Lasse Kronér polisanmäld för sexuellt utnyttjande
Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ont uppe på vänster sida i/på magen

  Lör 20 jun 2009 17:15 Läst 2586 gånger Totalt 31 svar
  smilla­09
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 17:15

  Hej,

  Jag är i vecka 29 och får till och från ont uppe på vänster sida av/i magen.
  Det blir lixom ömt, mest bara på en punkt och ibland lite runt om.
  Känns som det blir värre när jag står upp eller går, och gör mindre ont när jag sitter och ligger ner.
  Någon som har lika dant?
  Har ni en aning om vad det vara..?

 • Sanne for life inside
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 17:37 #1

  Jag har haft liknande under hela min graviditet, om du med ont menar en ganska skum känsla, nästan som blåmärke/skrapsår o ibland som om just den punkten somnar till liknande när foten somnar nästan. Men ingenting synbart när man försöker se efter vad det är. Jag har dock inte kommit på någon förklaring och faktiskt inte fått något svar av min BM när jag frågat heller, svaret jag fick var att jag skulle se om det gick över till nästa besök. Därefter har jag helt enkelt låtit bli att tänka så mycket på det, även om det är väldigt störande hehe! Tror att det är s.k graviditetsklåda av något slag. Ingenting farligt för varken mig eller bebis iaf. Men prata med din BM om du är orolig. Mvh Sanne

 • Lör 20 jun 2009 17:39 #2

  tydligen jätte vanligt..jag hade punkten över naveln lite åt höger..min BM kunde inte säga vad det var men att många får så och att det är helt normalt.

 • Lör 20 jun 2009 17:40 #3

  Jag fick det förklarat för mig att det var ligamenten som sträcktes och sådär.

 • Lör 20 jun 2009 18:00 #4

  Jag har precis likadant är i v 31 och är exakt som du beskriver en öm punkt och har haft detta i 3 dagar nu, det är liksom en riktig jobbig smärta och det är bara när jag är uppe och går..va inne på förlossningen igår men de trodde på ligamentsmärtor, allt va bra med bebben så det va ju skönt..
  Men sådan lättnadskänsla att läsa att det finns fler för jag har varit jätte orolig för detta men då måste det ha med ligamentsmärtor..

 • smilla­09
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 18:31 #5

  Så skönt att höra att fler har liknande sak, hoppas på att det är ligamenten då som ni skriver. Hag de också planer ett tag på att ringa in till förlossningen och kolla om jag fick komma in på en koll, men ska till min bm nu på torsdag, har glykosbelastningen då, så tänkte att hon kan kolla på det hela då.
  Hoppas det ej blir värre innan dess.. och att den lilla fortsätter sparka lite då och då, lite nojig blir man ju ibland.. tycker den sparkar massa vissa dagar och är superlugn andra dagar.. har ni lika dant?
  Liet läskigt dock med den här punkten, hade verkligen jätteont innan och var öm på ett ganska stort ställe, men de kanske berodde på att jag hade gått och klämt och känt på det hela ett tag?

 • Lör 20 jun 2009 18:35 #6

  att bebben är lugnt vissa dagar och livligare andra är ju fullt normalt..prata med din bm när du ska dit..sedan upplever alla obehag olika men gör som du känner men tror ju att det är ligamenten nu när jag hör andra med liknande symptom.../Emma

 • friede­n
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 18:41 #7

  jag har haft exakt som du kankse sen v 30 och det gör faktiskt jätteont ibland...har vart inne på förlossningen men dom kunde inte säga vad det är...min bm vet inte heller hon säger iaf att det inte är ligamenten för dom sitter längre ner på magen..men att det inte är någon fara eftersom bebisen mår bra...men jag tycker du ska ringa in till förlossningen det är alltid skönt att prata med någon om det och man ska ju alltid ta smärta i magen på allvar...

 • smilla­09
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 18:45 #8

  Håller med, ibland gör det verkligen jätteont!
  & ibland känns det inte alls.. men kanske borde ringa in och kolla.. kan man bara ringa in och rådfråga dem där?
  Kanske väntar tills imon och ser hur det känns då.. gillar inte riktigt tanken på att behöva åka in men visst hade det kanske varit bra, har ju en liten att tänka på där inne..

 • smilla­09
  Visa endast
  Lör 20 jun 2009 18:53 #9

  Läste nu att smärta i övre delen av buken kan vara havandeskapsförgiftning.. men då ska det väl göra ont uppe i hela magen och inte nara på en speciell yta..?
  Någon som vet?

 • Lör 20 jun 2009 19:09 #10

  Jag har precis samma känsla, men jag är inte gravid längre. Jag tror att det ät tjocktarmen som spökar... Precis uppe i böjen, ni vet. Det känns raspigt och gör vissa dagar jätteont. Blir mindre jobbigt under natten eller då jag läggermig ner. Gör ont igen då jag reser mig eller sitter upp. Ja?

Svara i tråden: Ont uppe på vänster sida i/på magen
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Gravid
Svara i tråden...

Innehåll