis skrev 2009-07-12 20:57:58 följande:
    Jag håller också apå att kolal runt lite. Ang modell går det inte att läsa sig till vilken man vill ha. Måste prova. Iaf tycker jag det. Jag gillade inte Vibe för att den var så trögstyrd jämfört med de andra. Dock är sitsarna bättre på den. Dash går bort för att den endast har ett körläge på handtaget, dvs inte justerbart. Dock så fälelr man ner det för att bromsa vagnen vilket kräver tvåhandsgrepp + att det blir svårt att få ut mjukliften när vagnen är bromsad vilket känns lite motstridigt. Så för min del lutar det åt Sport (eller UJ ). Jag avskyr f ö att slå i benen och gick med vagnarna i rask takt. Slog inte i benen, men jag vet att det finns de som gör det. Beror lite på hur man går.
    'Jag läste på något forum att de går att använda förlängnings styre på PT. Tror att det var UJs de prata om på formet. Minns inte exkat. Men de underlättande när man gick fort och slog i benen..
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14