• Anonym

    Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!

    Jag tror att jag är helt unik angående min känsla för sommaren.
    Jag är inte som alla andra. Jag älskar hösten, julen, vintern, jag avskyr våren. Jag kan tycka om sommaren om den inte är för varm. Jag har antidepresiva som jag tar när våren börjar och fram till hösten.
    Jag mår jätte dåligt nu. Jag hatar när det är så mycket ljus. Jag känner mig bländad. Bara att vakna upp coh se att: AH NEJ, ännu en dag med sol, klibb och värme. Jag mår väldigt dåligt. Min kropp fungerar inte alls, inte mentalt heller. Det kanske är något fel på mig men jag börjar fundera på en lösning som att vistas utomlands, på ett kallare ställe under sommaren var det nu skulle kunna vara. Jag blir förvirrad och mår jätte dåligt av detta ljus och denna värme.

    Är det fler som känner som jag? Antagligen inte, men jag gör ett försök.

  • Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!
  • PrettyGirl

    Jag känner inte som du gör, jag älskar sommaren. Men alla är vi olika! Har du någon aning om vad som kan ha hänt? Har du alltid varit så här nere eller har det blivit så efter en händelse eller så? Vårdepressioner kan vara vanligt, men brukar kunna släppa. Ljus är som bekant ett "botemedel" mot depression, sk ljusterapi. Denna årstiden är bra för oss på det viset, oftast så kan man bli gladare av ljuset. Jag funderar lite på grundorsaken till ditt problem!

  • grönt ljus

    Res utomlands och hitta på något kul! (där det inte är för varmt)

  • Anonym
    Anonym skrev 2009-07-03 18:39:02 följande:
    Jag tror att jag är helt unik angående min känsla för sommaren. Jag är inte som alla andra. Jag älskar hösten, julen, vintern, jag avskyr våren. Jag kan tycka om sommaren om den inte är för varm. Jag har antidepresiva som jag tar när våren börjar och fram till hösten. Jag mår jätte dåligt nu. Jag hatar när det är så mycket ljus. Jag känner mig bländad. Bara att vakna upp coh se att: AH NEJ, ännu en dag med sol, klibb och värme. Jag mår väldigt dåligt. Min kropp fungerar inte alls, inte mentalt heller. Det kanske är något fel på mig men jag börjar fundera på en lösning som att vistas utomlands, på ett kallare ställe under sommaren var det nu skulle kunna vara. Jag blir förvirrad och mår jätte dåligt av detta ljus och denna värme. Är det fler som känner som jag? Antagligen inte, men jag gör ett försök.
    Här har du en till! Jag har aldrig tyckt om sommaren,jag trivs bäst på hösten och vintern! Så du är inte ensam! Har fått börja äta anti dep medecin nu,har sluppit det hittills men nu fick jag börja.....
  • FrökenFifi

    Är exakt som du. Mår illa, hatar detta väder.
    Önskar att det vore kallt nu, riktigt kyligt. Må ses som något knäppt men det skiter jag i.

  • Anonym

    Gillar inte heller våren och sommaren speciellt mycket. Det är väl för jag är allergisk..tycker även inte om "hetsen" på sommaren..man ska vara ute mycket, grilla och på semestern "ska" man göra så mycket kul!! Älskar dock solen och tycker om att vara utomlands och sola och bada. Då vet man säkert att det är varmt och soligt. Här hemma undrar man alltid vad det blir för väder..kan vara soligt på fm och spöregna på em. På och av med kläder..hit och dit..ÄÄÄÄÄLSKAR hösten och december månad och längtar redan i februari till julmyset!!

  • Anonym

    Du är inte alls ovanlig, det finns faktiskt sommardepressioner också.

    Det finns hjälp att få precis som vid vinterdepressioner, sök hjälp hos psykolog

    (själv AVSKYR jag värmen och sticker inte huvudet utanför dörren förrän efter 22.00 om jag är ledig)

  • Eisa

    Känner igen mig. Hatar att vara klibbig, är totalt ointresserad av att sola, orkar inte sitta på en strand och bli bländad och bada i kallt pissigt vatten och bli sandig när jag kommer upp och sen fika mariekex, pastasallad och apelsinsaft. Jag hatar att träffa folk och grilla.

  • Eisa

    Men finns det inget du ser positivt med sommaren? Typ att det r skönt att slippa klä på sig så mycket, att man kan ligga utomhus och läsa, att de säljer jordgubbar på stan, att man kan sitta på uteserveringar m.m?

  • MiIou

    Om det inte vore får midnattssolen här uppe så rekommenderar jag kanske en flytt till norra Norrbotten. Här är det kort sommar och den är väl sällan supervarm .

    Jag har annars vinterdepressioner, jag klarar inte av mörkret istället, och då bor jag här uppe där det knappt finns någon sol alls på vintern. Jag kan inte påstå att jag gillar tryckande hetta heller, men jag mår bra av ljus, så ska jag stå ut med sommaren så vore idealet att jag bor i en stor, sval pool under de varma dagarna .

  • frukarlsson

    Samma här! Alla årstider har sin tjusning, men är det en årstid jag blir deppig på är det vår/sommar.
    Det känns som allt blir så tvunget (man måste himla massa grejer på sommaren tydligen) och då får jag lätt ångest. Men på senare år har jag kunnat kontrollera detta , man får se framåt mot hösten i stället.

Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!