Forum Högtider - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 5-kamp på midsommar

  Lör 23 maj 2009 14:33 Läst 87174 gånger Totalt 8 svar
  Nenne7­7
  Visa endast
  Lör 23 maj 2009 14:33

  Någon med förslag på grenar i en 5-kamp till midsommar? Enkla grenar, som inte kostar en massa pengar att ordna, typ slå i spik i bräda... Gärna lite annorlunda, roliga idéer. Vi ska ordna ett allmänt firande i lilla byn där jag bor, så det kan nog bli lite folk... Tack på förand!

 • Lör 23 maj 2009 14:36 #1

  Norsk fylla är en klassiker och alla skrattar gott år det =)
  Går till: man behöver en pinne/bandyklubba. man springer frm till klubban/pinnen, sätter näsan/pannan mot ena änden, har andra änden i marken och snurrar ex antal varv. 10 varv är nog ganska lagom, sedan springer man så fort man kan tillbaka till sitt lag =)

 • Lör 23 maj 2009 14:38 #2

  Hoppa säck, bära ett ägg/potatis på en sked som du har i munnen (skaftet alltså).


  *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
 • Lör 23 maj 2009 14:43 #3

  att leta sockerbit i mjöl är ganska kul också. man kan göra på många sätt. jag har varit med om att man letar med kinapinnar och ska även plocka upp den med pinnarna. de andra sättet är att man först ska bita en bit i ett äpple som ligger i en hink med vatten, sedan ska man dyka ner i en låda full med mjöl å plocka upp sockerbiten med tänderna. haha, man ser ut som ett mjölmonster efteråt! =) Går åt lite mer mjöl till den senaste nämnda.

  sen kan man proppa munnen med ex mariekex å försöka vissla. när man lyckats fått fram en vissling springer man till nästa gren eller näste man i lagets tur.

  Sen kan man blåsa upp en ballong och så ska man vara två och två i laget. man sätter ballongen mellan magarna å så ska man försöka smälla den genom att trycka sig mot varandra, de är svårare än va de låter =P

  Tycker de är helroligt med 5-kamp. Behöver själv också lite tips, ska ha 5-kamp på våran bröllops fest i trädgården i sommar =)

 • Ariel o Melody­s Mom
  Visa endast
  Lör 23 maj 2009 14:47 #4

  Ett lag på 2 pers, 2 eller flera lag, en ballong, en bana med koner. Personerna ska ha ballongen emellan sig och med hjälp av tryck låta bli att tappa ballongen medans de så snabbt som möjligt tar sig igenom banan.

  Spika fast remmar som man kan stoppa i fötterna i på en planka. 3 i rad på varje. 3 personer i varje lag ska ta sig från start till mål så snabbt som möjligt.

  Plocka upp flytande äpplen ur en hink vatten och skicka vidare från mun till mun i laget för att lägga i en annan hink.

  5 personer i ett lag och 4 tomma drickarbackar som man ställer på en rad. Personerna ska ta sig fram genom att flytta backen längst bak fram alla ska stå på backarna hela tiden från start till mål.

 • Mysfrö­ken
  Visa endast
  Lör 23 maj 2009 15:07 #5

  Jag vet inte om det är någon 5-kampsgren direkt, men en rolig lek är det iaf.
  Man behöver lika många flaskor som deltagare + en tennisboll. Bra om flaskorna är lika stora.

  Alla står i en ring med sin flaska på marken framför sig. Alla flaskor ska vara fyllda med vatten. Lotta om vem som får börja kasta. Leken går ut på att kasta bollen på motståndarnas flaskor så att de välter och blir tomma på vatten. Den som börjar väljer vilken flaska han/hon vill kasta på. Motståndaren får inte ställa sin flaska upp förrän han/hon fått tag på bollen. Då är det den personens tur att kasta på någon annans flaska. När man har slut vatten i sin flaska är man ute ur leken. Den som har vatten kvar sist av alla har vunnit. Man behöver inte kasta på samma hela tiden. Alla tävlar mot alla.

  De flesta brukar gilla denna lek

 • Sön 24 maj 2009 20:38 #6

  Vatten i en hink och fiska upp ett äpple med munnen. Kasta svans på grisen, stövelkastning, talrikkross, fast då skall man ha tallrikar man ej är rädd om.

  Det var några tips i alla fall

 • Fre 19 jun 2015 10:45 #7

  Kasta stövel,boll i hink,knorr på gris,kub (kasta ner kuben)

 • Fre 19 jun 2015 10:46 #8
  5 kamp skrev 2015-06-19 10:45:18 följande:
  Kasta stövel,boll i hink,knorr på gris,kub (kasta ner kuben)
  Tror Ts femkamp var avklarad redan för sisådär 6 år sen
  Livet är underbart när underlivet är bart :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll