• NoMerc­y
    Äldre 24 Jul 12:28
    128056 visningar
    1340 svar
    1340
    128056

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    "Jag följde strickt ett matschema som en "expert" hade gjort upp för mig.Vi hade kontakt en gång per månad och hon gav mig riktlinjer...Ja, jag antar att jag bara förmodade njurproblem; hade då vansinningt ont just i det området..

    Jag hoppas att du får ut vad du vill ha; av LCFH..

    Sen är det (väl??) så att om sköldkörteln inte funkar, så spelar det ingen roll vilken metod du använder..Är du ute efter en viktnedgång är det helt klart supersvårt om t ex inte levaxinet är rätt inställt..

    Ha en fin dag hursomhelst.."


    Ovan skrev Kosmosblomma i förra tråden.

    Du skrev till mig att dina njurar la av pga LCHF, nu säger du att du grundar det på att du hade ont i det området....vem var experten? utbildning? Känns inte helt seriöst att ha en diskussion med dig om det är det du grundar dig på Ingen läkare som undersökt dig och tagit relevanta njurprover? Eller missförstår jag dig?

    Jag är ute efter både viktnedgång och ett skönare liv med hjäp av LCHF. Då insulinet är en springade punkt i kosten, dvs att minska det känns det viktigt att få ihop helheten. Insulinet är ett hormon och vi det är andra hormoner som ställer till problem i kroppen. Hur hänger det ihop? Kan LCHF gynna mig, eller kan det med vissa förutsättningar stjälpa mig? Allt är inte svart eller vitt så jag försöker verkligen få fram vad som är "rätt" på pappret och sen omsätta det i praktiken.

    Så den baksida du kommer med vad gäller LCHF skulle jag gärna villa få lite mer konkret fakta om. Om du vill.
    Ha en bra dag du med.
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 24 Jul 12:49
    #6
    schmulan skrev 2009-07-24 12:37:42 följande:
    Nu har jag hittat tillbaka hit.Ang måltider och viktnedgång har jag funderat en hel del under sista tiden. Efter min sköldkörtel blev bortopererad har min kropp inte helt oväntat hamnat i underfunktion. Ämnesomsättningen är alltså låg. Jag försöker att äta regelbunder för att på så sätt hålla igång ä-omsättningen men jag är mer fundersam över om jag ska äta snabba eller sega kolhydrater, eftersom kroppen ändå arbetar så sakta....Äter idag 125 mikrogram Levaxin. Hoppas snart få ordning på värden.Lycka till alla ni andra med att finna balansen!
    Nu vet jag inte, utan spekulerar bara Men jag antar att du jobbar för att hålla din vikt? Inte minska?
    När man äter kolhydrater så stiger ju blodsockret, olika fort beroende på vilken typ av kolhydrater, vitt mjöl, socker osv får blodsockret att stiga snabbt, kroppen producerar insulin (ett hormon) som får blodsockret att sjunka till en normal nivå. Insulinet är även ett hormon som enkelt förklarat hjälper fettet att komma in i cellerna. Äter du långsamma kolhydrater så får du inte lika stort insulinpåslag. Högt insulin gör ju också att sockret sjunker fortare och man blir snabbare sugen igen.
    När det gäller att kroppen går långsammare i sin förbränning tror jag det bästa är att välja långsamma (snabba är aldrig nyttiga om man ska vara krass, förutom vid långdistansträning typ).
    Dessutom ät nyttiga fetter, var inte fettskrämd och välj lightprodukter: Du blir mättare av de fullfeta och äter på sikt mindre kalorier (tror jag ) Istället kan du dra ner på kolhydrater öht.
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 24 Jul 22:17
    #13
    schmulan skrev 2009-07-24 19:48:31 följande:
    Tack! Du gjorde mig mer klok!
    Så lite så!
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 26 Jul 20:55
    #53
    schmulan skrev 2009-07-26 20:23:05 följande:
    Om man vill gå ned några kilo och slimma till lite? Några tips?
    Nääää, just nu verkar inte nåt hjälpa mig...Men jag tror ju stenhårt på att LCFH kost är bra för dom flesta. www.kolhydrater.ifokus.se ett forum att lära sig mkt på: Finns spec avd för folk med autoimuna sjukdomar. Kolla där om du är intresserad.
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 30 Jul 16:54

    Någon som känner till provet Ceruloplasmin?

    Jag pratade med en ny dr på telefon igår. Ett kort samtal som verkligen kändes bra. Smart tyckte han att ha telefontid först, ta prover och sen träffas. Han hade ordinerat T4 och TSH samt antikroppar (ett av dom) inte optimalt men dock. Sen även då div järnprover och B12. Osså det jag skrev ovan. Vad det nu är då?

    Ska träffa honom på tisdag. Han frågade direkt om jag varit på kirurgkonsult ang struman. Nä sa jag, så stor är den inte...spelar ingen roll sa han, det ska kollas. Jaha...låter som vi kan ha en givande träff på tisdag.


    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 30 Jul 22:48
    carmosin skrev 2009-07-30 22:02:56 följande:
    Wikipedia säger: sv.wikipedia.org/wiki/CeruloplasminNåt järnrelaterat :)
    Jag läste wikipedia tidigare men får inte till det. Men så kom jag att tänka på att det kanske kan ha nåt med struman att göra, höga värden kan tyda på inflammation. Ja vi får väl se vad han säger på tisdag.
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 30 Jul 23:57
    carmosin skrev 2009-07-30 23:51:53 följande:
    Alright, jag blev nyfiken, jag sökte på google efter "ceruloplasmin thyroid" och hittade ett resultat som leder till googlebooks och en bok som heter Molecular basis of thyroid cancer.Där står det (som jag tolkar det efter att ha skummat det) att ceruloplasmin kan användas som en slags indikation på sköldkörtelcancer/tumörer.books.google.se/books?id=x12LaizC7jQC&lpg=PA3...Berätta gärna vad doktorn sa sen, jag är nyfiken :)
    Ok.
    Såklart återkommer jag.
    Men vilken dr, vi har inte ens träffats än och så kollar han redan upp det mesta ändå..provet verkar vara nytt, han kanske har sköldkörteln som specialintresse eller nåt
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 30 Jul 23:58
    AnnelieTyresö skrev 2009-07-30 23:56:43 följande:
    Haha oki, har just igår tagit mina andra set prover om vilket fel min körtel har, får väl svar inom några dgr, men jag e ju bra nyfiken på vad svaret kommer bli.
    Nej, jag är inte gravid och ska inte bli och har inte haft några problem när jag var gravid. Så jag har noll koll på den biten. Men det blev väldigt mkt gravid prat här sen nån vecka. Har iof inte varit aktiv alls tidigare utan först nu då jag fått mer problem sen några månader.
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 31 Jul 00:08
    carmosin skrev 2009-07-31 00:04:09 följande:
    NoMercy: Håll hårt i den läkaren ;)
    Han är stafettdr...men han skulle vara på min vc under hösten...har träffat honom genom jobbet och när sonen hade utslag. Bara gott intryck. Så gissa om jag var glad när han visade sig ha hand om mitt födelsedatum!
    Äcklak
  • NoMerc­y
    Äldre 31 Jul 00:10
    AnnelieTyresö skrev 2009-07-31 00:01:15 följande:
    Ja jag har inga planer på en grav heller, så det vore roligt med lite annat prat oxå :)Ni andra är så insatta i alla prover, borde ha frågat mer på labbet.
    Jag är inte ett dugg insatt känner jag. Men försöker googla runt och läsa på. (och då är jag ändå syrra själv...*viskar*)
    Äcklak
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14