Inlägg från: Ataraxia Aponia |Visa alla inlägg
  • Ataraxia Aponia

    Oj! Min son tar studenten - hur gör man?

    Min lille pojk ska ta studenten om mindre än tre veckor och jag känner att frågetecknen travar upp sig! Hur gör man egentligen?

    Hur "ska" en studentskylt se ut, egentligen? Kan man göra den själv? Vad är det för skillnad på den från dyre fotohandlaren och den från Mediamarkt? Och hur väljer man vilken bild man ska ha?

    Vad ska han få om halsen när han "går ut"? Blommor? Nalle med studentmössa? Är det obligatoriskt? Jag tror inte han skulle uppskatta varken det ena eller det andra, men jag vill ju samtidigt inte att han ska se oälskad ut när alla andra får massor.

    Finns det någon annan här som är i samma situation, eller som själv tagit studenten nyligen som kan ge mig lite goda råd?

  • Svar på tråden Oj! Min son tar studenten - hur gör man?
  • Ataraxia Aponia

    Nej, det är svårt det där, med gränsen mellan vad man tycker är kul och vad man tycker är pinsamt...

    Jag gör hellre en egen, annorlunda och mer personlig, skylt, än köper en "standard"-skylt hos fotohandlaren men är rädd att det ska se taffligt och hemsnickrat ut. Jag är inte så händig som jag vill vara, tyvärr...

    Sedan tycker jag att de fotografier jag har från tidiga 90-talet ser så sunkiga ut när jag scannat och förstorat dem. Inte många megapixlar där inte

    Tack för tipsen om champagneflaskorna! Jag ska hålla ögonen öppna efter mer "ovanliga" studentprylar, de måste väl finnas någonstans...

  • Ataraxia Aponia

    Mumfy 1 skrev 2009-05-21 21:04:02 följande:


    Tips på studentpresent
    Det är jättesvårt... När bonusen tog studenten härom året fick han i princip bara flytta-hemifrån-saker (köksgrejer osv) eftersom det var det han siktade på, just då.

    Min grabb ska däremot ut och resa i flera månader så han får sådant som han kan ha användning för på andra sidan jorden istället.

    Klassiker är väl annars bidrag till körkort, bidrag till resa, festivalbiljetter, och så det mest önskade: pengar!
Svar på tråden Oj! Min son tar studenten - hur gör man?