Inlägg från: UllaBella |Visa alla inlägg
  • UllaBella

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Vi ska ha ett till barn i Juli så då behöver vi en syskonvagn, då vår dotter är 2 år när bebisen kommer. Vi är sugna på en Phil & Ted, men jag fattar inte riktigt vad det är för skillnad mellan alla modellerna, sport, vibe, dash? Vi behöver en vagn som är smidig och bekväm för barnen. Men den ska ju vara bekväm att köra också såklart.

    Är de stabila? 3-hjulingarna har ju lite dåligt rykte om sig eller har haft iallafall.

    Går det att justera handtaget då vi är olika långa? På en av vagnarna såg det ut som att barnet fram satt väldigt djupt ner med rumpan, tror det var vibe, är de olika i utformningen, är det någon vagn som är rymligare än den andra? Vår dotter är ganska lång för sin ålder.

    Vad är det som gör att de skiljer så i pris? Är de väldigt olika? Egna erfarenheter bra/dåligt med just din modell av P&T tas också tacksamt emot!

  • UllaBella

    Är verkligen den enda skillnaden att Dash är 2 cm smalare än Vibe och det med fotstödet att det inte var med tyg? Kan det verkligen skilja så mkt i pris och varför har de gjort två så liknande vagnar? Nyfiken då jag vill veta ALLT innan jag bestämmer mig. Det är ju trots allt en del pengar..

  • UllaBella

    En till fråga jag kom på... Är det inte krångligt att lägga en nyfödd i vagnen? Eftersom man ska lägga den med fötterna först liksom.

  • UllaBella

    Oj vad mycket bra svar man får i denna tråd
    Men jag uppfattar det som att det finns lite dåligt med tillbehör till vagnarna att köpa orginal!? Som extra dynor och suflett till syskonsitsen bak?

    Våra hjärtan: Jag tycker det verkar himla bra att kunna ha det mindre barnet sittandes bak det första året då jag inte vill att han/hon ska få för mkt stimulans. Vår dotter åkte bakåtvänd i sin Briovagn tills hon var runt året. De ser ju åt sidorna och tittar de upp så ser de ju föraren

  • UllaBella
    trolltriss skrev 2009-05-14 14:04:00 följande:
    [citat]
    fråga ett _ det är nog därför många säljer sina vagnar tidigt, barnen trivs inte... men det är nog som att sitta bakvänt i bilen , eller bak på cykeln...

    Jag hade tänkt att när den äldsta inte vill åka vagn längre så är den ju perfekt att fortfarande använda som singelvagn, så man slipper sälja syskonvagnen och köpa en enkel sulky.
  • UllaBella
    lisan1980 skrev 2009-05-14 20:49:32 följande:
    Hej! Har varit inne och läs i tråden från och till ett tag. Funderar på att beställa en Vibe på nätet men vet inte varitfrån. Är det nån butik man ska passa sig för och vart får man mest för pengarna, med tillbehör som syskonsits, regnskydd, myggnät och cocon ? Någon som kan tipsa?
    När jag sökte på Blocket kom det upp ett par erbjudanden från två butiker i Sthlm där de erbjuder olika paketpris.
  • UllaBella

    På tal om sufletter så läste jag i Babyproffsens katalaog att Baby travel har en suflett som passar de flesta sulkyn och en del mindre andra vagnar. Någon som provat om den funkar att fästa på P&T? jag menar där bak på syskonsitsen. Tycker det är liiiite dåligt att det inte ingår i priset på vagnarna faktiskt.

  • UllaBella
    mine3 skrev 2009-05-15 14:40:14 följande:
    Hej UllaBella, jag har testat den suffletten, men den fästs med en klämma på rör, och Sporten har ju tyg för rören + att rören på Sporten är för tjocka. Kanske går att göra ngn speciallösning så det funkar dock. Jag tycker Cloudys sufflett verkar vara det bästa alternativet, men den är rätt dyr och finns än så länge bara att köpa online. Väntar tills den finns i ngn butik att titta på först.
    Vi alla som saknar suflett kanske skulle ta och maila Phil & Ted och visa att det finns en stor efterfrågan på sufletter. Det kan väl inte vara så svårt för dem att sno ihop en sån till syskonsitsen då de ju har klarat av att göra en till vagnen menar jag.
  • UllaBella

    Hur blir vagnen ihopfälld? Tänkte om den blir smal och lång eller om den blir ihopfälld på höjden som de flesta 4-hjuliga sitt/kombi/liggvagnar? Vi hade en Carena Easy sulky förut som blev väldigt smal ihopfälld, men ack så lång, så den var rätt klumpig att ha med i bilen då hunden inte blev glad över att vagnen låg snett över bagageutrymmet.

Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14