• Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 11:03
    58648 visningar
    584 svar
    584
    58648

    Missbruka stilnoct...?

    jag är oxå inne i stilnoct missbruk. eller det går i perioder... när jag har dom hemma kan jag inte låta bli att ta men när jag är utan går det bra. eller bra o bra.. det kan krångla vissa nätter o om jag är inne i perioder jag mår dåligt för övrigt så sover jag inte alls på nätterna. jag har verkligen försökt att inte ta så många åt gången (kan ta ca 3-5 st ) men när jag har en ny kartong får jag för mig att jag behöver så många men när de börjar ta slut så kan jag lätt ta bara 1. jag har haft dessa i ca 3 år nu pga av ångest, depression, tvång med mera. innan har jag haft mycket olika mediciner men har själv valt att plocka bort allteftersom då jag inte vill fasta i spiralen men en sak jag inte känner att jag kan klara mig utan är just stilnoct. VARFÖR?? Jag klarar mig ju i veckor utan att ha dom alls.. o just inge abstinens heller.
    Skönt att det finns fler som jag det trodde jag inte.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 11:11
    #23

    ja o ibland när jag mår dåligt så kan jag även ta mitt på dagen för att kunna sova bort dagarna... är det fler som gör det med??

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 11:32
    #25

    även fast jag vet att det inte är bra så är det skönt att höra att jag inte är ensam... nu har jag varit utan i 2 veckor. på ett sätt är det skönt men samtidigt skulle jag ge allt för att få sova ut en hel natt utan att vakna o utan att ligga o fundera i timmar innan jag somnar. för så har det varit nu i 5 dagar. men jag vet att det brukar ge med sig. min läkare är inte tillbaka förrän i mitten på augusti o jag ringer ingen annan heller så jag vet att jag kommer bli tvungen att klara mig utan till dess. på ett sätt borde jag låta bli att be om ett nytt recept men som vanligt kommer jag inte göra det.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 11:44
    #27

    ja det gör det men vill inte blanda in ytterligare läkare, har svårt för att öppna upp mig o har stort förtroende för min egen läkare.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 13:27
    #34

    nej precis läkarna har stenkoll. o jag som faktiskt klarar mig hyfsat utan låter det hellre gå ett tag fast jag är utan än att jag ringer om nytt recept så fort de är slut. som nu.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 14:24
    #37

    läkare inom psykiatrin tex kan inte se vad man får för medicin från vårdcentralen o tvärtom så de enda ställena man kan "springa runt på" är väl mellan dessa ställen tror jag. jag som gått på båda ställena samtidigt har då aldrig uttnyttjat det systemet o tror inte det är så vanligt men visst förekommer det.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 15:15
    #40

    jasså. ja så är det inte här men det kanske kommer o det är väl bara bra isf.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 15:19
    #41

    däremot hade jag stilnoct i dos från psyk tidigare 10 mg men eftersom min husläkare visste att jag inte klarade mig på det skrev han ut ytterligare o det hände att apoteket ringde både honom och psyk o ifrågasatte. psyk brydde sig aldrig om att följa upp mig så dom ringde inte o kollade med mig eller vc men min husläkare talade om det för mig o för apoteket hur det låg till. nu däremot har jag sagt upp all kontakt med psyk eftersom jag ändå inte fick nån hjälp mer än med medicin o har bara kontakt med min husläkare nu. Känns tryggare på nå sätt

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 15:25
    #45

    nej jag har ingen dos nu.

  • Anonym (oxå fast)
    Äldre 5 Jul 20:03
    #48

    samma här o de e ju inte så bra. ibland tänker man att det tar tid o man "ska bara" innan, sen verkar den när man e upptagen o inte kan lägga sig direkt då brukar det vara kört för mig o somna när jag väl lägger mig sen.

Svar på tråden Missbruka stilnoct...?