Inlägg från: rudbeckia |Visa alla inlägg
  • rudbeckia

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Lämnar bara ett litet avtryck så jag kan hänga med i tråden och se vad som sägs.
    Nu mera gravid i v 40 och har toppen värden med min Hypo och alla andra gravid värden också och mår bättre än någonsin förutom svullna fingrar och fötter och att jag känner mig som en strandad val

  • rudbeckia
    craft skrev 2009-07-22 21:05:16 följande:
    Pucko Buffy skrev 2009-07-22 17:03:12 följande:
    Du svarar Helena men eftersom jag är i ungefär samma situation så tycker jag det du skrev var intressant. Var har du fått info om Tsh och graviditet? Jag vill gärna läsa om det. Jag tycker TSH 6,2 kändes jättehögt men du skriver över 9 är orsak till oro... då kanske jag inte behöver oroa mig så mycket som jag gör, har svårt att tänka på annat. Jobbigt

    Craft, jag var upp på 7,6 i vecka 7 och hade rätt struliga värden i början men läkarna sa till mig att så länge T4 låg hyfsat och att jag framför allt inte hade för låga värden på TSH- Hyper så kunde jag var lugn. Jag fick ta nya prover varannan vecka och sen var 4 vecka i början och ändra min dos upp och ner efterhand som det behövdes.
  • rudbeckia
    3barnsmor35 skrev 2009-07-25 09:11:02 följande:
    Jag disk med henne flera ggr o hon propsade, för mitt prov låg på 0.32. Jag mådde kanon då! Vill inte...mår inte bra nu längre
    Konstigt att hon bad dig att dra ner på dosen med ett värde på 0,32. Jag mår som bäst när jag ligger på ett TSH under 1,0.
    Be om att få göra nya prover efter 4 veckor och kontrollera dina värden för är de över och du mår dåligt så ska du propsa på att sänka igen.
  • rudbeckia

    Mamma 2b skrev 2009-07-24 16:35:36 följande:


    Hej på er alla, hänger väl på i nya tråden också. Har nyss fått tid på en ny vc i grannkommunen dit jag ska nu om ett par veckor först (sommar antar jag) och då ska jag ta med journalerna från gamla vc och hoppas att den här läkaren visar mig betydligt mer hänsyn och förståelse samt att han lyssnar på mig! Håller tummarna för det. Jag vill ner på tsh 0,1 så att jag slipper oroa mig för graviditetsproblem och mf igen. Att det ska vara så svårt att få tag i en bra läkare för en så enkel sak som underfunktion.. helt sjukt.
    Ett värde på 0,1 är för lågt om du vill bli gravid för det är gränsen mot Hyper istället för Hypo. Enligt min endokin läkare så ville de ha mig på ett värde mellan 1,0-0,4 när jag försökte bli gravid för enligt henne så var det det ultimata värdet och det fungerade.
    Sen så slipper du nog inte att ha hoppande värden i början för det får nog de flesta gravida med ämnesomsättningsproblem för det är en stor omställning för kroppen att vara gravid.
  • rudbeckia
    Sirling skrev 2009-07-25 08:27:51 följande:
    Kan man ha problem med sina Folsyravärden också? Hur påverkar det kroppen när man inte är gravid?
    Här är lite info om B vitamin brist.

    B-vitaminbrist
    Brist vitamin B12 = kobolamin , vitamin B9 = folat = folsyra, vitamin B6 = pyridoxin kan förekomma vid thyreodeasjukdom.

    Symtomen på B12 = kobolaminbrist är trötthet, depression, balansrubbning, nedsatt känsel, myrkrypningar. Vitamin B12 lagras i levern. Det kan dröja många år innan bristsymptom visar sig.
    B12-brist är vanligast hos äldre och förekommer till 80% hos personer över 69 år.

    Brist på B9 = folat = folsyra ger järnbristsymtom, trötthet, depression och vid en graviditet är risken ökad att få barn med ryggmärgsbråck.

    Brist på B6 = pyridoxin, ger järnbristsymtom och hudförändringar.

    Andra orsaker till B-vitaminbrist kan vara dåligt matintag, vegankost, matsmältningsrubbningar och medfödda rubbningar i ämnesomsättningen.

    B-vitaminbrist är associerat med ofrivillig barnlöshet, missfall och fosterskador.
  • rudbeckia
    dömestad skrev 2009-07-25 22:41:04 följande:
    Hej, jag undrar hur det blir med alla symptom man har för underfunktion när man måste öka dosen för att man blir med barn. Tappar man tex håret då osv. Jag har nu efter lite mer än ett år sedan ätit levaxin och jag börjar väl känna igen mej själv lite. Men fysiska symptom som tex håret ledvärk kvarstår. nu äter jag rätt dos. och har gjort det i 9 mån. Får man gå igenom samma skit då om man blir med barn. Eller påverkar det inte lika mycket.
    Jag får nog säga att jag har nog aldrig mått så bra som jag gör nu från min hypo och tappar inte ett hårstrå och har inte ont i lederna förutom foglossningen och tendenser till kapaltunelsyndrom pga graviditen och det har inte med underfunktionen att göra.
    Men min värk försvann när läkarna satte in B12 och folsyra på mig pga av att jag hade låga värden och de ville inte att graviditeten skulle göra det värre och som sagt var jag har inte mått bättre än vad jag för nu

    Det jag led lite av i början var att de fick chock höja dosen och då fick jag svettningar och diarré av doshöjningen men det gick rätt snart över.
  • rudbeckia
    Ziitoo skrev 2009-07-27 06:05:04 följande:
    Det finns alltså ni som genomgått en graviditet med medicin i den här tråden? eller är gravida? Vad åt/äter ni då för medicin? samt har ni över- eller underfunktion?
    Jag är gravid och BF är beräknad tills i morgon.
    Jag har underproduktion/Hypotyreos och äter Levaxin.
  • rudbeckia
    carmosin skrev 2009-07-27 09:30:45 följande:
    Samma här, bf i morgon :)
    Vad kul, vi får väl se vem som kommer först. Här är det lugnt och jag känner ingenting så jag är övertygad om att jag minst kommer gå en vecka över tiden. Har du några "känningar"?
  • rudbeckia
    Vaniljkyss skrev 2009-07-29 16:57:39 följande:
    Hej på er! Jag har en fråga. Jag äter Levaxin sedan länge och är nu gravid (v.38 imorgon) och har världens värsta halsbränna. Min BM har rekommenderat Gaviscon då Novalucol inte hjälper. Nu när jag köpt Gaviscon och läser bipacksedeln så står det: "Gaviscon kan påverka eller påverkas av vissa läkelmedel som används mot: Brist på sködkörtelhormon (tyreoideahormoner)." Någon som har någon erfarenhet av detta? Kan jag ta Gaviscon alls eller ska jag t.ex. vänta till kvällen om jag tar mitt Levaxin på morgonen? Jag vill ju inte äventyra mitt Levaxin - speciellt som jag är gravid...
    Jag har fått rekommendationen att vänta 2 timmar mellan intagen av de två olika medicinerna för att det inte ska störa varandra. Det samma gäller järntabletter ex Niferex.
  • rudbeckia
    Sirling skrev 2009-08-02 23:02:54 följande:
    Jag är i v 19+2 efter mina beräkningar som jag är stensäker på. Efter mitt ul förra veckan sattes jag tillbaka en hel vecka beorende på att fostret var för litet. Jag vet ju att Levaxindosen kan minskas när man ammar för att inte barnet ska få problem med att växa. Är det någon som vet om samma sak kan ske under graviditeten? jag fick min dos rejält höjd runt midsommar...
    Jag har fått ändra dosen och hade ett tag för hög dosering under graviditeten och det påverkade inte barnet det minsta när det gällde tillväxt på mig. Eftersom jag väntar en IVF bebis så har vi stenkoll på när han/hon kom till och tillväxten har varit som den ska hela tiden med någon dag +- hela tiden.
  • rudbeckia

    Höst flickan skrev 2009-10-08 15:26:12 följande:


    äter själv alltid fil till frukost..går det bra att fortsätta med det? mivivitalen kan man antagligen inte heller ta i samband..
    Jag äter också alltid fil och läkaren sa att om jag har det som rutin så ställs dosen in efter det, men ändrar du kost så kommer värdena att hoppa.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14