Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Velar hit och dit!

  Mån 6 jul 2009 20:55 Läst 8405 gånger Totalt 100 svar
  Mån 6 jul 2009 20:55

  GAH, att det kunde bli så svårt, detta?! Jag ändrar mig varje timme känns det som! Blir det Colombia eller ett afrikanskt land, tro? Eller Indien? Just nu känner jag mest för Colombia och Nigeria, med Etiopien som god trea och Indien som stark bubblare. Hur tusan bestämmer man sig?!

  Vi är i den delikata, lyxiga situationen att vi står först i alla våra köer, och frågan är om vi gör rätt som nu under sommaren låter allt vara vilande och sen ser i höst vem av alla konsulenter som hör av sig först och ger klartecken för att börja samla papper. Hmmm. Jag vet ju att det bli rätt i slutänden, men det är ändå svårt!

  Fördelar med Colombia:
  * Vi gillar Sydamerika (fast vi har bara varit i Brasilien så egentligen vet vi inte ett dyft!).
  * Vi umgås med colombianer, både adopterade och invandrade av första och andra generationen.
  * Bra magkänsla...

  Nackdelar med Colombia:
  * Vi kan många språk, men inte spanska! Så det måste vi isf lära oss i turbofart...
  * Det tar nog lite längre tid än de afrikanska länderna, och barnen är nog lite äldre?

  Fördelar med Nigeria:
  * Engelska gäller -- fast man vet ju inte om det gäller barnet, såklart.
  * Vi vet inget om Nigeria! (En stor fördel, då vi älskar att lära nytt.)
  * Bra magkänsla...
  * Proceduren är relativt kort (?!).
  * Barnen är relativt små (?!).

  Nackdelar med Nigeria:
  * Vi vet inget om Nigeria! (Nackdel pga fördomar om Afrika.)
  * (Svårt detta, och jättetabu -- men ett kolsvart barn när vi bor i ett "vitt reservat" som denna by är? Och komma som kolsvart till en extremt ljushyllt familj? Vilken utmaning att få detta barn att känna sig som en av oss! Både positivt och negativt ju. Och det kanske är fler som vågar adoptera afrikaner i vår by efter oss? Sen vet jag naturligtvis att det inte finns något som säger att ett afrikanskt barn är mörkare än ett från Colombia eller att det hehöver vara något som helst problem! Vi i vår familj och släkt ser det iaf inte som något negativt, tvärtom, det kanske är det som räknas?)

  Flummigt, men ville bara få ur mig lite. Tankar, reflektioner, vilka för- och nackdelar ser ni, ni som själva har adopterat från något av dessa länder respektive ni som, liksom jag, egentligen inte vet någonting?!

 • Mån 6 jul 2009 21:53 #1

  Jaa, inte är det lätt alla gånger .

  Vi tänkte på att vi ville ha ett land som för oss kommer vara naturligt att resa tillbaka till flera gånger, ett land som vi gillar och som man kan prata mycket gott om till barnet och till övriga människor i sin omgivning, ett land där barnen blir väl omhändertagna på barnhemmen, ett land där processen i landet är enkel, ett land som är lätt att resa till och inom osv.
  Mest av allt valde vi med {#lang_emotions_heart}, och inte där det skulle gå fortast eller från där vi skulle få yngsta barnet.

  Lycka till med erat beslut!

 • Mån 6 jul 2009 22:13 #2

  Oj, ja det är svårt att välja ibland. Jag själv skulle gå på vad som känns bäst helt enkelt. Vilket land jag känner att jag vill återvända till och som jag tycker om. Precis som xena så skulle jag välja med hjärtat och inte det land där barnen är yngre osv.
  Vilken medgivandeålder har ni?

 • Läängt­an
  Visa endast
  Mån 6 jul 2009 22:21 #3

  Vi valde nog också mest med hjärtat. Var i samma situation, i stort sett ingen kö till något land när vi var klara med hemutredningen. Jag tänkte ett land och min man ville ett helt annat så vi valde ett tredje och det föll sig naturligt utan att vi kan förklara hur i efterhand.

  Det finns fördelar och nackdelar med alla länder. Om valet görs för stort så finns det ju större risk att man funderar över det längre fram. För oss så var det bäst att avdramatisera det hela och bara ta ett (även om det var större än så). Min främsta prioritet var att det inte skulle finnas för många osäkra kort med landet, dvs risk för krig, ett land som var okänt, ett land som få barn kommer ifrån etc. I efterhand förstår jag att alla länder är osäkra kort och mitt råd är nog att våga kasta sig ut!

  Lycka till.

  PS Vi valde Indien och det känns fantastiskt bra just nu. Den stora nackdelen är att man får vänta länge mellan BB och RB men vi hoppas och tror att det är värt det.

 • Mån 6 jul 2009 22:42 #4

  jag tycker det redan låter som du bestämt dig ts

  hjärtat bestämmer och om du känner dig lugnare med colombia så tror jag det är vettigt att satsa på det, både för sinnesfridens och barnets skull, som kanske känner lite extra trygghet i att att ha colombianer osv i sin närhet? åldern på barnet känns i sammanhanget sekundärt, finns nog för och nackdelar med att få barn i olika åldrar men barn är så olika ändå så man kan ju inte veta vilken mognad dom har eller fas dom är i...

  lycka till hursom!

 • Tis 7 jul 2009 00:22 #5

  Colombia består av en mycket blandad befolkning. Allt från ganska ljusa till kolsvarta. Det är många av barnen som adopteras därifrån som är av afrikanskt ursprung och därför alltså bruna. Vi har adopterat tre barn därifrån och de två första är bio-syskon och ljushyade. Lillasyster är brun. Colombia är ett härligt adoptionsland. Lycka till oavsett hur ni väljer.

 • Tis 7 jul 2009 01:37 #6

  För mig skulle det utan tvekan avgöra vilket land som gick fortast (förutom "säkerhet" att inget krånglar till sig i och för sig - låånga avtal som inte ska göras om på närmaste tiden är nog ännu viktigare när jag tänker efter)

  Efter det - alltså den totala väntetiden till man får sitt barn - så skulle kort väntetid mellan bb och rb komma. Men visst har väl både Nigeria och Colombia det?
  Lycka till!

 • mammam­ys06
  Visa endast
  Tis 7 jul 2009 08:55 #7

  Det har redan påtalats i tråden att ett svart barn kan ni även få från Colombia så den problematiken du nämner om er "vita by" kan ni få oavsett om ni adopterar från Colombia eller Nigeria, om man ser just till den oron är det kanske bättre att rikta in sig på Europa för er del eller så får ni helt enkelt tänka om när det gäller den biten?

  Man kan känna för ett land lite extra och det är absolut inga fel i det Men vi kände att det inte var landet vi skulle adoptera utan ett barn och landet kom med som bonus och blev automatiskt ett land vi tog till oss till våra hjärtan. Vi gick helt enkelt på det land som gick snabbast helt enkelt då det viktigaste var att vi skulle få ett barn så fort det bara gick

  Lycka till! Kram


  Snart tvåbarnsmamma!!!!!
 • Tis 7 jul 2009 08:57 #8

  Kusin Knase, jag förstår dina tankar helt och hållet! Hur viktigt är det ekonomiska och vistelsetiden?

  Lycka till med ert val!

 • Tis 7 jul 2009 12:19 #9

  Står ni först i alla köer, även etiopienkön alltså, så förstår jag inte vad du grubblar över? Etiopien så klart!

  Fördelar:

  *Snabbheten. Just nu har Etiopien lite segare pga undersökningen (som nu är slut och allt tyder på att misstankarna/anklagelserna var ogrundade! www.a-c.dk/adoption/Landene/nyheder-landene/Etiopien/57-politiefterforskning-slut.htm ), men det rullar på. De senaste 4,5 åren har väntan på bb inte någon gång varit mycket över halvåret (men ofta betydligt under) så vitt jag vet, så "segare" får man räkna utifrån det... Väntan mellan bb och resa är sen ca 2 mån och vistelsetiden 7-10 dgr.

  *Tryggheten. Etiopien är ett av de allra äldsta adoptionsländerna till Sverige och processen för föräldrarna är enkel. Allt är färdigt när man kommer ned, inga presenter behöver delas ut och det mesta är väldigt strukturerat.

  *Det finns barn i alla åldrar som behöver familj, från ca 2 mån och uppåt, och sötare barn finns bara inte! Vadå, är jag partisk? Hm...

  Lycka till med ert val! Medan ni funderar kan ni ju alltid kika på den här sidan: www.a-c.dk/adoption/landene/nyheder-landene/etiopien/IMAGE/Billedgalleri.htm

 • Tis 7 jul 2009 12:26 #10

  Hm... Fast enligt DanAdopt så är den INTE avslutad ännu...

  danadopt.net.dynamicweb.dk/Default.aspx&PID=205&Action=1&NewsId=660

  Nå, det lär ju i alla fall snart rulla på som vanligt igen.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll