• Anonym

    Han har mycket vatten i lungan, proppar, cancer? Så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen....

    Min man är på akuten, han har haft mycket vatten i lungan, den låg och flöt där inne..
    Han har haft svårt att andas och haft jätteont i några veckor nu. Han har inte varit förkyld eller nåt sånt. Han har astma och allergier. Jag gråter och är SÅ OROLIG att det är cancer eller nåt annat farligt!!! Han som hatar sjukhus också, och de ska tappa bort vattnet i lungan strax och det gör JÄTTont det sa t om doktorn.. Proppar var det första de hade pratat om. Någon som har någon erfarenhet om liknande?

  • Svar på tråden Han har mycket vatten i lungan, proppar, cancer? Så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen....
  • Anonym

    lax32: Tänk om det är så att de såg något avvikande på proverna och att det är därför de frågar massa cancerfrågor?? =/ Men de hade sagt att det inte var något konstigt med blodet, de kan inte förstå vad detta kommer sig, de trodde det kunde vara proppar.. Vet du om det är allvarligt isåfall? Eller går det alltid bra med sådana fall? Vet du om det tar lång tid att fixa?

    Min man skulle ringa så fort han fick möjlighet, men det blir nog imorgon, och jag ska åka dit imorgon! Han sa något om att han skulle vara där (minst) i 2 dagar, han skulle ha slangar och grejer?!

  • lax32

    Om de såg något avvikande på proverna så hoppas jag verkligen att de hade sagt det.Men om han har en inflammation i lungan/lungorna så borde infektionsproverna vara förhöjda.
    Om man har en propp i lungan (lungemboli) så kan det vara farligt om man inte kommer under behandling. Det finns ett prov man kan ta som heter D-dimer där man kan få lite vägledning.Är det förhöjt så finns risken att det kan vara propp men är det inte förhöjt så kan det ändå vara propp men som sagt så har de säkert tagit ett sådant för att få lite vägledning.Man gör också en datortomografi (en slags röntgen) där man ser om det finns propp. Om misstanken är stor så brukar den göras akut....alltså i natt då menar jag...
    Om det visar sig att han skulle ha en propp så får man behandling med blodförtunnande medel...exakt hur länge vågar jag inte säga---brukar vara i form av sprutor....som man tom kan ta själv.kanske på något annat vis så länge han är kvar på sjukhuset.
    Slangarna han pratar om är säkert det han kommer få i lungan...man brukar nästan alltid lägga in ett dränage när man tömmer ut vätskan,vilket är en "slang" som leder till en påse.....så rinner vätskan ut där ända till det inte finns någon vätska kver....blev långt nu...hoppas jag fick me det mesta..

  • Anonym

    Han ringde mig precis, han var vid gott mod- han har fått en lugnande tablett. De har gjort skiktröntgen och allt det du skrev om, jag läste upp allt du skrivit för honom, för det var så bra skrivet och lugnande och då kände han igen och sa att de hade gjort sådana prover.
    Han vet ingenting än vad han har, han vet inte ens om han ska stanna kvar inatt, men han trodde det till 90%. De ska nog börja tömma imorgon trodde han. Han var jättehungrig stackarn, och det är massor av folk på akuten där han fortfarande är så det är lååånga väntetider.. =/

  • Anonym

    När jag åkte från sjukhuset för en stund sedan så hade de tömt 1 liter vatten redan, får se hur mycket det blir till. Han tyckte det gjorde jätteont och var superobehagligt, men nu är det gjort iallafall..
    Svar från magnetröntgen får vi inte förrän imorgon.. Men när jag ringde förut så tyckte jag att sköterskan sa att det inte fanns några proppar iallafall. Den stora leverfläcken som han tog bort på ryggen för några år sedan var tydligen elakartad, men de var säkra på att de hade tagit bort allt. Nu är man ju orolig att det är något sådant som spökar som spritt sig =(
    Han var ju aldrig på någon efterkontroll efter de tog bort den.
    Läkaren hade även känt länge på den lilla knölen han har på höger sida, som den första läkaren sa att det var en körtel.
    Usch, mår så dåligt och är så orolig.. =(

  • lax32

    Jag har funderat på hur det har gått för er....men det va ju bra om det inte va några proppar..

  • Agamemnon

    När min pappa hade vatten i lungorna för några veckor sen berodde det på en lunginfektion. Om jag fattade rätt så måste en vatten- eller varansamling i lungan inte bero på proppar, tumörer,... (vi trodde det eftersom det upptäcktes tre dagar efter att de tagit bort en elakartad cancertumör i matstrupen) utan kan helt enkelt vara en lunginflammation. Då måste lungan dräneras och man behandlas med antibiotika men det är inget "farligt" så länge det upptäcks i tid. Det kommer säkert att gå bra!


    ♥ Olivia 080308 ♥ miss-misschief.blogspot.com
  • Anonym

    Suck, nu vet vi mer, vet inte om det är bättre eller sämre =( Han har förstorade körtlar, så den körteln han har på sidan ska de operera bort för att kolla upp den. Han har förändringar i mjukdel - de ska göra gastropi (eller vad det heter) imorgon och sticka honom ner bakom bröstkorgen och ta prover. Det han har är något mycket ovanligt iallafall, så doktorerna vet ingenting förrän efter proverna som ska tas imorgon, sen tar det 2-3 dagar innan man får svar på dem, om det är något elak eller godartat.

    De har tappat ur honom ca 1,6 liter vatten som är helt rött?!
    Jag hoppas och ber att det inte är någon fara för hans liv och att han ska bli HELT FRISK SNART!

  • Anonym

    En kirurg var och kollade på ärret från där han tagit bort sin leverfläck också, som var för ca ett år sedan.. Den var ju elakartad, men de var som sagt säkra på att de tagit bort allt, men är ändå jätteorolig att det är den som spridit sig där bakom nu =(

  • Agamemnon

    Usch, det låter jobbigt! Men han blir säkert väl omhändertagen, även om det naturligtvis inte är kul att ligga på sjukhus och genomgå en massa undersökningar! Hoppas ni inte behöver vänta för länge på provsvaren, jag vet att det är det som är värst: väntan och att inte kunna göra något. Kram!


    ♥ Olivia 080308 ♥ miss-misschief.blogspot.com
Svar på tråden Han har mycket vatten i lungan, proppar, cancer? Så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen....