• Milkin­a cerka
    Äldre 29 Jun 13:51
    12617 visningar
    182 svar
    182
    12617

    Varför uppkom seden att täcka sin kropp?

    Såg en kvinna med barnvagn o. ett litet barn som gick bredvid, hon hade slöja, visst men den såg tunn o. luftig ut i vacker syrenlila färg dessutom. När jag körde förbi henne så satt jag just o. funderade på hur varmt det kunde vara jag med..

    Gissar att några av våra vänner här som är muslimer, kan förklara om dessa olikheter beror på att människorna vi sett Ts o. jag tillhör olika grenar av religionen eller om det är ett utslag av personlig smak.

  • Milkin­a cerka
    Äldre 29 Jun 14:32
    #14
    Queen70 skrev 2009-06-29 14:07:51 följande:
    Har mer förståelse för de där vida tälten, därunder får man ju i alla fall lite skydd av solen, men dessa kvinnor jag såg var verkligen maximalt exponerade för värmen samtidigt som deras kläder inte gav någon svalka, med dessa tajta tröjor och sjalen lindad tajt runt hals och panna.
    Kvinnan jag såg hade klänning i ljusare färg på sig, o. det tillsammans med den ljusa slöjan gjorde nog att det såg gtanska svalt ut.

    Mamma 2b - Intressant läsning, trodde att familjen o. mannen var med o. bestämde hurdan klädsel kvinnorna skall bära, trevligt att lära ngt nytt.
  • Milkin­a cerka
    Äldre 29 Jun 15:01
    #40

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 14:41:37 följande:


    Ja, det råder ett gäng missuppfattningar om Islam och om slöjan. Även bland muslimer själva. Och det är nog det tråkigaste.För Gud vill inte att vi kvinnor ska lida, det är ingen mening med att straffa oss genom att påbjuda oss att klä oss i tajta, varma kläder som vi inte kan andas i. Absolut inte. Påbudet gäller att täcka oss, och det gör man bäst i varmt klimat även om man inte är muslim.Nåt på huvudet och lösa luftiga kläder på kroppen. Ingen man ska bestämma över sin fru eller dotter, men det förekommer ju hedersrelaterat våld p g a kultur och där ingår säkerligen även tvång om vissa kläder.
    Tack för att du lär mig sådant jag inte kan , tycker det du säger låter logiskt, även om det är hemskt med hedersrelaterat tvång o. våld.
  • Milkin­a cerka
    Äldre 29 Jun 15:11
    #44

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:08:43 följande:


    Ingen orsak.. Visst är det hemskt med sånt våld, ja med ALLT våld. Men att kriga eller skada andra människor i Guds namn är nog bland det värsta man kan göra tycker jag.
    Kan inte annat än hålla med om det sista heller .
Svar på tråden Varför uppkom seden att täcka sin kropp?