• Kusin Knase

    Velar hit och dit!

    GAH, att det kunde bli så svårt, detta?! Jag ändrar mig varje timme känns det som! Blir det Colombia eller ett afrikanskt land, tro? Eller Indien? Just nu känner jag mest för Colombia och Nigeria, med Etiopien som god trea och Indien som stark bubblare. Hur tusan bestämmer man sig?!

    Vi är i den delikata, lyxiga situationen att vi står först i alla våra köer, och frågan är om vi gör rätt som nu under sommaren låter allt vara vilande och sen ser i höst vem av alla konsulenter som hör av sig först och ger klartecken för att börja samla papper. Hmmm. Jag vet ju att det bli rätt i slutänden, men det är ändå svårt!

    Fördelar med Colombia:
    * Vi gillar Sydamerika (fast vi har bara varit i Brasilien så egentligen vet vi inte ett dyft!).
    * Vi umgås med colombianer, både adopterade och invandrade av första och andra generationen.
    * Bra magkänsla...

    Nackdelar med Colombia:
    * Vi kan många språk, men inte spanska! Så det måste vi isf lära oss i turbofart...
    * Det tar nog lite längre tid än de afrikanska länderna, och barnen är nog lite äldre?

    Fördelar med Nigeria:
    * Engelska gäller -- fast man vet ju inte om det gäller barnet, såklart.
    * Vi vet inget om Nigeria! (En stor fördel, då vi älskar att lära nytt.)
    * Bra magkänsla...
    * Proceduren är relativt kort (?!).
    * Barnen är relativt små (?!).

    Nackdelar med Nigeria:
    * Vi vet inget om Nigeria! (Nackdel pga fördomar om Afrika.)
    * (Svårt detta, och jättetabu -- men ett kolsvart barn när vi bor i ett "vitt reservat" som denna by är? Och komma som kolsvart till en extremt ljushyllt familj? Vilken utmaning att få detta barn att känna sig som en av oss! Både positivt och negativt ju. Och det kanske är fler som vågar adoptera afrikaner i vår by efter oss? Sen vet jag naturligtvis att det inte finns något som säger att ett afrikanskt barn är mörkare än ett från Colombia eller att det hehöver vara något som helst problem! Vi i vår familj och släkt ser det iaf inte som något negativt, tvärtom, det kanske är det som räknas?)

    Flummigt, men ville bara få ur mig lite. Tankar, reflektioner, vilka för- och nackdelar ser ni, ni som själva har adopterat från något av dessa länder respektive ni som, liksom jag, egentligen inte vet någonting?!

  • Svar på tråden Velar hit och dit!
  • Ålen

    Kusin Knase skrev 2009-07-29 15:44:15 följande:


    Hemma från utlandssemester (Italien! Som ju har anknytning till Etiopien! ). Här hemma väntade ett mejl från Nigeriakonsulenten på AC, som erbjöd oss att få påbörja papperssamlande till Nigeria!!!!!!!! Hjääääääälp.Jag säger: "Wee! Hjälp, wow, kul, klart vi är på!"Min man är tveksam. Han känner nu mer för Colombia och Etiopien.Så detta är ursvårt!! Det blev ju nu så att landet valde oss, istället fö ratt vi skulle behöva välja, just så som jag ville ha det -- har vi då råd att välja bort??Jag behöver nu lite fler positiva röster för Nigeria.Eller. Vad säger ni?
    Vad roligt, men känns det inte helt rätt så ska man nog inte bara hoppa på.

    Skiljer det mycket mellan Etioptien och Nigeria med tanke på att ni känner mer för det ena än det andra?

    Fundera lite till men jag hoppas ni hoppar på Nigeria! Det verkar jättespännande!
  • mammamys06

    Prata med Kimkatt här på fl


    Victor född september -06, broster bf julafton 2009
  • Kusin Knase

    mammamys: Japp, har redan gjort det litegrann men inte sen de kom hem!

    Bara någon timme efter att jag skrev mitt förra inlägg började jag tänka: "Är jag galen som väljer bort Colombia när jag har chansen??" Gaaaaaaaah, jag blir helt knäpp på det här!!!

  • mammamys06
    Kusin Knase skrev 2009-07-29 17:48:42 följande:
    mammamys: Japp, har redan gjort det litegrann men inte sen de kom hem!Bara någon timme efter att jag skrev mitt förra inlägg började jag tänka: "Är jag galen som väljer bort Colombia när jag har chansen??" Gaaaaaaaah, jag blir helt knäpp på det här!!!
    Om ni väljer Colombia så väljer ni bort länder också, man MÅSTE välja ETT land och hur man än gör så försvinner de andra alternativen då så ja....det är ert val hur ni gör...Hur länge har ni på er innan ni ska bestämma er?
    Victor född september -06, broster bf julafton 2009
  • bebis ja tack

    Grattis säger jag till Nigeriasuccén! Men så är jag ju inte direkt objektiv... Vet ni hur länge det kan vara tills ni kan få skicka papper till Colombia? Och hur lång väntetid är det sedan där till BB och faktisk resa? Nigeria har väl fortfarande väldigt kort väntetid på BB, 2-8 månader. Och jag tror inte någon väntat så länge som 8 månader, vi väntade i 3 t ex. Jag vet inte om tidsfaktorn är avgörande för er, men med tanke på att allting i adoptionsvärlden tar längre och längre tid så kan det ju vara ganska viktigt ändå. Och det kommer absolut en del små små barn därifrån. Och de gör ett oerhört bra jobb med matchningen av barn och föräldrar, det är såå häftigt att se. dessutom är vi ett gott gäng med Nigeriaföräldrar som håller ihop och stöttar varandra och ska starta förening, och det tycvker jag känns jätteviktigt, både för mig och längre fram också för min dotter.

    Inboxa mig gärna igen och ställ fler frågor om du eller maken behöver svar eller bara bolla tankar! Men framförallt grattis!

  • Ethi

    Kusin Knase skrev 2009-07-29 17:48:42 följande:


    Bara någon timme efter att jag skrev mitt förra inlägg började jag tänka: "Är jag galen som väljer bort Colombia när jag har chansen??" Gaaaaaaaah, jag blir helt knäpp på det här!!!
    Hahahaha, det låter som vi när vi våndades över landval Även första gången våndades vi... Landet valde oss. Vi sa hela tiden att det land som ser bäst ut när vi får medgivande, det landet blir det. Etiopien var det enda land av "våra" som tog emot nya ansökningar just den dagen som vi fick medgivande. Det kändes så rätt! Tre dagar senare öppna SA för nya ansökningar från barnlösa, och våndan kom igen... Skulle vi byta eller, nu när vi hade chansen att själva påverka valet? Kanske vore SA bättre? Kanske skulle SA gå snabbare? Till sist fick landkonsulenten säga åt oss: NEJ, jag tycker inte att ni ska byta! Stanna hos Etiopien, det blir bäst.

    Hur mycket tecken behöver man liksom ha för att förstå vinken?

    Andra gången sa vi samma sak, vi ville helst tillbaka till Etiopien men för att inte måla in oss i ett hörn så skulle vi ändå försöka vara öppna. Vi borde få samma tydliga tecken den här gången hur vi borde göra... I brevlådan tillsammans med kuvertet med vårt medgivande låg ett nytt nummer av Att Adoptera, med en ljuvlig etiopisk flicka över hela framsidan! Den vinken får man väl ändå vara rätt nöjd med Ändå försökte vi byta land flera gånger när köandet tärde för hårt... Men det kändes så FEL att vi var tvungna att ändra tillbaka varje gång. Att man ska vara så trögfattad, eller kanske envis och tror att man kan bestämma allt själv

    Så här i efterhand vet vi att båda våra söner var bebisar i sina biomammors magar redan när vi fick medgivande... Vilken TUR att det blev som det blev!

    Jag tycker nog att det mesta talar för att ert lillasyskon redan finns i Nigeria... Eller?
  • Ethi

    bebis ja tack skrev 2009-07-29 20:21:26 följande:


    Och de gör ett oerhört bra jobb med matchningen av barn och föräldrar, det är såå häftigt att se.
    Nu känner jag bara en nigeriaadopterad flicka (en ljuvlig tös som blev bra kompis med min äldsta son), men jag kan i alla fall verifiera att det där är väldigt bra matchat! Flickan är verkligen fantastiskt lik sin mamma, framför allt i personligheten!
  • Kusin Knase

    Nu har vi hunnit gå genom stadiet där rollerna var ombytta: jag ville ha Colombia, darling Nigeria -- sen gick han via Etiopien till... *trumvirvel* Colombia, han med.

    Ja. Så Colombia då. Kanske?!

    Vi blir dock heeelt förvirrade när vi läser en del svar på AC svarar, ang föräldrarnas och barnens åldrar, så vi måste ringa och prata med dem.

  • Kusin Knase
    mammamys06 skrev 2009-07-29 18:28:41 följande:
    Hur länge har ni på er innan ni ska bestämma er?
    Mycket bra fråga. Ingen aning. Vem ställer upp de tidsmässiga ramarna innan man väljer land, menar du?

    bebis ja tack skrev 2009-07-29 20:21:26 följande:
    Vet ni hur länge det kan vara tills ni kan få skicka papper till Colombia? Och hur lång väntetid är det sedan där till BB och faktisk resa?
    Tack för ditt jättegulliga inlägg och grattisen! Det känns ju jättespännande... och krångligt! Vi måste ta reda mer på (så gott det går!) just ang tiderna kring BB och RB...
Svar på tråden Velar hit och dit!