• Gröt

    Barn som ofta/alltid är lös i magen men som inte är magsjuka

    Har ni funderat på om hon är känslig för mjölkprotein? Vår första son bajsade upp 1 pkt blöjor i veckan lätt och det var jobbigt innan vi kom fram till att han var känslig för mjölk (inte helt lätt att diagnostisera heller och det enda som hjälpt är strikt mjölkfri kost) Nu är han 5 och börjar klara mjölk igen.

  • Gröt

    Vår son har aldrig klagat över ont i magen, men fisarna luktar huggorm och han får dålig andedräkt när han ätit nåt med mjölk. Utöver detta bara lite eksem ibland, men det säger barnkliniken inte behöver hänga ihop med mjölken. Man kan ta blodprov för att kolla känslighet för mjölkprotein men det ger inte helt säkert svar (vi har inte gjort det) Såklart kan man vara mkt mer känslig = allergisk och får väl mkt värre symptom då. Glutenintolerans kan man också testa o det ger mer säkert svar. Obs att det är ganska stor skillnad på Laktosintolerans och mjäölkproteinallergi.

  • Gröt

    Man kan göra mjölkfri (=laktosfri också) välling på Solhavre och EnaGo grötpulver (banansmaken godast), det smakar bättre än risvällingen tyckte vår son. Kanske inte det bästa näringsmässigt i längden men en 2åring äter ju mat också och borde klara sig ändå, så kan vällingen bara vara för "mys".

Svar på tråden Barn som ofta/alltid är lös i magen men som inte är magsjuka