• Zinone

    Grillad oxfilé

    Hej!

    Vad kul med en kock som man kan ställa frågor till!

    Vi har tänkt att grilla oxfilé och undrar ifall du har något tips på grillkryddning?

    Undrar även ifall du har något förslag på vad vi kan ha till. Vi brukar köra ganska standard med typ klyftpotatis eller potatisgratäng till, men är sugna på att prova något nytt spännande istället!

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Grillad oxfilé
  • Fråga Kocken

    Hejsan

    Jag tycker själv att det är gott med rätt få smaker i marinaden så att man känner själva köttsmaken också.
    Ett förslag till marinad är: 1 del olja, 2 vitlöksklyftor, någon ört, tex. timjan, lite pressad citon 1tärning KNORR Organic vegetable buljong. Smula sönder buljongen och mixa ihop alla ingredienser, låt köttet ligga i marinaden minst 1 timme. När det sedan är dags att grilla krydda med salt och peppar.

    Förslag att servera till. Skär rotfrukter, tex morötter och palsternacka i stavar, lägg på en plåt, tillsätt lite olja, vitlök och ev. örter. Baka i ugnen 175 grader ca 25-30 minuter. Under tiden skär tomater, gurka, rödlök och någon god sallad tex ruccola. Blanda de varma rotfrukterna med tomaterna och resten av ingredienserna. Häll på en god vinigrett baserad dressing eller köp en färdig dressingmix. Blanda ihop allt och hyvla en god ost på, tex. parmesanost eller fetaost. Det blir en smaskig matig sallad till det goda köttet.
    Hoppas att det smakar.

  • Zinone

    Tack för ditt svar! Det ska vi prova, det låter gott. Vad kul med en ny variant på en sallad, passar oss perfekt. Jag har aldrig tänkt på att blanda varmt och kallt, så det ska bli spännande att prova!

Svar på tråden Grillad oxfilé