• JA77

    Ska det kosta att åka Ambulans

    TigerLinn skrev 2009-07-11 03:41:56 följande:
    nej det tycker jag inte. det har hänt flera av de gånger jag åkt ambuland att jag inte kunnat åka bil (fast sambon varit hemma) eller sjuktaxi och vissa gånger har vi inte haft pengar att de skulle gått runt... varken månaden jag åkte ambuland eller månden efter...
    Du har alltså åkt ambulans för att du inte haft råd att ta dig til sjukhus på annat sätt? Det är att slösa på samhällets resurser, och när man hör detta vill man att ambulansen avgiftsbeläggs på sådana som likväl kunnat ta sig dit på annat sätt! DEt medicinska ska avgöra.
  • JA77

    Äpplen och Päron skrev 2009-07-11 13:26:01 följande:


    Ok, då förstår jag!

    Men man måste ju ringa SOS för att få en ambulans. Menar du att de överdriver när de pratar med SOS och sen kan inte ambulanspersonalen neka när de väl är där?
    Inte neka, men personalen kan behandla på plats (t.ex. andningsbesvär) och sedan bedöma att patienten inte behöver åka till sjukhus.
  • JA77
    HellBell87 skrev 2009-07-11 21:56:25 följande:
    Jag tycker att de ska vara gratis om de verkligen är akut.. folk som åker in för småsaker tex brutet ben ska få betala..
    Brutet ben är inte alltid en småsak! Brottet kan orsaka en stor blödning, patienten kan vara smärtpåverkad, vilket ger ett stort stresspåslag - något som kan vara fatalt för en person med sämre hjärtfunktion.
Svar på tråden Ska det kosta att åka Ambulans