• Ekrefe­kre
    Äldre 5 Jul 17:09
    30684 visningar
    30 svar
    30
    30684

    Varning för Nids 4 kids, oseriös butik i Göteborg

    Hej!

    Jag vill varna för butiken "Nids 4 Kids" på Backaplan i Göteborg. Jag försökte reklamera en 9 månader gammal Carena (med brustna stag för lutningsmekanismen) och har aldrig blivit så förnedrad i mitt liv. Jag blev hånad och anklagad för att ha haft sönder vagnen själv. "Man kan ju inte komma med en vara man gjort sönder och reklamera den". Har googlat runt lite och sett att andra haft liknande erfarenheter vid reklamation. En del inlägg hyllar låga priser. Att priserna är låga är ingen tvekan om...men tänk på vad som kan hända om det ni köpt gått sönder! Tur att det "bara" handlar om 800 kronor. Jag kommer aldrig att sätta min fot där igen!

    /förbannad pappa till treåring

  • Svar på tråden Varning för Nids 4 kids, oseriös butik i Göteborg
  • Ekrefe­kre
    Äldre 5 Jul 19:40
    #2

    Jag ska ringa Brio / Carena imorgon. Hoppas att det ger mer.

  • Ekrefe­kre
    Äldre 6 Jul 18:59
    #5

    Tack för era kommentarer! Jag ringde Brio idag och fick besked att de inte tar emot garantiärenden annat än genom åteförsäljare...så där är det kört. Jag passade på att fråga om jag fick något garantibevis med vagnen. Jag kunde inte minnas om jag fått det. Beskedet var att garantibevis saknas, så helt enkelt, för Carenavagnarna så lämnar Brio INGEN GARANTI. Det enda skydd du har som konsument är genom konsumentköpslagen. Det innebär att fel som inträffar inom sex månader anses ha funnits där från början, och därefter gäller reklamationsrätt i två år, men då måste man som konsument bevisa att felet fanns från början.

    Så Nids4kids hade allt självförtroende i världen att vara spydiga då de visste att jag aldrig skulle kunna bevisa att felet funnits där från början. En helt OK affärsmodell om man struntar i att kunder som drabbats av fel ska komma tillbaka. "Ni spelar ingen roll för oss, vi har så många kunder vi behöver ändå" skrek gubben (ägaren) efter mig när vi lämnade butiken.

    /Tristans pappa

Svar på tråden Varning för Nids 4 kids, oseriös butik i Göteborg