• Vimsa2
    Äldre 12 Jul 20:19
    7994 visningar
    44 svar
    44
    7994

    Försäkring

    www.konsumenternasforsakringsbyra.se/jamfor/jamfor_forsakring_valj_bolag.asp&avd=JAMFOR&menu=JAMFOR

    Här kan du jämföra försäkringar.

  • Vimsa2
    Äldre 17 Jul 08:30
    #9

    Vi har försäkrat vårt barn i trygg hansa och det var inga problem. Jag skulle inte rekomendera de fackliga försäkringarna då de oftast betalar mycket sämre om olyckan väl är framme. Det kan skilja på 100 000-tals kronor kanske upp mot miljonen mindre för tex om barnet skulle bli 100 % ingvalid. Jag säger inte att alla är så, men man måste kontrollera sådant innan man tecknar försäkringen. Det finns oftast en anledning till att de är billiga...

  • Vimsa2
    Äldre 17 Jul 20:10
    #12

    Vi jämförde försäkringen innan vi tog den. Man får oftast vad man betalar för.

    Vi hade kanske tur som fick igenom vår försäkring i Trygg hansa då vårt a-barn även är ett såkallat sn barn.

  • Vimsa2
    Äldre 17 Jul 20:27
    #13

    Kontrollerade precis upp försäkringen genom Unionen (fackförbundet) och om barnet blir 100 % invalid för man ut mellan 800 000 kr upp till max 1 600 000, beroende på vilket premie man valt att betala. Lägre premie ju lägre försäkringsbelopp. Sedan är beloppet fallande tex vid 50 % invaliditet, 25 % invaliditet osv.
    Tex Trygg hansa har 3 600 000 kr vid 100 % invaliditet och Folksams barnförsäkring har 3 852 000 kr vid 100 % invaliditet och sedan faller summan om barnet får mindre skada.

    Jag hoppas absolut att det ej ska hända våra barn någonting, och sannolikheten att något händer är ju inte stor, men om olyckan är framme så vill jag att barnet ska ha bästa möjliga försäkring och det skiljer trots allt ca 2 miljoner kronor mellan den unionens fackliga med högsta premien och 3 miljoner mindre för den lägra premien i Unionens barnförsäkring (förenade liv) gemförelse med Trygghansa (eller likvärdig) försäkring. Men allt är givetvis en kostnads fråga och var man får försäkra sitt barn.

  • Vimsa2
    Äldre 18 Jul 09:02
    #17

    Jag tycke ratt Angla gör helt rätt (för henne)

    Man ska göra som ekonomin tillåter och som man själv tror!
    Men jag vill ha den dyra försäkringen om det händer något med mina juveler. Givetvis kan inte alla pengar i världen ställa olyckan tillbaka, men de underlättar vardagen för den sjuke! Jag vet massor av saker som de kan lägga de 3 000 000 kr på. De skulle inte alls vara ivägen om mot förmodad olyckan är framme.
    Tex;

    Rehabresor
    Handikappanpassa huset (bättre än sociala står för)
    Ekonomisk chans att söka alternativ vård utomlands där de i många fall kommit längre än oss pga privata vårdinrättningar.
    Ekonomi att kunna skaffa handikappsanpassade hjälpmedel ex bil eller annat motorfordon
    Listan kan bli låååång
    Jobbar själv inom vården och ser hur ansträngd ekonomin är och hur dåliga resurserna är.....

    Den summan som;

    Ersättning vid sjukhusvistelse (minst 3 dagar i följd)
    * Ersättning vid vård i hemmet (efter sjukhus)
    * Fritidsaktivitet
    * Krisbehandling

    Är samma för de fackliga eller i vissa fall marginellt sämre.

    Man väljer efter plånboken tyvärr. Nu lämnar jag denna tråden då TS ville ha råd om föräkringen och ingen föreläsning om risken att råka ut för en olycka eller ej och om man ska ta en dyr eller billig föräkring. Det är ju som sagt var upp till var och en, men man ska veta att man får vad man betalar för (som allt här i livet).

  • Vimsa2
    Äldre 19 Jul 20:39
    #27
    Angla skrev 2009-07-19 18:48:28 följande:
    [citat]
    Åtminstonde där jag arbetar och där jag gjort mina praktiker till så väl USK och SSK så ingår stimulans/utveckling i vårdplanen och det som behövs tillhandahålls. Rehab team mm finns i alla kommuner och är ens barn så pass sjuk så kan man faktiskt arbeta för sitt barn och på så sätt även få lön.

    Tillåt mig att småle... Givetvis finns stimulans/utveckling i vårdplanen liksom att rehab och allt annat fint som där benämns, men det är lååångt ifrån verkligheten tyvärr!!! Det finns inte resurser idag inom vården, man får inte den hjälp som man behöver för bla stimulans och rehab. Man måste ha varit där själv för att se verkligheten. Som allt annat i vårt samhälle styrs vården av pengar och som vi alla vet går inte alltid fina ord och löften hand i hand med ekonomin. Det är ju därför det är uppror på många sjukhus idag, både usk, ssk och läkare hotar att säga upp sig för inte ens akutvården är säker! Och då kan man räkna ut att om inte ens akutvården har tillräckligt med pengar så finns det knappast till ordentlig rehab.

    Hälsn från en som har filosofie kandidatexamen (fil.kand.) i just omvårdnad.
  • Vimsa2
    Äldre 20 Jul 22:28
    #40

    Fast det stämmer ej. Barnen blir inte automatisk försäkrade om de är svenkfödda. Det kräva ALLTID läkarintyg innan försäkringen går igenom. Vi har två svenskfödda barn och ett adopterat barn. Ett av de svenskfödda barnen var det inget problem att försäkra i Trygg hansa, den andra fick inte igenom sin försäkring pga att han hade haft värk i sina leder. Han kunde försäkras först efter att han varit besvärsfri i 2 år. Det adopterade barnet fick vi föräkra med undantag av det sn hon har.

    De har hårda kontroller pga att de stora summorna de betalar ut, de har inte lust att försäkra barn som med stor säkerhet kommer att behöva utnyttja försäkringen. Kanske fel tycker endel, men försäkringsbolag är ju företag och inte välgörenhetsföreningar tyvärr.

Svar på tråden Försäkring