• lax32

    Han har mycket vatten i lungan, proppar, cancer? Så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen....

    Jag tycker att du kan slappna av....att man har vatten
    i lungorna kan bero på många många saker....flesta av de ofarliga....man kan ha lunginflammation,lungembolier(proppar i lungorna),hjärtsvikt, och visst man kan ha cancer.....men jag förutsätter att man har rtg lungorna på honom när man sett vätskan och då hade man även sett eventuella tumörer/metastaser....
    en sak kan jag definitivt lugna dig med och det är att det inte alls behöver vara något smärtsamt att tömma ut vätskan....vi gör det flera ggr i veckan på mitt jobb och det är väldigt få patienter som säger aj.....
    ta det lugnt så ska du se att det ordnar sig.....
    visst inga regler utan undantag men det är min erfarenhet.
    Lycka till och kram och du....sov gott!

  • lax32

    Vad skönt att jag kunde ge dig lite lugn...oftast är det de anhöriga som är oroligast...det e ju de som får sitta hemma och fundera....ofta
    i ensamhet oxå...
    Det är svårt att svara på frågorna när man inte vet mer för man vill ju inte säga fel saker,
    Det beror ju på vad de tagit för prover men oftast så ser man ju förändringar på basproverna om det är så att man har någon cancerform.
    Jag kan ju inte säga att din man absolut inte har cancer för då kanske jag skulle ljuga men jag kan LOVA att det är mycket, mycket större chans att det är något annat som orsakar vätskan än just cancer.
    Om du är så orolig för just det,vilket jag förstår att du är som anhörig så tycker jag att du ska be att få prata med hans doktor och honom i morgon.
    Skriv ner alla dina frågor som "pluppar" upp nu i kväll och i natt och be om ett samtal i morgon.Fråga då tex vad man såg på röntgenbilderna....
    men jag hoppas att du iallafall kan koppla bort rädslan att det gör ont när man tömmer ut vätskan.Vi lägger i allafall alltidrikligt med bedövning först.
    Det man kan känna av är just när man går igenom själva lungsäcken för den går tyvärr inte bedöva----men det kommer gå jättebra.
    Han ringer dig väl när det är gjort.?
    Försök att ta det lugnt och fråga
    gärna om du har mer funderingar så kan vi se om jag kan svara på de;)
    kram på dig

  • lax32

    Om de såg något avvikande på proverna så hoppas jag verkligen att de hade sagt det.Men om han har en inflammation i lungan/lungorna så borde infektionsproverna vara förhöjda.
    Om man har en propp i lungan (lungemboli) så kan det vara farligt om man inte kommer under behandling. Det finns ett prov man kan ta som heter D-dimer där man kan få lite vägledning.Är det förhöjt så finns risken att det kan vara propp men är det inte förhöjt så kan det ändå vara propp men som sagt så har de säkert tagit ett sådant för att få lite vägledning.Man gör också en datortomografi (en slags röntgen) där man ser om det finns propp. Om misstanken är stor så brukar den göras akut....alltså i natt då menar jag...
    Om det visar sig att han skulle ha en propp så får man behandling med blodförtunnande medel...exakt hur länge vågar jag inte säga---brukar vara i form av sprutor....som man tom kan ta själv.kanske på något annat vis så länge han är kvar på sjukhuset.
    Slangarna han pratar om är säkert det han kommer få i lungan...man brukar nästan alltid lägga in ett dränage när man tömmer ut vätskan,vilket är en "slang" som leder till en påse.....så rinner vätskan ut där ända till det inte finns någon vätska kver....blev långt nu...hoppas jag fick me det mesta..

  • lax32

    Jag har funderat på hur det har gått för er....men det va ju bra om det inte va några proppar..

Svar på tråden Han har mycket vatten i lungan, proppar, cancer? Så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen....