• Vasen

    Ta inte vaccinet!

    Jag förstår inte riktigt upprördheten över att det finns någon som tjänar pengar på tex vaccinframställning. Hallå, vi lever i ett kapitalistiskt samhälle! Att tjäna pengar på sånt som tillverkas är liksom själva drivkraften i utvecklingen.

  • Vasen
    Bedhead skrev 2009-07-17 11:04:02 följande:
    Det som är lite konstigt ändå är att gravida ska vaccineras först. Normalt sett så avråder man väl från vaccinering under graviditet?
    Handlar inte prioriteringen om vilka som blir sjukast av influensan? Störst risk för att dö eller lida svårt av sjukdomen får vaccinet först. Helt rimligt.
  • Vasen
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:09:02 följande:
    Fast som sagt då riskerar man tex fosterskador eftersom vaccinet inte är testat på gravida. Vem av er gravida ställer er först i kö för att leka försökskanin.
    Nu är jag varken gravid eller i någon direkt riskgrupp. Jag är typ eremit över 40 , men visst skulle det vara ett svårt val. Riskera att dö-då dör ju fostret med förstås- riskera fosterskador pga sjukdomen, riskera att vaccinet inte är säkert. Ja, riktigt obehagligt.
  • Vasen
    MmedM skrev 2009-07-17 18:18:43 följande:
    Den DRABBAR vanligtvis unga människor, men dödar dem absolut inte. Dödligheten är inte högre med denna än med "vanliga" influensor. Det de som anser att det är en plikt att vaccinera sig menar är att om t.ex. 70% av den arbetsföra befolkningen ligger hemma i feber samtidigt stannar samhället av. DÄRFÖR är det en SAMHÄLLELIG plikt att vaccinera sig.
    Plus då att de som inte kan vaccinera sig, som av någon anledning har nedsatt immunförsvar, vissa sjukdomar, är mycket små, är "skröpliga" på något vis naturligtvis har större risk att smittas (och dö) om det vandrar omkring 5 miljoner smittade.
  • Vasen
    pepprar skrev 2009-07-19 16:08:43 följande:
    Problemet är just det , att folk tar vaccinet utan att tänka på saken. Som en skock får. Dit dom andra går dit går jag!!! Utan att tänka själv. När man låter rädslan styra fungerar inte tankeförmågan särskilt väl.
    Hmm, vad är det som ligger bakom tankarna i ts då? Kan det vara rädsla tro?
  • Vasen
    Dr Mupp skrev 2009-07-19 18:36:58 följande:
    Det är din tolkning. Vem säger att din tolkning är mer korrekt än min?
    Historien kanske? Det man vet om hur virus i allmänhet utvecklar sig?
  • Vasen
    Ela007 skrev 2009-07-21 10:36:22 följande:


    Är den David Icke du länkar till samma David Icke som anser det bevisat att jorden styrs av människor som egentligen är utomjordiska reptiler från solsystemet Draco?
  • Vasen
    MyPrecious skrev 2009-07-21 17:05:35 följande:
    Jag tycker tyvärr att några av er tänker alldeles för ensidigt. Nu ser vaccinet som ett botemedel vilket det inte beöver vara! Innan ni vaccinerar era små barn med detta vaccin uppmanar jag er att ta ert ansvar och läsa på er lite mer om vad ni faktiskt tackar jag till. Är ni redo att acceptera det obeprövade vaccinets bieffekter som kan på en mer påtaglig påverkan på era liv idag och i framtiden? Om något skulle drabba ert barn som fått vaccinet hoppas jag att ni känner er redo att säga: "jag gjorde vad jag kunde när det gäller att ta reda på fakta om det här s.k. vaccinet, och jag var fullt medveten om att det var obeprövat och kunde vålla stora skador rent fysiologiskt sett. Det är trots vinstdrivande medicinska företag som framställt vaccinet och som en insändare ova skrev har alla såna inte alltid rent mjöl i påsen. Tänker bara på alla stackars barn som kommer ta skada av det här vaccinet för att föräldrarna tror att det ENBART kommer att skydda dom. Det finns bot mot sjukdomar men inte okunskap!
    Just svininfluensan finns det ju inte så värst mycket bot mot om man har otur. Har man då barn som oftare blir sjuka och blir betydligt sjukare än vanligt, av betydligt mildare virus än H1N1, är det ju verkligen inte att ta ansvar att utsätta dem för risken att få viruset för att man själv är skraj för vaccinationen och därmed riskerar att smitta barnet för att man går omkring ovaccinerad. Alla ämnen som ingår i vaccinet har använts tidigare. Det är ju inte precis så att ett vinstdrivande företag har grävt upp lite dynga på bakgården, ympat in viruset och sen hoppas på det bästa.
  • Vasen
    Starkast skrev 2009-07-22 09:04:22 följande:
    Men det är ju inte så många av dem som kommer få ta vaccinet? Det var väl 1,5år det kunde godkännas, men var inte säkert uppfattade jag det som?
    Det är just precis anledningen till att det är så märkligt att friska, vuxna väljer att inte vaccinera sig. Speciellt såna som har småbarn hemma. Varför vill man gå omkring och riskera sprida denna sjukdom till småbarn, som inte kan vaccineras, som löper stor risk att bli riktigt sjuka, och där det inte finns något egentligt botemedel? För att man själv kanske bara får lite ont i kroppen och snuva av influensan?
  • Vasen
    Starkast skrev 2009-07-22 09:24:07 följande:
    För att vi som inte vill vaccinera oss har förstått att det inte är farligt (men jobbigt!) att vara sjuk. Dessutom lär vi få världens immunitet mot sjukdomen och våra barn slipper bli sjuka i influensa på bra många år istället. Så vida man inte ska fortsätta vaccinera varje år, men så långt tror jag att många inte har tänkt.
    För små barn är det farligt med svininfluensa, inte jobbigt, inte besvärligt. Farligt.
Svar på tråden Ta inte vaccinet!