• sugarpiehoney

    Vill ALDRIG mer jobba!

    Någon mer som känner så?
    Jag vill alltid vara hemmamamma !

    vårdnadsbidrag borde införas till skoldags

  • Svar på tråden Vill ALDRIG mer jobba!
  • Pärla
    Mysanochmimer skrev 2011-07-03 14:45:20 följande:
    Samma här! (tror våran 1'or är jämngamla tom!)

    Har dock jobbat av och till sen februari, enbart för att spara på dagar samt ett par extra kronor till kassan.
    Men nu blir det väl typ mars-april 2014 som planeras för att komma tillbaka till jobbet "på riktigt"
    Grattis!!!
    Jo, våra 1 or är ganska jämna, dig kommer jag ihåg..
    Vilken vecka är du i?
  • HelenaMaria

    Tack alla ni som håller kvinnolönerna på en bestående lägre nivå än männens.. 

    Förresten, har ni frågat era män om de vill vara hemma lite också kanske? De kanske också vill stå och glasera cupcakes och bläddra i inredningstidningar dagarna i ända? Nej, skämt åsido, men ni borde nog lämna plats åt era män och göra er själva lite mer attraktiva på arbetsmarknaden istället för att klaga på att no får så låg lön och okvalificerat jobb.

  • HelenaMaria

    Hur tänker ni kring er pension? Betalar er man in till den när ni är hemma så länge eller hur gör ni? Detta är viktigt att tänka på, speciellt om ni skulle gå isär och därmed inte kan klara er på er låga pension.

  • Mysanochmimer
    HelenaMaria skrev 2011-07-04 15:09:04 följande:
    Tack alla ni som håller kvinnolönerna på en bestående lägre nivå än männens.. 

    Förresten, har ni frågat era män om de vill vara hemma lite också kanske? De kanske också vill stå och glasera cupcakes och bläddra i inredningstidningar dagarna i ända? Nej, skämt åsido, men ni borde nog lämna plats åt era män och göra er själva lite mer attraktiva på arbetsmarknaden istället för att klaga på att no får så låg lön och okvalificerat jobb.
    Vet du, mina barns välmående samt att dom får tillbringa sina första år hemma istället för på ett dagis med för stora barngrupper är betydligt viktigare för mig än kvinnolönerna.

    Ja jag och min sambo har diskuterat detta flera gånger både innan förlossningen och efter och vi är båda nöjda med vårat upplägg. Jag tycker det är betydligt roligare med cupcakes och inredning än han så det var ett lätt beslut.

    Varför ta för givet att alla som väljer att vara hemma länge har klassiska kvinnoyrken och klagar på lön och okvalificerat jobb?
    HelenaMaria skrev 2011-07-04 15:17:22 följande:
    Hur tänker ni kring er pension? Betalar er man in till den när ni är hemma så länge eller hur gör ni? Detta är viktigt att tänka på, speciellt om ni skulle gå isär och därmed inte kan klara er på er låga pension.
    Nej det gör han inte, VI sätter in pengar på ett pensionsspar åt mig varje månad eftersom att alla pengar som kommer in till hushållet är familjens pengar vare sig det är FP, lön eller barnbidrag.
  • Leidi

    Jävla lata idioter det finns allvarligt blir fan väldigt upprörd när jag läser detta!!! Skulle fan inte förvåna mig om du är på Socialdemokraternas sida!! Lilla du sök hjälp säger jag bara!!!

  • JuliaåRonjasmammis
    Snabbapuckar skrev 2011-10-22 23:23:42 följande:
    I ditt huvud: Vilket inlägg! Fantastiskt! Både jag och sambon applåderar!:)
    Visst är det fantastiskt?! Tål att upprepas, faktiskt. Flört
    i ditt huvud skrev 2011-06-20 23:21:34 följande:
    Jag tycker att det är en helt fantastisk inställning folk har till arbete och samhället i stort. Ska punkta upp det åt er så ni enkelt kan överblicka det hela utan missförstånd:

    1. Jag har fött barn, jag har stannat hemma med barnet i X år. Jag är mycket välkommen hos en arbetsgivare. 
    Mja, detta är förvisso sant. Om du jobbar som städerska eller präst. Nästintill alla branscher förändras och när du som arbetssökande (varför du ska få knata runt hemma i 7år och ändå "ha rätt till din gamla tjänst" / "en tjänst på företaget överhuvudtaget" är för mig en gåta) kliver in på arbetsmarknaden igen efter ett par år hemma är din kunskap och erfarenhet förlegad. Visst, det går alltid att lära upp sig på nytt men frågan är hur många arbetsgivare som väger detta lättare pga. att du har matat diskmaskinen och bytt bajsblöjor i X år. Kom ihåg, ett företag är tänkt att vara vinstdrivande, det är ingen välgörenhet. Även statliga och kommunala institutioner vandrar åt detta håll eftersom det inte längre är försvarbart att slösa skattepengar som det var tidigare under "alla kan, alla får och misstag ska inte åtgärdas utan upprepas till fördömelse"-sossesamhället. 

    Är alla med så långt? Har ni läst igenom min text två gånger? Bra, då har vi reducerat antalet rabiata mothugg med 50%.

    2. Det gagnar samhället att jag går hemma eftersom att mina barn får en bättre uppfostran och barndom.
    Jasådu, så en hemmamamma är alltså nyckeln till ett lyckligt liv för barnet? Jag har sett otaliga familjer där modern har funnits med mycket länge i början av livet - där det sen gått åt helvete för barnet. Droger, kriminalitet, utanförskap, dåliga jobb och taskig livssyn.  Att vara hemma med sina barn är inget mirakelkoncept. Min ensamstående mamma jobbade mer än heltid och försörjde oss - jag är nu, utan vidare utbildning, en höginkomsttagare för min ålder (ligger en bra bit över medel) med en lysande framtid och en drivkraft utan dess like att nå toppen.
    Slutsats för punkt två: Att gå hemma med barnen innebär inte en nog hög hitrate på success för att det ska bli subventionerat av staten.

     Har ni kokat över ert tévatten på spisen ännu av förskräckelse? Inte? Håller jag fortfarande en röd tråd och en vettig tes? Kanske! Tackar tackar!

    3. Någon skrev, och jag måste påpeka att det var en av dessa mammor:
    " Man borde få bidrag till skolåldern, tror det var bättre förr när mammor var hemma ovh man lekte ute på gården istället för på dagis (Dissar inte dagis alls, men i e ideell värld skulle det inte behövas)"

    Okej, så vi ska alltså skutta tillbaka 60år i tiden och placera kvinnorna i hemmet, vid spisen, och störta hela den jämställdhetsrushen som, märk väl, kvinnorna har varit minst sagt intresserade av sedan dess? Helt otroligt!
    Och för att bemöta den väntade kritiken angående detta, Nej det kommer inte bli annorlunda eftersom att vi är mer jämställda idag. Om kvinnorna fasas ut från arbetsmarknaden kommer det bli likadant, tro mig.

    Nej, jag vandra med jämställdhetens fana högt och säger adekvat arbete efter utbildning och kompetens till alla!

    Så, ge mig vettiga mothugg och argument tillbaka, texter där jag svartmålas utan konkreta argument kommer anmälas och bestridas det grövsta.
    Life's a bitch and then you die
  • Honeyrose
    Hater skrev 2011-06-20 16:56:20 följande:
    klart som fan det är roligare att stanna hemma, vakna upp en sen förmiddag, laga lite mat och sedan sticka ut på stan och slå ihjäl tid med vännerna.
    haha slå ihjäl tid med vännerna?? tror du det är sånt man gör när man har barn hemma eller? ;) ta det lugnt ligger inte ens med på schemat
  • Mimmie81

    Såg att någon i tråden skrev att mammor som är hemma är lata :) Fick mig ett gott skratt :) Hade fler mammor haft vilja och råd att vara hemma med sina barn längre än till 1 år, tror jag att hela samhället skulle se annorlunda ut.. i positiv bemärkelse.. att uppfostra sitt eget barn 24 timmar om dygnet de första och viktigaste åren, är enligt mig det allra bästa. Varför ska någon okänd människa ta hand om mitt barn? Alla är vi olika..

  • mymy

    Själv tycker jag det är skönt att jobba några timmar per vecka redan. Har en 3 månaders kille o ytterligare tre barn i åldrarna 10, 11 och 15. Skulle aldrig sluta jobba i flera år. :)

Svar på tråden Vill ALDRIG mer jobba!