• Finesse
    Pernilla75 skrev 2009-05-25 14:08:02 följande:
    Jag undrar om man kan sätta en bakåtvänd bilbarnstol i baksätet eller måste den stå i framsätet?
    Klart man kan ha det i baksätet Eller det beror ju på vilken stol det är och vad som är godkänt för den..
  • Finesse
    Mamma april2008 skrev 2009-05-25 14:15:47 följande:
    EN BAKÅNVÄND bilstol kan sitta överallt i bilen, bak eller fram vilket som! Denna tråd skulle en bekant till mig läsa. Hon köpte en ny bilstol till sin dotter som nu är runt 17 månader, hon köpte en FRAMÅTVÄND för hon tyckte den "verkade bättre, va snygg och HON trivdes med den i bilen" Sa verkligen till på skarpen att de inte borde va viktigare att ungen sitter i en snygg utan att den är säker och bakåtvänd men det blev ett jävla liv. Nu pratar vi inte med varann längre, hon vet nog att hon har fel men vill ej erkänna de. Hon va stenhård på sina åsikter och även att försäkringsbolaget sagt att de va okej, sjukt!
    Men en så liten unge kan ju inte sitta bra i en framåtvänd bilbarnstol!

    Min dotter är 17 månader och hon skulle ju drunkna i den!! Vad arg jag blir!!!
  • Finesse
    Joico skrev 2009-05-26 07:56:16 följande:
    Tittar just nu på Nyhetsmorgon som har Råd och Rön på besök.. de visar tester och information om bilbarnstolar och barn i bil - kolla in det!
    tyvärr hade jag fullt upp med att ge ebba frukost å sen iväg på öf.. kan man se det igen på www.tv4.se?
  • Finesse

    tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon&selId=1.923808&currPage=0&renderingdepartment=2.34562

    där finns klippet.. märkligt ändå att han säger att det spelar ingen roll att den bara är godkänd för 18 kg och att man kan låta barnet sitta i den så länge som möjligt.. tills ögonen sticker upp ovanför kanten.. kan det verkligen stämma?


  • Finesse
    norgesessan skrev 2009-05-26 12:16:01 följande:
    Syftade han på att strunta i 18kg gränsen? Ögonen är vel i nivå med toppen på öronen, så där är det rätt, men att bara gå på längden om vikten överskrids ser jag inte poenget i, gränsen är vel satt av en orsak? (Har inte tittat)
    JA han menade att man kan strunta i vikten och bara gå på längden..

    Och han påpekade gång på gång hur mkt bättre det var att sitta bakåtvänd vilket var kanon bra av honom.. men varför finns det nån viktgränsen som sagt.. det står ju 0-18 kg på besafe stolarna men som jag skrev så sa han att det var inte så noga
  • Finesse

    Han sa så här:

    "Jag tycker man ska sitta bakåtvänd så länge man får plats i den här, godkänande klassen räcker ju upp till 18 kg men jag tycker man ska bortse från kilorna och titta på storleken på barnet. Så länge inte huvudet, eller ögonen (ändrade han sig) sticker ovanför kanten tycker jag man ska åka bakåtvänd i den här stolen."


  • Finesse
    Joico skrev 2009-05-26 12:28:13 följande:
    Tyckte han uttryckte sig väldigt klumpigt faktiskt. Storleken på barnet spelar ju ingen roll! (förutatt att stolen klarar det såklart)
    men stämmer det? varför har en stol en viktgräns?
  • Finesse
    Joico skrev 2009-05-26 12:46:25 följande:
    Varför.. ja.. för att materialet inte klarar av mer. Det handlar ju om ordentliga krafter, barnets vikt tillsammasn med bilens hastighet.
    men hur kan han då gå ut i svensk tv och säga att det inte spelar någon roll.. så om jag trycker ner en 24 kg tung unge i den stolen så funkar det ändå, trots att den bara är godkänd till 18 kg?
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!