Inlägg från: Maggis |Visa alla inlägg
  • Maggis

    Ta inte vaccinet!

     Blir så trött på skrämselpropaganda och hysteriska konspirationsteorier. Låt alla få bilda sig en egen uppfattning istället.


    //Maggis
  • Maggis
    puss skrev 2009-07-17 10:30:10 följande:
    mend et är väl inte media som fastsäller eller graderar pandemier?har who ettt finger med i spelet också då?
    Jo, typ.
    Däremot så är media helt förfärliga med att piska upp värstascenarion som kanske inte riktigt behöver korrelera med verkligheten. Jag föredrar att följa utvecklingen från seriösare källor. Då slipper man bli galen av oro.
    //Maggis
  • Maggis
    puss skrev 2009-07-17 10:40:10 följande:
    who känns rätt seriöst tycker jag.
    Precis. Likaså smittskyddet och socialstyrelsen. Istället för AB, GT och annat.
    //Maggis
  • Maggis
    Tian 10 skrev 2009-07-17 20:06:11 följande:
    Helt otroligt hur någon som verkligen inte har någon kunskap om vaccin kan uttala sig på detta vis som ts gör! Aborterade foster i vaccin, det är nog det dummaste jag har hört på väldigt länge! Anledningen att det måste finnas utrustning för återupplivningsförsök är om någon får en allergisk chock mot bl.a äggprotein som finns i vaccinet. Bara för att du inte tidigare har reagerat på äggprotein gör inte att du inte har utvecklat en allergi mot detta till vaccineringstillfället. Levande virus finns inte med i vaccin, i vaccin används antingen avdödade viruspartiklar eller delar av virus (protein) som innehåller vad man kallar epitoper. Dessa epitoper lär vi immunförsvaret att känna igen så att när immunförsvaret senare påträffar levande virus kan de med lätthet bekämpa virusinfektionen. Svininfluensan som har kommit nu är en risk då den verkar vara mer smittsam än tidigare influenser. Även om dödligheten inte är högre så kan vem som helst räkna ut om 10 ggr fler blir smittade så kommer 10 ggr fler att dö! Plus att denna influensa verkar ha en tendens att påverka andingsorganen i större utsträkning. Vi har inte obegränstad sjukvård för de som behöver, speciellt inte om hälften av sjukvårdspersonalen ligger hemma sjuka.Detta vaccinet är producerat på sätt som är brukligt att producera vaccin på och innehåller inget utöver vad som finns i vaccin som har används på människor tidigare. Jag ser inte hur detta vaccin skulle skilja sig mot tidigare års vaccin.Om jag blir gravid kommer jag att ta vaccinet direkt!Men detta är ju bara min åsikt och alla har rätt till en. Kan ju tillägga att jag är utbildad biomedicinare, doktorerat i snart fyra år med bl.a att ta fram ett vaccin.
    Tänker ungefär som du. Är inte biomedicinare men väl sjuksköterska och tycker mig ha åtminstone en liten hum om vaccin och dess verkningar. Personligen så kommer jag definitivt vaccinera mig om erbjudande kommer.
    //Maggis
  • Maggis
    Starkast skrev 2009-07-18 12:49:46 följande:
    Det händer enstaka fall i vanlig influensa också, men inte är det någon vaccinationshysteri för det. Någon enstaka frisk människa bland den jättestora mängd människor som varit/är sjuka tycker jag inte är något att hänga upp sig på. Vem kan säga att de fallet inte varit de som hade reagerat kraftigt på vaccinet?
    Men det är fortfarande inte därför man vill massvaccinera. Man vill massvaccinera eftersom man är rädd att så många blir sjuka samtidigt att viktiga samhällsfunktioner slås ut. Inte för att man är rädd att massor av människor kommer dö.

    Och eftersom det inte finns något vaccin färdigt än så är det väl knappast troligt att de friska som avlidit har gjort det till följd av vaccinationsbiverkningar? Såvida du inte vet något om progressen i vaccinationstillverkningen som ingen annan vet.
    //Maggis
  • Maggis
    kate79 skrev 2009-07-18 13:38:52 följande:
    All medicinering och vaccinering är super, den som säger något annat har helt fel för sig, eller är det inte så man måste tycka?
    Nej, kritisk måste man vara. Däremot så har jag extremt svårt för teorier om en världsomspännande konspiration och åsikter som att vaccin och läkemedel är djävulens påfund och enbart av ondo. Det är inte särskilt kritiskt eller sakligt, det heller.
    //Maggis
  • Maggis
    Pirog skrev 2009-07-18 13:41:46 följande:
    Fast sanningen är ju att läkemedelsbolagen gör inget utan att få vinst, vad kostar t ex livsviktiga bromsmediciner för HIV osv? Jag baserar ju inte detta påstående på TS, utan ville bara skjuta in att läkemedelsbolagen verkligen inte idkar välgörenhet, för i sånna fall hade många afrikaner kunnat räddas undan aids grymma dödlighet
    Klart att de inte idkar välgörenhet. Det säger ju sig självt. Å andra sidan är det ju inte läkemedelsbolagen som går ut och förordar massvaccinering. Det beslutet tas på annat håll. Och samhällvinsten kan bli större än den förlust man gör på inköp och vaccinering.
    //Maggis
  • Maggis
    Dr Mupp skrev 2009-07-18 12:57:34 följande:
    Det var ett teoretiskt resonemang. Vad säger att de två firks barnen inte hade kunnat dö av vaccineringen om de istället för att bli sjuka hade vaccinerats
    Ett teoretiskt resonemang som är helt ovidkommande i nuläget.
    //Maggis
  • Maggis
    Maggis skrev 2009-07-18 13:51:30 följande:
    Ett teoretiskt resonemang som är helt ovidkommande i nuläget.
    Dessutom; vad är det som säger att de inte hade dött alls om de hade bloivit vaccinerade? Det är ju som att diskutera om himlen är blå eller gul.
    //Maggis
  • Maggis
    Pirog skrev 2009-07-18 13:56:37 följande:
    Instämmer,men tycker fortfarande att människor kan få välja själva om de vill ta något som de anser vara ett alltför hastigt testat vaccin,utan att få höra att de är samhällsfarliga osv....det samhällsfarliga tycker jag är den skock av hönor som bara accepterar utan att granska och dessutom sätter sig till doms över de som inte gör det
    Ja, där är jag med dig. Man måste få avgöra själv och jag har inga åsikter om att folk avstår. Personligen så kommer jag vaccinera mig av 2 skäl; dels är jag sjuksköterska och behöver kunna arbeta om många blir sjuka och så har jag en sjukdom som jag äter immunnedsättande läkemedel för. Men det är ju jag det och genomtänkt är beslutet också.
    //Maggis
Svar på tråden Ta inte vaccinet!