• Anonym (Lärar­e)
    Äldre 14 May 15:30
    5261 visningar
    73 svar
    73
    5261

    Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?

    Jag tror att de flesta "skräckexempel" som soc "presterat" är de där man väntat FÖR länge med att omhänderta barn som mår dåligt.
    Min uppfattning är att det är en lång process innan ett omhändertagande sker och att man helst ger föräldrarna både en och fem chanser att ordna upp saker och ting. Om du aktivt söker hjälp hos soc noterar de det och det är till din fördel i en eventuell utredning.

    Jag har dock mest erfarenhet från barn i åldrar 7-12 så jag vet inte hur det är med tonårsbarn som själva är "orediga".

  • Anonym (Lärar­e)
    Äldre 20 May 07:41
    #57

    Håller med dig Queen. Genom mina år som lärare har jag lärt mig att läsa mellan raderna i artiklar där någon blivit orättvist behandlad av en myndighet. Soc, skolpersonal och liknande har ju som sagt inte fått uttala sig!

  • Anonym (Lärar­e)
    Äldre 20 May 11:10
    #62

    Jag tror att hon menar att i antalen fall i media kan verka många men att de kanske bara utgör några få procent av alla fall som soc. tar sig an. D.v.s. att de flesta (mer än 95%?) är fall som fallit ut väl och därför inte kontaktar media.

    Ungefär som att krisreportagen om skolan visar en skrämmande bild om trivsel etc. men när föräldrar fyller i enkäter om sitt barns skola är en övervägande del mycket nöjda med den. Konstigt va?

Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?