Inlägg från: Ethi |Visa alla inlägg
  • Ethi

    Velar hit och dit!

    Står ni först i alla köer, även etiopienkön alltså, så förstår jag inte vad du grubblar över? Etiopien så klart!

    Fördelar:

    *Snabbheten. Just nu har Etiopien lite segare pga undersökningen (som nu är slut och allt tyder på att misstankarna/anklagelserna var ogrundade! www.a-c.dk/adoption/Landene/nyheder-landene/Etiopien/57-politiefterforskning-slut.htm ), men det rullar på. De senaste 4,5 åren har väntan på bb inte någon gång varit mycket över halvåret (men ofta betydligt under) så vitt jag vet, så "segare" får man räkna utifrån det... Väntan mellan bb och resa är sen ca 2 mån och vistelsetiden 7-10 dgr.

    *Tryggheten. Etiopien är ett av de allra äldsta adoptionsländerna till Sverige och processen för föräldrarna är enkel. Allt är färdigt när man kommer ned, inga presenter behöver delas ut och det mesta är väldigt strukturerat.

    *Det finns barn i alla åldrar som behöver familj, från ca 2 mån och uppåt, och sötare barn finns bara inte! Vadå, är jag partisk? Hm...

    Lycka till med ert val! Medan ni funderar kan ni ju alltid kika på den här sidan: www.a-c.dk/adoption/landene/nyheder-landene/etiopien/IMAGE/Billedgalleri.htm

  • Ethi

    Nu ÄR undersökningen klar och barn med okänd bakgrund kan åter adopteras! www.adoptionscentrum.se/portal/page/portal/Adoptionscentrum/10_Aktuellt/1_Nyheter

    Det rullar på bra från Etiopien, men den här undersökningen har förstås gjort att det gått något långsammare nu i vår än det normalt brukar göra. Innan undersökningen förutspådde AC att det skulle komma hem _fler_ barn i år än förra året. Nu skulle jag inte tro att det blir så pga undersökningen, men det kommer nog att komma ovanligt många barn i höst skulle jag tro... Eftersom det tyvärr borde ha ackumulerats upp fler barn i behov av familj än normalt på barnhemmen. Usch, det vill man liksom inte tänka på... Nu när det är regnperiod där nere och allting och den i sig innebär stora risker för barnen på barnhemmet med sjukdomar, fukt och kyla... Och ju fler barn desto större risk för sjukdomar... *ryser*

    Ja, Etiopien ÄR fantastiskt Nu är ju jag superpartisk men jag förälskade mig omedelbart i landet och människorna. Så vänliga, varma och medmänskliga människor!


    Linnis skrev 2009-07-10 19:19:41 följande:
    Åh Etopien verkar vara fantastiskt tycker jag. Men verkar inte som att det kommit så många barn därifrån på sistone? Någon som vet mer om det går framåt? Hade nog valt Etiopien själv om vi hade haft möjlighet att välja och inte låg så pass långt bak i kön.
  • Ethi

    Kusin Knase skrev 2009-07-29 17:48:42 följande:


    Bara någon timme efter att jag skrev mitt förra inlägg började jag tänka: "Är jag galen som väljer bort Colombia när jag har chansen??" Gaaaaaaaah, jag blir helt knäpp på det här!!!
    Hahahaha, det låter som vi när vi våndades över landval Även första gången våndades vi... Landet valde oss. Vi sa hela tiden att det land som ser bäst ut när vi får medgivande, det landet blir det. Etiopien var det enda land av "våra" som tog emot nya ansökningar just den dagen som vi fick medgivande. Det kändes så rätt! Tre dagar senare öppna SA för nya ansökningar från barnlösa, och våndan kom igen... Skulle vi byta eller, nu när vi hade chansen att själva påverka valet? Kanske vore SA bättre? Kanske skulle SA gå snabbare? Till sist fick landkonsulenten säga åt oss: NEJ, jag tycker inte att ni ska byta! Stanna hos Etiopien, det blir bäst.

    Hur mycket tecken behöver man liksom ha för att förstå vinken?

    Andra gången sa vi samma sak, vi ville helst tillbaka till Etiopien men för att inte måla in oss i ett hörn så skulle vi ändå försöka vara öppna. Vi borde få samma tydliga tecken den här gången hur vi borde göra... I brevlådan tillsammans med kuvertet med vårt medgivande låg ett nytt nummer av Att Adoptera, med en ljuvlig etiopisk flicka över hela framsidan! Den vinken får man väl ändå vara rätt nöjd med Ändå försökte vi byta land flera gånger när köandet tärde för hårt... Men det kändes så FEL att vi var tvungna att ändra tillbaka varje gång. Att man ska vara så trögfattad, eller kanske envis och tror att man kan bestämma allt själv

    Så här i efterhand vet vi att båda våra söner var bebisar i sina biomammors magar redan när vi fick medgivande... Vilken TUR att det blev som det blev!

    Jag tycker nog att det mesta talar för att ert lillasyskon redan finns i Nigeria... Eller?
  • Ethi

    bebis ja tack skrev 2009-07-29 20:21:26 följande:


    Och de gör ett oerhört bra jobb med matchningen av barn och föräldrar, det är såå häftigt att se.
    Nu känner jag bara en nigeriaadopterad flicka (en ljuvlig tös som blev bra kompis med min äldsta son), men jag kan i alla fall verifiera att det där är väldigt bra matchat! Flickan är verkligen fantastiskt lik sin mamma, framför allt i personligheten!
  • Ethi

    Grattis till att det låter som att ni i alla fall har valt land nu

Svar på tråden Velar hit och dit!