Trump hånar Emmygalans tittarsiffror
Forum Tonåring - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Oj! Min son tar studenten - hur gör man?

  Sön 17 maj 2009 21:46 Läst 23041 gånger Totalt 21 svar
  Atarax­ia Aponia
  Visa endast
  Sön 17 maj 2009 21:46

  Min lille pojk ska ta studenten om mindre än tre veckor och jag känner att frågetecknen travar upp sig! Hur gör man egentligen?

  Hur "ska" en studentskylt se ut, egentligen? Kan man göra den själv? Vad är det för skillnad på den från dyre fotohandlaren och den från Mediamarkt? Och hur väljer man vilken bild man ska ha?

  Vad ska han få om halsen när han "går ut"? Blommor? Nalle med studentmössa? Är det obligatoriskt? Jag tror inte han skulle uppskatta varken det ena eller det andra, men jag vill ju samtidigt inte att han ska se oälskad ut när alla andra får massor.

  Finns det någon annan här som är i samma situation, eller som själv tagit studenten nyligen som kan ge mig lite goda råd?

 • Sön 17 maj 2009 21:51 #1

  Det enklaste är väl att gå till en totoaffär och göra en skylt. Det blir ungefär lika dyrt om du själv ska göra den.. Ta ett roligt kort på din son från när han var liten. Inget skolkort lixom, det tycker jag personligen är supertrist. Utan ett kul kort när han är runt 2-8 år kanske. Sen är det bara gå till en fotoaffär och säg "hej, jag vill ha en studentskylt". Brukar ta ca 5-10 arbetsdagar. Gulblåa snören med kanske en miniflaska skumpa och ett plastglas en nalle, en helimballong, blommor.. finns ju hur mycket som helst!
  Det går nog bra!

 • Atarax­ia Aponia
  Visa endast
  Sön 17 maj 2009 22:09 #2

  Ok, tack så mycket!

 • Sön 17 maj 2009 23:05 #3

  Kan du inte fråga honom lite om hur han vill ha det? Ifall han nu inte skulle uppskatta att få en nalle runt halsen så är det bara att skippa det då. Viktigast är väl att han är nöjd, inte att han "inte ska se oälskad ut" 

  Visst är det enkelt att låta en fotoaffär, vilken som helst, fixa skylt. Men är man lite pysslig så är det ju väldigt kul med en personlig skylt. Kan ta med bilder som har att göra med hans intressen t.ex. Behöver inte alls se ut som de traditionella skyltarna, om man nu vill sticka ut lite förstås.. Men det kan ju vara lite tidskrävande att göra nåt sånt.

  Jag köpte stora uppblåsbara champagneflaskor på gallerix en gång, till två jag kände som tog studenten. Som en kul grej. Finns lite annat än bara"det vanliga"(nallar osv) om man tittar runt lite.

  Lycka till

 • Sön 17 maj 2009 23:09 #4

  Kan tillägga att när brorsan tog studenten så hade vi t.ex. med nån av hans teckningar, från när han var ca 5 år, på skylten. Han ritade mkt bilar, och gick sedan fordons. Så det var en kul grej att ha med!
  Och angående vad man ska välja för bild.. det brukar väl vara roligt att ha nån lite pinsam bild. Men även där kan jag tycka att personen i fråga ska få säga sitt. Alla uppskattar kanske inte såna bilder uppförstorade på en skylt bland alla kompisar... Även om de har minst lika pinsamma bilder.

 • Atarax­ia Aponia
  Visa endast
  Mån 18 maj 2009 10:02 #5

  Nej, det är svårt det där, med gränsen mellan vad man tycker är kul och vad man tycker är pinsamt...

  Jag gör hellre en egen, annorlunda och mer personlig, skylt, än köper en "standard"-skylt hos fotohandlaren men är rädd att det ska se taffligt och hemsnickrat ut. Jag är inte så händig som jag vill vara, tyvärr...

  Sedan tycker jag att de fotografier jag har från tidiga 90-talet ser så sunkiga ut när jag scannat och förstorat dem. Inte många megapixlar där inte

  Tack för tipsen om champagneflaskorna! Jag ska hålla ögonen öppna efter mer "ovanliga" studentprylar, de måste väl finnas någonstans...

 • Mån 18 maj 2009 19:51 #6
  Ataraxia Aponia skrev 2009-05-18 10:02:42 följande:
  Nej, det är svårt det där, med gränsen mellan vad man tycker är kul och vad man tycker är pinsamt...Jag gör hellre en egen, annorlunda och mer personlig, skylt, än köper en "standard"-skylt hos fotohandlaren men är rädd att det ska se taffligt och hemsnickrat ut. Jag är inte så händig som jag vill vara, tyvärr...Sedan tycker jag att de fotografier jag har från tidiga 90-talet ser så sunkiga ut när jag scannat och förstorat dem. Inte många megapixlar där inte Tack för tipsen om champagneflaskorna! Jag ska hålla ögonen öppna efter mer "ovanliga" studentprylar, de måste väl finnas någonstans...
  Tror säkert du kan fixa ihop en snygg skylt. Kan ta nåt färgat papper som bakgrund om du vill det. En jag känner hade en mossgrön bakgrund, var riktigt snyggt! Och det sticker ju verkligen ut med lite färg, om det är det man vill

  Bilderna kan du ju kanske lämna in på en fotoaffär så får de förstora, kanske blir bättre? Bör väl inte kosta så mycket?

  Lycka till, igen!
 • Mån 18 maj 2009 19:53 #7

  ANgående saker runt halsen så var det många av mina kompisar å några av släkten som hade satt champagne-flaskor i snören som jag fick efter vi sprungit ut. Det var väldigt uppskattat faktiskt:)
  Annars tror ja nog din pojk blir glad för blommarna.. det här ju liksom till studenten.. fast han kanske itne är så noga med sådant?

 • Mån 18 maj 2009 20:06 #8

  Min dotter tog studenten förra året och jag lät henne vara med och bestämma hur hon ville ha det... Vi är ganska fattiga och tog det väldigt enkelt...

  Vi bjöd på olika pastasallder med olika tillbehör och kladdkaka. Köpte billig cider på ÖB, studentkalaset skulle definitivt vara alkoholfritt.

  Min present till min dotter var själva kalaset... många gav lite personliga presenter, inte de där traditionella champange/nalle hängena de lägger man bara i garderoben ändå. Av sin pappa fick hon ett fotoalbum någon vecka efteråt, då de fotograferat hela studenten, det var ett roligt minne. Man kan göra det roligt på annat sätt än genom just presenterna vid utkastet, t ex fixa ett roligt transportmedel... eller skriva en sång som man sjunger när han kommer eller ja det finns ju så mycket annat mer minnesvärt

  så ge något mer personligt... något roligt minne

 • Atarax­ia Aponia
  Visa endast
  Tis 19 maj 2009 12:34 #9

  Tack för alla tips!

 • Tor 21 maj 2009 21:04 #10

  Ansluter mig här jag också har en grabb som går hotell & restaurang & tar studenten om några veckor - lillpojken har blivit stor

  Tips på studentpresent


  Acceptera det du inte kan förändra & ha mod att förändra det du kan !
Svara i tråden: Oj! Min son tar studenten - hur gör man?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Förälder
Svara i tråden...

Innehåll