• GuteCa­rra
    Äldre 12 May 18:25
    36077 visningar
    19 svar
    19
    36077

    Ont i rumpan, ner i låren?

    Är gravid i v 24. Har sen två veckor tillbaka kännt av värk i ena skinkan och ner på baksidan av låret. Ibland på vänster skinka men oftast på höger. I början kom de några sekunder så var de över igen, men nu sitter de i allt längre. Idag kände jag de runt 1 tim innan de försvann.
    Någon som vet vad de kan vara?

  • Svar på tråden Ont i rumpan, ner i låren?
  • GuteCa­rra
    Äldre 12 May 18:48
    #4

    Oj nu blev jag rädd...trodde att foglossning kändes på sidorna av rumpan? Sitter inte fogarna där? Eller blandar jag ihop det med höftbenen nu *förvirrad*

  • GuteCa­rra
    Äldre 12 May 18:54
    #7

    Oj jag som har varit ute och gått flera timmar idag!!

  • GuteCa­rra
    Äldre 12 May 20:27
    #11

    Nu håller jag tummarna för att de "bara" är ischas. Har hört så mycket hemskt om foglossning, vill verkligen inte behöva uppleva de.

  • GuteCa­rra
    Äldre 15 May 11:24
    #17
    jagälskarallaminabarn skrev 2009-05-15 09:16:08 följande:
    Jag var till gyn igår, har delvis samma problem som dig. Min gyn sa i alla fall att när man har ont i skinkan och det går ner på baksidan på låret är det typiskt foglossning. Lite OT (någon skrev visserligen om ischias) men hon trodde att det är det jag har med tanke på att jag även har ont på sidan av låret och att det tidvis strålar ner i sidan på underbenet. Har med andra ord både och för egen del men men. Fick höra att med tanke på foglossningen är det inte fel att röra sig men man ska ta små steg och tänka på hur man gör. Har kryckor och det tyckte gyn var bra, däremot är det bra om man kan slippa dem förstås om det går, alternativt gå enbart med en krycka som jag gör när det är lite bättre. Foglossning går upp och ner, kan vara bättre en del av dagen för mig.Fick förresten Doloxen utskrivet (samma som Dexofen) och det är inga restriktioner med att ta det som gravid förutom självklart att man inte ska överdosera. Man kan även ta det ihop med Alvedon sa min gyn. Hör med bm om du inte kan få komma till gyn, tycker att det vore konstigt om du inte kan få något starkare utskrivet när jag, som är i v 20, fick det.M V HUlrika, mamma till Michelle och Jennifer födda 06-2005, bf 2/10 (enl ul)
    Jag har inte så ont så jag känner att jag behöver söka hjälp för de. Kommer endast kort korta stunder då och då och de är mer som molnande värk än ren och skär smärta. Men på era beskrivningar ovan så låter de ju som att de är början till foglossning, så jag håller tummarna för att de inte ska bli värre.
  • GuteCa­rra
    Äldre 16 May 07:23
    #19
    jagälskarallaminabarn skrev 2009-05-15 22:28:22 följande:
    Vad skönt att höra att det inte är så jobbigt för dig ändå även om det förstås inte är skoj att ha början till det heller. Skulle i alla fall vilja råda dig att kolla in länken jag la in i ett inlägg ovan, den till om de som är sjukskrivna för foglossning för där får du bra tips om hur man kan göra för att det ska bli så bra som möjligt. Lycka till!
    De ska jag absolut göra :) Tack så mycket!
Svar på tråden Ont i rumpan, ner i låren?