• Äldre 14 May 13:49
    5261 visningar
    73 svar
    73
    5261

    Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?

    Mina tonåringar strular till det hela tiden och jag är så himla rädd att soc ska tycka att jag brister som förälder och ta mina barn ifrån mig. Jag har efter en depression dessutom inte orkat hålla städat hemma så skulle dom göra ett hembesök så skulle dom kanske tycka att jag har förstökigt. Jag har inte smutsigt, men stökigt. Vårt hem utgör alltså inte en hälsofara.
    Vår ekonomi tillåter inte ett större boende än vad vi har idag, så det är bara de två största (tonåringarna) som har egna rum, annars delar barnen två och två och vi vuxna sover i vardagsrummet. Är det ett krav att barnen ska ha egna rum?

    Finns det "kriterier" eller regler för när soc tar barnen? Man läser ju skräckexempel och skulle soc ta mina barn så vet jag med all säkerhet att då är mitt liv slut. Då orkar jag inte leva mer. Dom är anledningen till att jag kliver upp på morgonen och min största glädje i livet.

  • Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?
  • Äldre 14 May 15:04
    #3
    Anonym skrev 2009-05-14 14:11:10 följande:
    Ett omhändertagande kommer aldrig som en blixt från en klar himmel. Socialtjänsten ska innan ett barn placeras i annat boende än föräldrarna först försöka komma tillrätta med problemen och stötta föräldrarna. Utifrån vad du beskrivit behöver du int vara orolig för att barnen tas ifrån dig. Däremot kanske du kan behöva det stöd socialtjänsten kan erbjuda dig för att vara en bra förälder. Det kan gälla både din trångboddhet, men kanske allt att klara av det du kallar strul från dina stora barns sida. Lycka till.
    Hur får man sån hjälp då?
  • Äldre 14 May 15:07
    #4

    Men ibland när man läser om fall där soc omplacerat barnen så känns det ju som om det inte funnits mer brister än de jag har. Vill kontakta soc för att få hjälp men är rädd för att det blir spiken i kistan. Är livrädd för soc efter allt man har läst.

  • Äldre 14 May 16:10
    #10
    goddagens skrev 2009-05-14 15:19:58 följande:
    Men ts - i ditt fall är det nog rätt att söka hjälp innan situationen blir ohållbar? (personligen skulle jag dock vända mig åt annat håll än till soc - men det är mest med tanke även på de mindre barnens välbefinnande) Lycka till!
    Hur menar du då? De mindre barnens välbefinnande? Och var skulle jag söka hjälp då?
    Tack för ditt lycka till
  • Äldre 18 May 01:14
    #18

    Ni ser ju.. en del säger att soc är monster som tar deras barn, sätter dom i utredningshem och ens liv blir förstört. På några sekunder är det värre än det någonsin varit. Det är ju DET jag är livrädd för!! Andra säger att dom är räddande änglar.. men vågar jag ta risken?? Visst är det väl hemskt att man inte ska våga säka hjälp? Jag är ingen dålig mamma. Ingenting fattas mina barn och jag får ständigt beröm för mina fina barn från dagis och skola.. men jag skulle vilja ha lite hjälp bara... men det kanske är det dummaste jag gör.. åh jag orkar snart inte mer...

  • Äldre 18 May 01:25
    #20
    Anonym skrev 2009-05-18 01:23:45 följande:
    Jag sökte hjälp, men idag ångrar jag mig som f*n över det för det innebar att jag blev av med dem. Hade jag inte sökt hjälp hade jag inte mist dem. Det var som att dem verkligen hittade saker för att ta barnen bara för att, saker som advokaten inte ens kan förstå skulle vara något att anmärka på på det sättet som sociala gjort. Något utredningshem var aldrig aktuellt trots att jag föreslog det till sociala, inte heller fick jag träffa mina barn eller veta var dem befann sig och det vet jag fortfarande inte flera månader senare. Jag skulle med det som jag vet inte rekommendera någon att söka hjälp på det sättet på Barn & ungdomsdistriktet i sin hemkommun.
    Åhhh.. fy fan vad hemskt!! Vilken mardröm!! Vad sökte du hjälp för då? Vad hade du för problem??
  • Äldre 18 May 01:49
    #26
    Queen70 skrev 2009-05-18 01:31:17 följande:
    Du ska inte lyssna på skräckhistorier. Soc är inga monster som tar barn utan anledning. Det du har beskrivit låter inte alls som en anledning till LVu.
    Men törs man ta risken..?? Alltså.. jag har ju aldrig fått kritik för hur jag är som förälder från skola eller dagis eller från någon myndighet egentligen.. men tänk OM...
  • Äldre 18 May 17:35
    #46
    Anonym skrev 2009-05-18 11:02:17 följande:
    TS: Kanske ska du börja med dig sjäv. Du har haft en depression o orkar inte städa!! Börja där. Få iordning på "ditt" liv innan du börjar med dina barns.. Kanske det är där problemet ligger.
    Mmm.. jo.. fast jag jobbar ju med det hela tiden...
  • Äldre 18 May 17:40
    #47
    Anonym (NEJ) skrev 2009-05-18 16:30:22 följande:
    MITT RÅD är: Är du högutbildad och mkt verbal, har du ett brett kontaktnät inom advokater, poliser m.m. - förekommer EJ i balsningsregistret, ej har betalningsanmärkningar, mkt goda referenser, inga alls psyksika åkommor (som det finns journal på) - och du håller dig ytterst saklig och konkret (inte säger att du själv är utmattad, deprimerad osv) - då kan du kontakta socialen. Har du TUR så hamnar du hos en bra handläggare! Lycka till!
    Låter ju synnerligen hemskt.. Jag förekommer inte i ngt belastningsregister, har inga betalningsanmärkningar, är mkt verbal. jag är saklig och konkret, har en normal utbildning och fast anställning.. MEN jag har depressioner till och från.. det kanske räcker...??
  • Äldre 20 May 01:31
    #54

    Ok.. men om jag nu inte kan vända mig till soc (man blir ju livrädd när man läser artiklarna ovan ju!) så VAR SKA JAG VÄNDA MIG DÅ?? Vad gör man om man inte har kraften inom sig? Biter ihop tills man brakar rakt in i väggen och bara bryter ihop? Jag känner mig ännu mer vilsen nu.. samtidigt var det ju svar jag ville ha.. så.. Allas åsikter går ju dock isär och jag vet varken ut eller in.. Vill ju bara ha lite stöd och hjälp...

  • Äldre 28 May 01:06
    #73
    Anonym (lisa) skrev 2009-05-20 10:22:01 följande:
    Men faktum är att man tar en stooooor risk när man kontaktar soc och personligen skulle jag aldrig råda någon att göra det. Sök hjälp på annat håll är mitt råd.
    Var då?
Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?