Inlägg från: 3 barns mor |Visa alla inlägg
  • 3 barns mor

    Ni med barn som har talsvårigheter el talförsening!

    får jag fråga dig ts hur gjorde dom operationen av tungbandet.  har en dotter som pratar dåligt. går vid logoped och har nu fått remiss och tid till en annan logoped som är mera utbildad på munmotorik och hon ska kolla ordentligt på dotterns mun och tungband enligt första logopden är tungbandet förkort så det ska nu kollas ordentligt. därför jag undrar hur operation går till. 

  • 3 barns mor
    kutiom skrev 2010-05-11 10:58:18 följande:
    Min dotter är kan inte heller säga många ljud, eller har i varje fall svårt med många. Tungan har de aldrig vad jag vet tittat på. Går och tror att hon kanske hör dåligt men de har inte kollat öronen heller så jag vet inte vad jag ska tro. Det är ju ytterst tråkigt att se när hon inte blir förstådd av framförallt barnen - de vuxna kan hon oftast diskutera runt svåra ord på ett annat sätt. Ska helt klart höra om de kan kolla tungan, eller är detta något man kan göra själv? Min lilla är tyvärr livrädd för sjukvårdspersonal och det är inte ofta de har tid till att låta henne lugna ner sig ordentligt. Tack för informationen!
    enklaste och den första metoden logopeden kollade tungbandet på dottern va om man sträcker ut tungan  över överläppen upp mot näsan så ska det bli en spets på tungan om det inte blir det är eventuellt tungbandet för kort.
Svar på tråden Ni med barn som har talsvårigheter el talförsening!