• h8him

    Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?

    LykkeLee skrev 2009-05-14 15:07:24 följande:
    Men ibland när man läser om fall där soc omplacerat barnen så känns det ju som om det inte funnits mer brister än de jag har. Vill kontakta soc för att få hjälp men är rädd för att det blir spiken i kistan. Är livrädd för soc efter allt man har läst.
    Soc kan göra fel, det är mänskligt att fela. I det stora hela så behöver ingen vara rädd att soc ska ta barnen för att man söker hjälp. Det krävs att du har sådana brister som förälder att du inte klarar av att tillgodose barnens behov fysiskt och psykiskt. Nu verkar du ju ha en partner, kanske pappan, så då är ni två vuxna som kan hjälpas åt. Dessutom orkar du hålla rent även om du inte orkar plocka, jag antar att barnen även får mat och hjälp när de behöver med läxor, skjuts till vårdcentral, ev. träningar osv. Ditt hem är ingen akutsituation om du har det så, du fungerar bara inte optimalt just nu och behöver vara snäll mot dig själv!

    Klart tonåringarna blir struliga när du mår dåligt! Först är de i en jobbig ålder men sen så blir de oroliga för att de märker att du inte är som förut, kanske är du tröttare, skrattar mindre, har ingen lust att göra något och det märker barnen! På många orter finns stödgrupper för barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt. Hör med soc eller din psykiatrimottagning/vårdcentral om det finns där ni bor. Då får barnen en chans att prata av sig och även börja förstå vad det är som händer med dig.
Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?