Inlägg från: Anonym (så du vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (så du vet)

    Hur länge finns man med i brottsregistret? :-(

    Det som står i brottregistret är bara brott du är dömd för. Om du bllivit anmäld och förundersökningen sedan lades ner är du inte dömd för det och det finns således inte med. Ett utdrag från BR (brottsregistret) kan vara fler än 2 sior... det beror ju på hur många brott du är dömd för..... fler brott tar med pappers-plats liksom... Brotten gallras efter viss tid som följer lag, är lite osäker, men 5 år är det som är vanligast.

  • Anonym (så du vet)

    Anonym (Smulan) skrev 2009-07-20 21:51:50 följande:


    Om du har fått böta för snatteriet så har du antagligen skrivit under ett åtalsföreläggande, vilket betyder att du erkänt dig skyldig till brottet men att något formellt åtal med rättegång och allt inte blir av. Då är du dömd för snatteri, och det syns i registren. Sedan vet jag inte om även misstankeregistret följer med i sådana papper, för det finns även ett sådant och där är man oxå med i några år.Anonym ( ) skrev 2009-07-20 21:45:49 följande:
    Du menar nog strafföreläggande och inte åtalsföreläggande.....
  • Anonym (så du vet)

    Anonym ( ) skrev 2009-07-20 22:16:32 följande:


    Tror ni dom vill att man är med när dom öppnar det? Hoppas det..
    Det vill de nog inte, varför skulle de vilja det? De tycker nog inte det är så spänninande som du verkar tycka De tar nog bara emot det och lägger det bland dina handlingar.....
Svar på tråden Hur länge finns man med i brottsregistret? :-(