• Deej

    Frysa om mat?

    Hej!

    Passar på att fråga dig, varför ska man inte frysa om mat som en gång har varit frusen?

    Tack på förhand!!!

  • Svar på tråden Frysa om mat?
  • Fråga Kocken

    Hejsan
    Det är på grund utav bakterier och strukturen i mat, hur mycket vatten som dunstar bort. Kött, fisk och kyckling bör man inte frysa om pga bakterier samt att det blir ett torrt och tråkigt resultat. Grönsaker och bär som släpper mycket vatten är inte heller att rekommendera en omfrysning. Har du däremot bröd och färdiglagad mat som du behandlat efter konstens alla regler med nedkylning osv kan du frysa om det igen. Smaken blir kanske lite torrare, men accepterar men det är det inte farligt att frysa om det igen. Speciellt om det är någon slags sås runt den färdiga maten så blir det inte så torrt och tråkigt.

    Ha det så bra
    Hälsningar
    Lotta

Svar på tråden Frysa om mat?