• En Tjej
    Äldre 10 Jul 20:15
    19948 visningar
    13 svar
    13
    19948

    Vi som bakar med baksten

    hur gör man??? lägger plåten på stenen eller bröden på stenen?

  • En Tjej
    Äldre 10 Jul 20:22
    #6
    SweSprew skrev 2009-07-10 20:20:18 följande:
    En Tjej skrev 2009-07-10 20:15:04 följande:
    Man lägger in brödet direkt på den heta stenen. Det blir som att ha en stenugn hemma. Istället för att brödet bara får värme från luften blir det även en induktionseffekt vilket gör att vätskan i degen förångas hastigare och då växer brödet bättre.Jag visste att det skulle bli skillnad, men det är verkligen som natt och dag. Matbröd jäser jag i jäskorgar och sen lägger jag ett bakplåtspapper på dem, ovanpå det en skärbräda och sen vänder jag runt allt.Av med korgen, ett par snabba snitt i brödet och så skickar jag in brödet och bakplåtspappret på stenen. Enkelt och smidigt :)
    å vad de låter bra..jag lovar pitabröd borde blir mycke bättre, de måste ha jättevarm ugn, nu gör jag så jag värmer plåtarna på 300 o läger in pitan på dem men ändå så bubblar de inte alltid som de ska
  • En Tjej
    Äldre 10 Jul 21:20
    #8

    hmmm.. är de dyra i inköp?

Svar på tråden Vi som bakar med baksten