• sasssy­y
    Äldre 20 May 10:37
    5349 visningar
    73 svar
    73
    5349

    Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?

    flera av de länkar som har skickats har en annan sanning också.. jag känner till 3-4 av fallen och har sett dem på nära håll så att säga och kan säga att SOC GJORDE RÄTT! ! !

    De kanske strulade lite.. krånglade lite, men i mina ögon så väntade de bra länge innan något gjordes i flera av fallen.

    Sen måste vi tänka på att de fall som tas upp i pressen är de som har föräldrar som kan gapa högst med ... de föräldrar som är NÖJDA med de instanser som soc gjort hörs aldrig,... de föräldrar som är tacksamma för att soc gjort ingripande hörs aldrig, de föräldrar som i efterhand insett att de inte var lämpade föräldrar hörs aldrig, de föräldrar som bett soc om hjälp och klarat skivan till slut med hjälp och stöd från soc hörs aldrig så jag kan inte ge massa länkar till artiklar om dem.

    Sluta skrämma folk som vill be om hjälp.. stötta istället.

  • sasssy­y
    Äldre 20 May 11:19
    #63

    Anonym (lisa) skrev 2009-05-20 11:04:57 följande:


    Det är väl inte så konstigt att det är dem som blivit illa behandlade och fått sina liv förstörda som hörs mest?? Förstår inte varför du ens kommenterar en sån självklar sak? Om jag bryter armen och söker läkarhjälp så finns det ingen som helst anledning att kontakta media när min arm har läkt. Om jag däremot bryter armen och söker läkarhjälp och de gör ett misstag så jag får amputera hela armen så finns det anledning att kontakta media för att de ska upplysa allmänheten om hur illa det kan gå om man hamnar hos en inkompetent läkare med undermålig utbildning till exempel.
    Om du inte ens förstår varför jag kommenterar en så "själklar sak" kanske du ska tänka efter vad den här debatten går ut på.
    Uppenbarligen så finns det folk här som blivit dåligt behandlade (i deras egen tanke) av soc och som därmed vill "ropa varg" till alla andra, när en berättelse alltid har minst tre sanningar, en för var sida som är inblandad och en för de som står utanför och ser på.

    Om man får sitt barn omhändertaget är det en skymf mot en som förälder, man känner sig misslyckad och man fajtar tillbaka med allt vad man är värd utan att ens snudda vid tanken att soc kanske sett något som man själv inte ser, eftersom man har någon form av problematik, det behöver inte ens vara en diagnos eller ett missbruk utan bara problem att se saker för vad de är...
    ALLA (med få undandtag) som fått sina barn under LVU skriker om att de inte gjort fel... en del får med sig press och media som ser sin chans att få ett sensationsreportage och att sälja lösnummer. Vi måste ha i huvudet att INGEN tidning bryr sig om något annat än att sälja, och denna typ av sensationer säljer just pga det finns folk som genast hänger på utan att ens försöka se andra sidan. Och eftersom som har sekretess och därmed inte får lägga ut akter i media ens om de inblandade säger okej, de får inte kommentera enskilda fall pga lagen och därmed har pressen guldläge då de står oemotsagda
  • sasssy­y
    Äldre 20 May 11:21
    #64

    den som är utredd kan avsäga sig sekretessen.. dvs att jag som förälder är okej med att pressen lägger ut MIN akt.. men soc kan inte bryta det och besvara det som sägs i akten....oavsett vad den fria personen säger

  • sasssy­y
    Äldre 20 May 16:37
    #68

    Anonym (lisa) skrev 2009-05-20 16:09:10 följande:


    Vad menar du egentligen? Soc gör INGENTING utan att först göra en utredning! Det är genom utredningen de beslutar vilka hjälpinsatser din familj kan behöva. Så detta tror jag tyvärr inte alls på!
    Jag tror att det handlar om ett missförstånd om vad en utredning ÄR. Som utredningar framställs här är utredningar något förnedrande och rotande i privatlivet medans min uppfattning om en utredning (och jag har varit med om tre st personligen) är att man samtalar med tjänstemän/kvinnor om sin situation, de talar ev med andra som möter barnet i vardagen tex förskolor skolor och sen fattar man ett beslut om det behövs insatser. Om man sammarbetar så blir det ju inte värre än så, om man motsätter sig så drar det hela ut på tiden och utredningen blir en större maskin.
  • sasssy­y
    Äldre 20 May 17:20
    #70
    Anonym skrev 2009-05-20 17:10:24 följande:
    Jag samarbetade då under utredningen, men likt förbannat blev jag jävligt illa behandlad och dem tog även mina barn ifrån mig.
    ja men då fanns det säkert något under utredningen som gjorde att de ansåg att det fanns orsak till detta...
Svar på tråden Vad är det för "krterier" som gäller för att soc ska ta ens barn ?