Inlägg från: jagälskarallaminabarn |Visa alla inlägg
  • jagälskarallaminabarn

    Ont i rumpan, ner i låren?

    TS:

    Jag har haft som du beskriver i ca 5 veckor nu men ingen vet säkert vad det beror på. Har varit hos 2 läkare på vårdcentralen och fått lika många svar, bl a muskelbristning. Dessutom har jag en sjukgymnast som jag gått hos i flera år p g a bl a problem med ryggen. Hon har väldigt mycket erfarenhet och är oerhört duktig men förstår inte heller vad det handlar om.

    Min första tanke var att det berodde på graviditeten (var runt v 14) men det trodde inte den bm jag pratade med på mvc utan hänvisade mig till vårdcentralen. Där har jag gått, har dock pratat med min ordinarie bm som gett mig en tid hos gyn, hoppas verkligen hon har svaret på detta! Foglossning har nämnts men ingen av läkarna eller sjukgymnasten tror det är hela sanningen. Har gått på kryckor nu av och till de här 5 veckorna, ibland är det bättre, ibland sämre. Det enda som hjälper mig något längre tag är akupunktur som sjukgymnasten ger, kan varmt tipsa dig om att ta kontakt med en sjukgymnast. Har värmedyna och massagedyna hemma, tycker de hjälper men mest tillfälligt.

    För er som vill ha tips om vad man kan göra när det gäller foglossning vill jag varmt rekommendera följande tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m43832920.html

    M V H

    Ulrika, mamma till Michelle och Jennifer födda 06-2005, bf 28/9

  • jagälskarallaminabarn

    Jag var till gyn igår, har delvis samma problem som dig. Min gyn sa i alla fall att när man har ont i skinkan och det går ner på baksidan på låret är det typiskt foglossning. Lite OT (någon skrev visserligen om ischias) men hon trodde att det är det jag har med tanke på att jag även har ont på sidan av låret och att det tidvis strålar ner i sidan på underbenet. Har med andra ord både och för egen del men men. Fick höra att med tanke på foglossningen är det inte fel att röra sig men man ska ta små steg och tänka på hur man gör. Har kryckor och det tyckte gyn var bra, däremot är det bra om man kan slippa dem förstås om det går, alternativt gå enbart med en krycka som jag gör när det är lite bättre. Foglossning går upp och ner, kan vara bättre en del av dagen för mig.

    Fick förresten Doloxen utskrivet (samma som Dexofen) och det är inga restriktioner med att ta det som gravid förutom självklart att man inte ska överdosera. Man kan även ta det ihop med Alvedon sa min gyn. Hör med bm om du inte kan få komma till gyn, tycker att det vore konstigt om du inte kan få något starkare utskrivet när jag, som är i v 20, fick det.

    M V H

    Ulrika, mamma till Michelle och Jennifer födda 06-2005, bf 2/10 (enl ul)

  • jagälskarallaminabarn
    GuteCarra skrev 2009-05-15 11:24:21 följande:
    Jag har inte så ont så jag känner att jag behöver söka hjälp för de. Kommer endast kort korta stunder då och då och de är mer som molnande värk än ren och skär smärta. Men på era beskrivningar ovan så låter de ju som att de är början till foglossning, så jag håller tummarna för att de inte ska bli värre.
    Vad skönt att höra att det inte är så jobbigt för dig ändå även om det förstås inte är skoj att ha början till det heller. Skulle i alla fall vilja råda dig att kolla in länken jag la in i ett inlägg ovan, den till om de som är sjukskrivna för foglossning för där får du bra tips om hur man kan göra för att det ska bli så bra som möjligt. Lycka till!
Svar på tråden Ont i rumpan, ner i låren?