Inlägg från: Hallonsnören |Visa alla inlägg
  • Hallonsnören

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Har precis avslutat ett samtal med min läkare.

    Nu har jag en fråga till er som är mera insatta.
    Läkaren sa att den enda sjukskrivningen som gick att få var om man hade giftstruma, då kunde man få en månads sjukskrivning vid insjuknandet/diagnosen. Sedan fanns det ingen annan sjukskrivning att tillgå.

    Jag tycker det låter konstigt. Någon som vet om det är rätt eller fel?

  • Hallonsnören

    Ni som har opererat sköldkörteln, hur gick det till för er inför operation?

    Jag har fått hem ett brev med tid för ett besök hos en läkare på kirurgmottagningen men det stod ingenting om när operation skulle ske. Kan det dröja flera månader efter det första mötet innan operationen görs eller hur går det till?

    Sedan står det att under mottagningsbesöket så får anhöriga vara med, vaddå får inte anhöriga vara med på operationsdagen, alltså jag menar inte på själva operationen utan mera innan det är dags.

  • Hallonsnören

    Mulle Meck skrev 2009-08-04 13:12:10 följande:


    Hej allesammans!Nu efter att ha mått skit i flera år pga min Hyper så blir det operation fick jag besked om idag hos min doktor. Blev sjuk i december -05 med ett då omättbart T4 på över 100...........................................Ja, ni förstår att jag mådde dåligt. Blev behandlad med Thacapzol samt Levaxin i 18 månader och blev frisk och gravid 2 månader senare. Har en liten guldklimp här nu på 14 månader som förhöjer min vardag. Återfall till denna sjukdom i juni i år T4 "bara" 60. Nu blir det som sagt operation och jag blir frisk iallafall. Någon med erfarenhet av operation berätta gärna allt! Blir man sjukskiven länge? Hoppas inte! Snälla dela med er av era erfarenheter! Jag känner mig båda glad och ledsen!
    Kan inte heller svara på några av dina frågor då jag också står i kö i väntan på operation men jag hoppas att någon kan komma in och svara på frågorna.

    Hoppas att du under omständigheterna kan njuta av sommaren.
  • Hallonsnören

    Mulle Meck skrev 2009-08-04 19:50:58 följande:


    Hej allesammans som väntar på operation!Tack för era svar! Vi håller kontaken så kan vi följas åt till och efter operation. Känner mig också lite orolig inför operation men kirurken ska visst vara speciallist inom området! Kram Mulle!
    Ja jag är också orolig inför operationen även fast jag ska opereras på ett sjukhus som har två kirurger som mer eller mindre bara jobbar med sköldkörteloperationen som jag har fattat det.

    Vad är du mest orolig för?
  • Hallonsnören

    Är det vid över eller underproduktion man får ögonbekymmer? Eller kan man få det vid båda?

    Om man har nedsatt syn kan man då använda linser? För jag har hört att ögonen kan få en konstig form om man får ögonbekymmer av sköldkörtelsjukdom, fast jag vet inte om jag har uppfattat det rätt.

  • Hallonsnören

    Ni som har operarat er. Har ni opererat bort hela eller halva sköldkörteln? Om man bara opererar bort halva sköldkörteln hur stor är då risken att man får återfall? Kan man själv välja om man vill att dom ska ta bort hela även fast dom bara vill ta bort halva för att se om den andra halvan börjar producera rätt mängd.

    Jag har överproduktion.

  • Hallonsnören
    schmulan skrev 2009-08-06 20:48:11 följande:
    Hej!De opererade bort hela min sköldkörtel för att ta bort risken för återfall. Jag tycker att det känns skönt att veta för rädslan för återfall är det som gjorde att jag valde att operera mig. Under operationen kom de åt de fyra bisköldkörtlarna som sitter runt sköldkörteln. Det medförde att jag fick lite stickningar i händer och ben men det var övergående och idag är det som vanligt.
    Men var det någongång tal om att dom bara skulle ta bort halva?

    Mig vill dom bara ta bort halva på, vad jag vet i dagsläget. Men jag är tveksam till att låta dom göra det. Jag vill helst ta bort hela så man tar bort risken för återfall. Orkar inte gå igenom den här sjukdommen en gång till....
  • Hallonsnören

    Hej hej.

    Fick diagnosen överfunktion i dec-08.
    Jag har ätit thacapzol sedan i början av april och Levaxin sedan mitten maj.

    Men jag har fortfarande dagar där jag är trött, är det normalt eller borde jag ha fått tillbaka all ork nu?

    Visst finns det dagar då jag orkar hålla igång hela dagen men då är jag trött 1-2dagar efter.

    Är det normalt eller kan det vara något mera fel?

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14