• Äldre 29 Jul 21:20
    31908 visningar
    748 svar
    748
    31908

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • Äldre 30 Jul 09:38
    #41
    tuffing skrev 2009-07-30 09:30:52 följande:
    när ska man börja med det?
    Glömde;

    man SKA inte börja med det alls. Man KAN börja med det. jag skulle hellre äta bajs varje dag resten av livet än att utsätta mitt barn för det men man KAN göra det om man vill från absolut tidigast 5 månaders ålder.
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Hoppsan BF 0909 ♥ beckahbitch.blogg.se
  • mammam­oo
    Äldre 30 Jul 09:40
    #42

    första kvällen provade vi och det tog 20 min.. sen tre kvällar efter det så gick det under 5 min.. sen var det bra och hon somnade tyst och nöjd i sin säng när vi lagt henne.. vi gjorde det när hon var ett år

  • Äldre 30 Jul 09:44
    #43

    Jag kör typ samma sak men jag går aldrig ut ur rummet utan sitter brevid hennes säng och väntar tills hon somnat. funkar inte för oss att jag går ut hon blir helt tokig och gallskriker och hon är riktigt envis. men när jag sitter brevid blir hon först jätte arg och skriker men sen förstår hon att hon måste sova. första ggn tog ca 40 min, sen tjugo, tio och sen la hon sig till rätta direkt och somna. Man märkte att hon tyckte det var skönt för hon sover inge bra brevid mig, hon är mycket mer utvilad i sin egen säng. Mer tid för mig och min sambo oxå vilket jag tycker är jätte viktigt. först kvällsmål sen borsta tänderna, sen saga och tillsist sova funkar kanon.

  • aspenb­äck
    Äldre 30 Jul 09:46
    #44

    hej hej! Jadu så här går det på fl när man vill ha råd om ngt som inte alltid gillas, jag tror att någon till och med kallade mig för barnmisshandlare, men oj oj vad skönt vi har det nu efter att vi kört 5 minuters m. Jag tror att vi kanske höll på i ngn vecka eller såp men det blev hela tiden bättre, det viktiga är ju bara att hela tiden gå in då och då ( jag kunde inte hålla mig till 5 min ) inte ta upp bebisen utan lugna klappa trösta och lägga ner det igen. Jag lovar att det kommer ge sig mer och mer varje kväll, som sagt efter ca en vecka så somnar de lugnt och skönt i sängen utan ngn oro för att sova för de vet att det går bra. Tycker att det är bra mycket ohumanare att hålla på och greja fram och tillbaka med barnet på kvällen och dra ut en på sovprocess i flera timmar. Våran kille var nog också 10 månader och det funkade bra. Kram och lycka till!

  • Äldre 30 Jul 09:48
    #45
    gittan90 skrev 2009-07-30 09:38:48 följande:
    Våran andra son som är den vi använt 5-minutersmetoden skrek kanske en halvtimme första kvällen, tjugo minuter andra. Tio tredje. Inget fjärde, femte. Sen började han skratta när han såg sängen och sen dess har han alltid gillat att gå och lägga sig. Vi började när han var 8 månader.Det är säkert olika hur det funkar på olika barn, jag hade slutat om det hade tagit lång tid.
    Glömde skiva att jag väntade bara tre minuter, inte fem.
  • trötte­r22
    Äldre 30 Jul 09:57
    #46
    Sötnosarna skrev 2009-07-30 09:18:49 följande:
    Har bara läst ts. Nästa kväll kommer det ta mindre tid, sen ännu mindre. osv. Det gjorde det för oss. Sen tillslut efter ca en till två veckor är det bara att lägga ner bebisen på kvällen.
    ja gu vad lättsamt att bara lägga ner barnet o gå därifrån...helt sjukt. hur gör du senare när barnet är lite äldre, då ska det ju läsas böcker. eller har du inte tid med sådant då? vad gör du med den lilla tid du inte kan avvara ditt barn, att bara finnas där när den ska sova? kollar på tv? städar?
  • Äldre 30 Jul 10:03
    #47
    trötter22 skrev 2009-07-30 09:57:34 följande:
    ja gu vad lättsamt att bara lägga ner barnet o gå därifrån...helt sjukt. hur gör du senare när barnet är lite äldre, då ska det ju läsas böcker. eller har du inte tid med sådant då? vad gör du med den lilla tid du inte kan avvara ditt barn, att bara finnas där när den ska sova? kollar på tv? städar?
    Fast man har ju nattrutiner innan. Läser, sjunger eller vad det nu kan vara.
  • Äldre 30 Jul 10:09
    #48

    Jag tycker min metod är supersmidig

    Jag låter mina barn somna bredvid mig eller i min famn tills de är redo att somna själv utan att behöva skrika.

    har aldrig använt något fängelse till mina barn heller utan de har (huuu så hemskt) haft möjligheten att ta sig från sängen om de behövt.

    Victor somnade i min famn i TV-soffan tills han var 2,5 år. Grät sig alltså till sömns NOLL gånger. När han var 2,5 år fick han egen säng i sitt rum och tycke det var roligt och spännande och la sig första kvällen med lycka i bröstet och tyckte det var ROLIGT. jag kunde släcka lampan och stänga dörren redan första kvällen eftersom han var så himla trygg med nätter och sömn efter att ha fått bygga upp den tryggheten under de åren han somnade hos mig och sov i min säng.

    Alvin sover fortfarande i min säng. han är ju bara 2 år gammal. Vill jag så kan jag lägga honom och lämna honom där att somna själv men ibland ber han mig ligga kvar och då gör jag det eftersom han uppenbarligen behöver det och då somnar han på ett par minuter.

    Tids nog är han redo att sova själv han också kanske tar lite längre tid eftersom han får ett syskon nu, eller tvärt om vem vet? Det jag vet är att han inte behöver gråta sig till sömns och att han får mogna själv tills han är redo att sova själv.

    Victor är idag 11 år och sover fortfarande som en stock och har aldrig i hela sitt liv haft några som helst problem med sömnen. Han fortsatte att komma ibland på natten till mig även om det var sällan. Det är nu många år sedan så jag VET att de till slut slutar, när de är REDO. utan att man tvingar dem att sova sjäkva.

    Det märkliga är att de flesta föräldrar som förväntar sig att deras små barn och bebisar ska sova själva samtidigt vill SAMSOVA med varandra...dvs föräldrarna sover tillsammans. Märkligt att de vuxna får det myset men inte de små bebisarna...


    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Hoppsan BF 0909 ♥ beckahbitch.blogg.se
  • Äldre 30 Jul 10:30
    #49
    Beckah82 skrev 2009-07-30 10:09:14 följande:
    Jag tycker min metod är supersmidig Jag låter mina barn somna bredvid mig eller i min famn tills de är redo att somna själv utan att behöva skrika.har aldrig använt något fängelse till mina barn heller utan de har (huuu så hemskt) haft möjligheten att ta sig från sängen om de behövt.Victor somnade i min famn i TV-soffan tills han var 2,5 år. Grät sig alltså till sömns NOLL gånger. När han var 2,5 år fick han egen säng i sitt rum och tycke det var roligt och spännande och la sig första kvällen med lycka i bröstet och tyckte det var ROLIGT. jag kunde släcka lampan och stänga dörren redan första kvällen eftersom han var så himla trygg med nätter och sömn efter att ha fått bygga upp den tryggheten under de åren han somnade hos mig och sov i min säng.Alvin sover fortfarande i min säng. han är ju bara 2 år gammal. Vill jag så kan jag lägga honom och lämna honom där att somna själv men ibland ber han mig ligga kvar och då gör jag det eftersom han uppenbarligen behöver det och då somnar han på ett par minuter.Tids nog är han redo att sova själv han också kanske tar lite längre tid eftersom han får ett syskon nu, eller tvärt om vem vet? Det jag vet är att han inte behöver gråta sig till sömns och att han får mogna själv tills han är redo att sova själv.Victor är idag 11 år och sover fortfarande som en stock och har aldrig i hela sitt liv haft några som helst problem med sömnen. Han fortsatte att komma ibland på natten till mig även om det var sällan. Det är nu många år sedan så jag VET att de till slut slutar, när de är REDO. utan att man tvingar dem att sova sjäkva.Det märkliga är att de flesta föräldrar som förväntar sig att deras små barn och bebisar ska sova själva samtidigt vill SAMSOVA med varandra...dvs föräldrarna sover tillsammans. Märkligt att de vuxna får det myset men inte de små bebisarna...
    Vad bra att du är så perfekt. grattis.
  • Äldre 30 Jul 10:32
    #50
    gittan90 skrev 2009-07-30 10:30:18 följande:
    Vad bra att du är så perfekt. grattis.
    Tack så mycket mina barn håller faktiskt med om att det är hemskt bra att jag inte plågar dem i deras sömn.

    Dock är jag inte perfekt vilken tur va?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Hoppsan BF 0909 ♥ beckahbitch.blogg.se
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??