• Tilia
    Äldre 20 Jun 19:09
    4216 visningar
    31 svar
    31
    4216

    Ont uppe på vänster sida i/på magen

    Jag har precis samma känsla, men jag är inte gravid längre. Jag tror att det ät tjocktarmen som spökar... Precis uppe i böjen, ni vet. Det känns raspigt och gör vissa dagar jätteont. Blir mindre jobbigt under natten eller då jag läggermig ner. Gör ont igen då jag reser mig eller sitter upp. Ja?

  • Tilia
    Äldre 20 Jun 22:41
    #15

    Det jag syftar på gör ont högre upp, typ strax under vänster revbensbåge.

  • Tilia
    Äldre 21 Jun 09:57
    #18

    Men det låter precis som det jag har i perioder, och därför tror inte jag att det är bebisen. Däremot beter ju sig tarmarna (också) konstigt då man är gravid... Det känns precis som om jag har nåt vasst där inne, ganska nära huden framåt magen, långt fram i buken alltså. Och strax under revbenen. Jag har faktiskt ultraljudats och datortomograferats för att utesluta att det är något allvarligt, eftersom det ibland kan göra för jäkla ont.

  • Tilia
    Äldre 21 Jun 12:35
    #20

    EmmaRosa: För mig verkar det hjälpa om jag får bra fart på magen, alltså bajset. Jag misstänker själv s.k. dold förstoppning, som ju är jättevanligt att man har vid graviditet också. Tarmen tömmer sig inte helt, utan bara lagom för att man ska tro att allt är bra, och så bildas småningom en propp just där uppe i vänster sida, strax före tarmen vänder neråt. Får du loss proppen och "flödet" är fritt igen så försvinner det onda. Testa mjölksyrebakterier i kapselform - jag har faktiskt inte haft sådär ont en enda dag sedan jag började ta 4 kapslar om dagen!

  • Tilia
    Äldre 21 Jun 14:47
    #23

    Det finns nån annan slags kapslar på apoteket med motsvarande verkan vet jag, men de jag har har jag köpt i en hälsokostaffär - Lactiplus heter de. Prova!

  • Tilia
    Äldre 21 Jun 22:36
    #26

    EmmaRoSa: Nej, jag äter inte Niferex, men däremot gör ju de att din mage blir trögare än vanligt, så indirekt kan det ju vara en orsak!

  • Tilia
    Äldre 28 Jun 22:24
    #29

    Hur har det gått för er? Jag har pyttesmå känningar nu igen, men inte så det gör ont. Störande, bara.

Svar på tråden Ont uppe på vänster sida i/på magen