• Kusin Knase

    Velar hit och dit!

    GAH, att det kunde bli så svårt, detta?! Jag ändrar mig varje timme känns det som! Blir det Colombia eller ett afrikanskt land, tro? Eller Indien? Just nu känner jag mest för Colombia och Nigeria, med Etiopien som god trea och Indien som stark bubblare. Hur tusan bestämmer man sig?!

    Vi är i den delikata, lyxiga situationen att vi står först i alla våra köer, och frågan är om vi gör rätt som nu under sommaren låter allt vara vilande och sen ser i höst vem av alla konsulenter som hör av sig först och ger klartecken för att börja samla papper. Hmmm. Jag vet ju att det bli rätt i slutänden, men det är ändå svårt!

    Fördelar med Colombia:
    * Vi gillar Sydamerika (fast vi har bara varit i Brasilien så egentligen vet vi inte ett dyft!).
    * Vi umgås med colombianer, både adopterade och invandrade av första och andra generationen.
    * Bra magkänsla...

    Nackdelar med Colombia:
    * Vi kan många språk, men inte spanska! Så det måste vi isf lära oss i turbofart...
    * Det tar nog lite längre tid än de afrikanska länderna, och barnen är nog lite äldre?

    Fördelar med Nigeria:
    * Engelska gäller -- fast man vet ju inte om det gäller barnet, såklart.
    * Vi vet inget om Nigeria! (En stor fördel, då vi älskar att lära nytt.)
    * Bra magkänsla...
    * Proceduren är relativt kort (?!).
    * Barnen är relativt små (?!).

    Nackdelar med Nigeria:
    * Vi vet inget om Nigeria! (Nackdel pga fördomar om Afrika.)
    * (Svårt detta, och jättetabu -- men ett kolsvart barn när vi bor i ett "vitt reservat" som denna by är? Och komma som kolsvart till en extremt ljushyllt familj? Vilken utmaning att få detta barn att känna sig som en av oss! Både positivt och negativt ju. Och det kanske är fler som vågar adoptera afrikaner i vår by efter oss? Sen vet jag naturligtvis att det inte finns något som säger att ett afrikanskt barn är mörkare än ett från Colombia eller att det hehöver vara något som helst problem! Vi i vår familj och släkt ser det iaf inte som något negativt, tvärtom, det kanske är det som räknas?)

    Flummigt, men ville bara få ur mig lite. Tankar, reflektioner, vilka för- och nackdelar ser ni, ni som själva har adopterat från något av dessa länder respektive ni som, liksom jag, egentligen inte vet någonting?!

  • Svar på tråden Velar hit och dit!
  • Ethi

    Grattis till att det låter som att ni i alla fall har valt land nu

  • Vimsa2

    Jag har inte läst hela tråden men kan inte barnen från Colombia vara lika mörka som från Nigeria!? Jag tänkte på det ts skrev i första inlägget om Nigeria.

  • Gnista

    Vimsa2: Ja, barnen från Colombia kan vara lika mörka som barn från länder i Afrika. Detta har TS resonerat lite kring i början av tråden vill jag minnas

    KusinKnase: Ja, jag hade ju totalt glömt Karibien (vi var på San Andres, googla och njuuut) som plus för Colombia

    Ohhhh....du blir sömnig...du ser bara Colombia och så söta barn så man dör...och så härlig kultur att man baxnar...och så vänliga härliga människor så man blir nipprig...och så vackert land...att du redan har bestämt dig...

  • Angla

    Kusin Knase skrev 2009-07-30 19:52:01 följande:


    Jag veeeeeeet, det är en sån ångest, vågar man välja bort... Fast vi har kommit fram till att vi inte har nån sån jättejättesuperbrådska som man har om man inte har något barn, vi har ju trots allt en superljuvlig tvååring som vi njuter av, även om vi längtar efter bebeis (och även om det vore extremt skönt, socialt sett, att få vara barnledig i vinter/vår som flera andra jag känner...). Bebis 2010 får vara målet, inte i vinter som det litegrann var tidigare (nyss).
    Fast det var inte riktigt så jag menade ... utan mer man vet nu vad man har chansen på, väntar man så kanske ma nsen inte kan skicka alls pga något typ "lätt fånget lätt för gånget".
  • Kusin Knase
    Angla skrev 2009-07-30 22:50:05 följande:
    Kusin Knase skrev 2009-07-30 19:52:01 följande:
    Fast det var inte riktigt så jag menade ... utan mer man vet nu vad man har chansen på, väntar man så kanske ma nsen inte kan skicka alls pga något typ "lätt fånget lätt för gånget".
    Jo, jag förstod! Förlåt, jag blev otydlig för att jag virrade lite längre i mina tankegångar i mitt svar till dig.
  • Kusin Knase
    Sofus skrev 2009-07-30 20:05:20 följande:
    Kikar in och läser intresserat allt om Etiopien som vi hoppas kunna skicka papper till snart. Ni verkar ju ha hyfsad kötid och gott om tid så då tycker jag absolut ni ska välja med hjärtat.
    Maja T skrev 2009-07-30 21:02:29 följande:
    Eftersom ni kan välja och har tid att vänta, så välj då det land som ni under de närmaste åren, och resten av livet, vill ha en nära relation till. Vad är väl några månaders längre väntan mot att ni valde det som ni både ville mest? Lycka till!
    Jaaa, precis vad vi vill, men vårt problem har ju varit (är?!) att vi är så intresserade av ALLA de länder vi står i kö till! Och blir mer och mer intresserade av dem alla ju mer vi läser om dem. Det har varit extremt svårt att sätta 1, 2, 3, 4 -- i alla fall 1, 2, 3. (Och nu får inga Indienfans komma hit och sätta ännu fler griller i huvudet på oss!!!!!!!!!! )
  • Kusin Knase
    Vimsa2 skrev 2009-07-30 21:09:28 följande:
    Jag har inte läst hela tråden men kan inte barnen från Colombia vara lika mörka som från Nigeria!? Jag tänkte på det ts skrev i första inlägget om Nigeria.
    Nu vimsar du, Vimsa. Kolla vad jag skrev:

    Kusin Knase skrev 2009-07-06 20:55:44 följande:
    Sen vet jag naturligtvis att det inte finns något som säger att ett afrikanskt barn är mörkare än ett från Colombia eller att det hehöver vara något som helst problem! Vi i vår familj och släkt ser det iaf inte som något negativt, tvärtom, det kanske är det som räknas?)
    Ergo:

    1. Ett barn från Afrika behöver inte vara mörkare än ett från Colombia.
    2. Det behöver ju inte vara något problem (att vara mörk, samhälleligt menar jag då).
    3. I vår allra närmaste omgivning tycker vi snarare att det är vackrare att vara mörk än blek/grisskär.

    Det var bara lite allmänt snabbt flummeri som jag hävde ur mig där i början, och naturligtvis _är_ ju hudfärgen en stor fråga när man adopterar. Om inte annat lär ju andra tycka det.
  • Kusin Knase

    Tack, Ethi!

    Gnista, jag vågar inte läsa igenom ditt inlägg igen för då blir jag hypnotiserad på riktigt! Vågar inte googla... än. Vi har iaf mejlat AC ikväll och bett dem ringa och bena ut ett och annat för oss, det här med vår ålder t ex, som enligt konsulenten inte var något problem men enligt hemsidan visst är det. Hm.

Svar på tråden Velar hit och dit!