Inlägg från: Mamma 2b |Visa alla inlägg
  • Mamma 2b

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Hej på er alla, hänger väl på i nya tråden också.

    Har nyss fått tid på en ny vc i grannkommunen dit jag ska nu om ett par veckor först (sommar antar jag) och då ska jag ta med journalerna från gamla vc och hoppas att den här läkaren visar mig betydligt mer hänsyn och förståelse samt att han lyssnar på mig!
    Håller tummarna för det.

    Jag vill ner på tsh 0,1 så att jag slipper oroa mig för graviditetsproblem och mf igen. Att det ska vara så svårt att få tag i en bra läkare för en så enkel sak som underfunktion.. helt sjukt.


    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    DanielaM skrev 2009-07-24 22:52:07 följande:
    vf får man problem med sköldskörtel.. har precis för nån vecka sedan fått reda på att jag jag hade problem med dem fick piller och ingen mer förklaring. bara att jag nu kanske kunde bli piggare,, .har försökt googla på info och tatt reda på lite måste man äta piller resten av livet eller kna de bli bra igen..
    Nä info är det ursusla på att ge enligt min erfarenhet. Sen vet de skrämmande lite också när man väl vet vad man ska fråga om.

    Min läkare t ex drog fram en tjock medicinbok och började bläddra medans han la pannan i djupa veck när jag sagt att jag vill ner lite i tsh för att kunna bli gravid.
    Han trodde liksom inte på det. Han är privatläkare. Så vad ska man säga? Min husläkare vägrar ta samtliga värden, bara t 4.

    Man måste fortsätta med medicinen resten av livet, ja..
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    3barnsmor35 skrev 2009-07-25 08:59:11 följande:
    Min VC-läkare fattade inte heller det i början, så jag gick o fick hjälp av min gyn istället.
    Åh det var en bra idé.. Nu har jag skippat min gamla vc, men kanske jag skulle ta upp detta med gynekologen istället.. Vad tror du? Jag har alltså stora problem att få mina värden kontrollerade och reglerade enabrt pga de puckade husläkare jag stött på.
    Men vill gyn verkligen ägna sig åt sånt här tror du?
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    rudbeckia skrev 2009-07-25 10:24:45 följande:
    Mamma 2b skrev 2009-07-24 16:35:36 följande: Ett värde på 0,1 är för lågt om du vill bli gravid för det är gränsen mot Hyper istället för Hypo. Enligt min endokin läkare så ville de ha mig på ett värde mellan 1,0-0,4 när jag försökte bli gravid för enligt henne så var det det ultimata värdet och det fungerade. Sen så slipper du nog inte att ha hoppande värden i början för det får nog de flesta gravida med ämnesomsättningsproblem för det är en stor omställning för kroppen att vara gravid.
    Haha.. förlåt, nu får jag ju skämmas. Jag menade förstås tsh 1,0 (inte 0,1)

    Jo jag vet, sist jag plussade dubblerade de min dos men det funkade inte det heller så bra.

    Kanske ska försöka med gyn istället då och se om hon kan ställa in mig på en lagom nivå..
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    dömestad skrev 2009-07-25 22:41:04 följande:
    Hej, jag undrar hur det blir med alla symptom man har för underfunktion när man måste öka dosen för att man blir med barn. Tappar man tex håret då osv. Jag har nu efter lite mer än ett år sedan ätit levaxin och jag börjar väl känna igen mej själv lite. Men fysiska symptom som tex håret ledvärk kvarstår. nu äter jag rätt dos. och har gjort det i 9 mån. Får man gå igenom samma skit då om man blir med barn. Eller påverkar det inte lika mycket.
    Kan bara svara från hur det var för mig men det är lite svårt att skylla det på levaxinet med säkerhet.
    Jag tappade lite hår som gravid och fick också en satanisk hjärtklappning av levaxinet. Kan ju bero på att de dubblerade min dos huxflux.
    Annars vet jag inte hur det blir just pga graviditeten för jag hann inte med så länge.
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b

    Varför skulle man inte få bli gravid för att man käkar levaxin? Eller ni kanske pratar om nån annan medicin?


    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    kulan2010 skrev 2009-07-26 20:52:36 följande:
    Men varför i hela fridens har inte mitt landsting denna information??!Är ju i vecka 11 redan och jag börjar grina snart. Vad ska jag göra. Jag måste ju höja dosen själv då om det inte redan är försent för mitt barn.
    Förstår att du är orolig. Jag kan bara säga att du borde kontakta annan läkare för enligt vad jag vet är det ca 2,0 i TSH som gäller för gravida.
    Speciellt i början är det viktigt.
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    Sirling skrev 2009-07-26 20:57:48 följande:
    Det var ngn annan medicin de pratade om,  Levaxinet både hjälper till att bli gravid och hjälper både fostret och dig att må bra sen.
    Jo det var ju det jag trodde men orkade inte läsa igenom alla inlägg {#lang_emotions_wink}
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    kulan2010 skrev 2009-07-26 20:58:23 följande:
    Men dom tre jag har haft kontakt med har varit oberoende av varandra och alla går efter referensvärdet och det finns bara ett enda referensvärde här och det verkar gälla oavsett om man är gravid eller inte. Men vad har erat fritt t4 legat på då?
    Jag har inte fått mina journaler ännu så jag vet inte vad mitt t4 låg på, men nu bor jag i sthlm och vet att de har olika referensramar i olika delar av landet.
    Det enda jag vet med säkerhet är att det är viktigt att tsh är omkring 2,0 för gravida. Mer än så vet inte jag iaf tyvärr..
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
  • Mamma 2b
    kulan2010 skrev 2009-07-26 21:08:43 följande:
    Så mitt barn är kanske skadat nu? Har du nåt råd om vart jag ska ringa? Verkar ju inte spela någon roll vart jag ringer eftersom hela mitt landsting verkar köra efter dom vanliga referensvärderna. Måste väl höja dosen själv så TSH sänks, men frågan är ju vad som händer med fritt t4 om jag höjer levaxindosen.
    Jag hade exakt samma problem innan jag vart gravid och även nu efter missfallet. Läkarna lyssnar inte på mig och de har inte kompetens då de saknar kunskap om vilka värden som är att eftersträva.
    Både VC och min privatläkare har haft noll koll, de har inte ens velat fatta att jag måste ligga runt 2,0 i TSH för att kunna bli gravid!
    När jag sen efter 8 försök blev gravid dubblerade mvc min dos och sen fick jag mf. Jag undrar givetvis om det finns samband nånstans för jag vet att jag legat högt hela tiden.

    Nu efter mf:et har jag samma problem igen och har därför bokat en ny VC där jag hoppas få en läkare som FATTAR vad jag pratar om!

    Mitt råd är därför att göra samma som jag, sök nya läkare och slå näven i bordet!
    ~ Längtan är stor, men vägen är lång ~
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14