• Anonym
    Äldre 5 Jun 18:01
    161040 visningar
    80 svar
    80
    161040

    Medicinsk abort

    Man får smärtstillande under aborten och den görs inte på första besöket. Vet ej hur det ser ut där du bor, men ibland görs aborten i eget hem ibland på gyn. Det skall inte vara nå problem att bli gravid igen när mensen kommit tillbaka.

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 18:05
    #2

    hej gjorde en abort 2006... va i vecka 9 o valde att få en tablett o föra upp i underlivet o den tabletten gjorde så ja börja blöda o sen skrapa dom..... ja va extra känslig fick massa smärtlindring... efter aborten va d jobbigt för ville inte göra denna abort.... hade en blödning i en vecka ungefär som mens blödning... gör aldrig om en abort igen... planerar ett 2110 barn med min gubbe:)

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 18:07
    #3

    o vi va där först o prata o så ofick dom tabeltterna o en tid vecka efter

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 18:44
    #5

    Jag skulle råda dig till att inte göra en medicinsk, utan en vanlig kirurgisk abort. Efter att jag gjorde den medicinska aborten fick jag en infektion och jag har inte blivit gravid sedan dess. Jag vet inte alls om det har med det att göra, (har inte gjort några undersökningar)men jag tror att man blir infektionskänslig efter en medicinsk abort. Det är vad jag tror, jag har inga vetenskapliga fakta.

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 18:47
    #6
    Anonym skrev 2009-06-05 18:44:47 följande:
    Jag skulle råda dig till att inte göra en medicinsk, utan en vanlig kirurgisk abort. Efter att jag gjorde den medicinska aborten fick jag en infektion och jag har inte blivit gravid sedan dess. Jag vet inte alls om det har med det att göra, (har inte gjort några undersökningar)men jag tror att man blir infektionskänslig efter en medicinsk abort. Det är vad jag tror, jag har inga vetenskapliga fakta.
    Det är mindre risker m medicinsk abort. Infektionsrisken är den samma oavsett metod. Om TS bara följer skötselråden efteråt borde ingen inf uppstå.
  • Anonym
    Äldre 5 Jun 18:51
    #9

    Mamma 2b skrev 2009-06-05 18:49:09 följande:


    Nej, infektionsrisken är något högre vid en kirurgisk abort. Men det är en liten pytte risk och infektionsrisk finns oavsett. Vad menar du att det skulle finnas för andra risker med kirurgisk?
    Hur kan du rekomendera kir.abort om du dessutom påstår att inf.risken e större?
    Ja, ett kirurgiskt ingrepp är ett större ingrepp = större risk för komplikationer.
  • Anonym
    Äldre 5 Jun 19:04
    #12

    Jag skrev nyss att jag skulle råda dig till kirugisk abort. Jag skrev också att jag har inga vetenskapliga belägg för detta. Det har jag inte heller. Jag utgår endast från mig själv. Jag har genom gått en medicinsk abort, jag har inte blivit gravid efter detta. Jag fick en infektion efteråt, efter ett halvår fick jag äggledarinflammation, jag har ingen aning om ifall det hade med aborten att göra, men det är lätt att tro det eftersom jag aldrig före det haft någon som helst infektion i underlivet. Flera av mina kompisar har genomgått kirugiska aborter och faktiskt ganska lätt tror jag, blivit gravida efter det. Men jag har som sagt inga vetenskapliga fakta att tillgå utan jag utgår endast från mig själv.

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 19:25
    #13

    Jag kan berätta hur det gick till då jag gjorde den medicinska aborten. Jag fick en tid på sjukhuset, var då i vecka 6 tror jag. Fick komma dit och jag skulle få prata med en kurator vilket jag inte gjorde. (dumt nog). Sedan fick jag göra ultraljud. Sköterskan tyckte då att det såg så ovanligt stort ut men hon kunde inte precisera varför. Därefter fick jag två tabletter att ta med mig hem och äta (jag tror att det är de som ska döda fostret). Jag mådde dåligt av tabletterna, fruktansvärd hjärtklappning och värkar i underlivet, illamående i flera timmar.

    Efter ett par dagar fick jag komma tillbaka och ta en eller två slidtabletter för att sätta igång utförseln. Jag mådde dåligt och hade hjärtklappning hela tiden och blödde väldigt mycket. När jag gick på toaletten på eftermiddagen så kom ett litet foster ut på kanske 1 cm. Sedan åkte jag hem, jag hade värkar och blödde, och hjärtklappning. Efter några timmar så kom ett till litet embryo ut. Då förstod man att det var tvillingar.

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 19:49
    #14

    Jag har gjort medicinsk abort, och det gjorde inte ont. Fick smärtstillande, så det var inga problem alls.
    Jag skulle aldrig göra en kirurgisk abort!

  • Anonym
    Äldre 5 Jun 20:00
    #15
    Anonym skrev 2009-06-05 19:49:12 följande:
    Jag har gjort medicinsk abort, och det gjorde inte ont. Fick smärtstillande, så det var inga problem alls.Jag skulle aldrig göra en kirurgisk abort!
    Håller med. Varför välja ett ingrepp kirurgiskt, när det räcker m att ta ngr tabletter.
  • Anonym
    Äldre 5 Jun 20:18
    #16

    Nä, det känns inte så lockande att bli sövd och att de ska hålla på och rota med instrument i livmodern när det inte är nödvändigt.
    Kan tillägga att jag förresten inte hade några problem med att bli gravid efter aborten, snarare tvärtom!

  • Anonym
    Äldre 6 Jun 19:33
    #19

    Det var synd att andra lyckades skrämma upp dig över det här med aborten.
    Du ska veta att risken för komplikationer är mindre vid medicinsk abort, som dessutom är mer skonsam för kroppen.

  • Anonym
    Äldre 6 Jun 22:01
    #21
    Mamma 2b skrev 2009-06-06 21:36:11 följande:
    Jag tyckte då inte att det var skonsammare på nåt som helst sätt med tabletter, sammandragningar och eviga blödningar. Kirurgiska gick på ett par timmar från början till slut och absolut ingen smärta, blödningar eller annat obehag. Men du ts gör som du vill. Lycka till
    Fast det handlar inte om vad man tycker är skonsammast, utan fakta.
  • Anonym
    Äldre 21 Jun 22:55
    #36

    FÖRLÅT! Inlägget hamnade helt fel!!!

  • Anonym
    Äldre 22 Jun 22:26
    #39

    Tycker nog ändå att det kännslosamma är det värsta!

  • Anonym
    Äldre 22 Jun 22:34
    #41

    Anonym (mmm) skrev 2009-06-22 22:31:51 följande:


    jag har gjort 2 kirurgiska o 1 medicinsk... skulle jag tvingas göra en abort till skulle valet vara enkelt.... Kirurgisk blir det då... aldrig aldrig aldrig medicinsk igen....dom kirurgiska va helt komplikationsfria o blödde inget efteråtden medicinska va det värsta jag varit med om... blödde hysteriskt mkt o va på vippen o ringa ambulans för jag blev så dålig..... blödde i 8 veckor efteråt.....
    håller med. Jag ska göra abort nästa vecka och har så dåligt samvete för det blir min fjärde.
  • Anonym
    Äldre 22 Jun 22:35
    #42

    kan ju tillägga att den medicinska inte gjorde så farligt ont.... det kändes ju såklart... men att föda barn är dock värre.... (har fött 3 ggr)

  • Anonym
    Äldre 22 Jun 22:39
    #44

    Anonym (mmm) skrev 2009-06-22 22:37:08 följande:


    jag har ju gjort 3... men inte pga slarv.... blivit gravid trots skydd.... överfertil :-S
    samma här. Minipiller är ingen hit, villka man rekommenderas när man ammar..
  • Anonym
    Äldre 22 Jun 22:47
    #47

    Anonym (mmm) skrev 2009-06-22 22:44:09 följande:


    samma här... varit gravid 7 ggr 1 missfall 3 aborter o 3 barn... satte in spiral som jag tappa utan att märka... va tusan är det för fel? jaja jag får väl bli nunna haha
    jag är inne på spiral nu men jag känner mig tveksam för det finns så mycket komplikationer som verkar hända kvinnor oifta!
Svar på tråden Medicinsk abort